GeriSeyahat Karadeniz’in zirveleri kayak ve kış tatili için çağırıyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Karadeniz’in zirveleri kayak ve kış tatili için çağırıyor

Karadeniz’in zirveleri kayak ve kış tatili için çağırıyor

Yaylaları, gölleri, şelaleleri ve temiz havasıyla doğa tatili denince yazın ilk akla gelen Karadeniz, son yıllarda kış tatilinin de yükselen yıldızı. Karadeniz dağlarında adrenalin, doğa, huzur, eğlence her an bizimle. Dilersek karla kaplı ağaçların arasında bir bungalovda şömine ve manzaranın keyfini, istersek karlar içinde bir termal tesiste sıcak ve şifalı suyun tadını çıkarabiliriz. Zigana, Çambaşı, Akdağ kayak merkezleri adrenalin, yemeklerse lezzet tutkunlarını çekiyor. Peki nerede? İşte Karadeniz’de kışın tadını çıkarabileceğimiz en güzel 9 nokta.

Beyaz örtüyle yazdan daha güzel
Uzungöl-Trabzon

Yazın olduğu gibi kışın da harika olan Trabzon’daki Uzungöl, son 5 yılın en yoğun kar yağışını aldı. Çaykara ilçesine 20 kilometre uzaklıkta, denizden 1.250 metre yükseklikteki alan dik yamaçları ve beyaza bürünmüş çam ağaçlarıyla bugünlerde tam bir görsel şölen sunuyor.

Karadeniz’in zirveleri kayak ve kış tatili için çağırıyor

Göl çevresinde kar kalınlığı 60 santimetreye, yükseklerdeyse 1 metreye ulaştı. Uzungöl’de karalahana ve mısır ekmeğinin tadına mutlaka bakılmalı.

Eğlencesi bol
Çambaşı Kayak Merkezi-Ordu

Ordu’nun Kabadüz ilçesindeki kayak merkezi Türkiye’nin ‘denize en yakın kayak merkezi’ unvanına sahip. 2.000 rakımlı Çambaşı Yaylası hem şehre yakın hem de ulaşımı kolay. Tesiste hat uzunluğu 1.753 ve 1.104 metre olmak üzere 2 adet telesiyej hattı var. Toplam 17.275 metrelik 11 adet kayak pisti mevcut. Her türlü kayak ve snowboard ekipmanı, kıyafetler, gözlük, eldiven, kısaca kayakla ilgili her şeyi kiralayabiliyorsunuz. Tesiste profesyonel kış sporlarından dağ bisikleti turlarına, kar motorundan zipline’a (iki yükselti arasına gerili ipten kayma) kadar birçok etkinliği deneyip eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Çambaşı’nda 12 adet bungalov, süit ve standart odalı bir tesis var. Çam ağaçları arasındaki evler kayak yapanların kuşbakışı izlendiği bir konumda. Eşyalı bungalovlar doğayla iç içe konforlu konaklama imkânı sunuyor.
Karadeniz’in zirveleri kayak ve kış tatili için çağırıyor

Adeta bölgenin seyir terası
Nebiyan Dağı-Samsun

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca turizm merkezi ilan edilen Nebiyan Dağı, Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde. Ormanları, yaylası ve dereleriyle Karadeniz Bölgesi’nin adeta seyir terası konumunda. Merkezden Nebiyan Dağı’na gitmek yaklaşık 2 saat sürüyor. Alanda doğa yürüyüşü yapmak isteyenler ve fotoğraf tutkunları için benzersiz güzellikte parkurlar var.
Karadeniz’in zirveleri kayak ve kış tatili için çağırıyor

Karlar arasından şifalı sıcak sulara
İkizdere Vadisi-Rize

Rize’nin İkizdere Vadisi de kış turizminde öne çıkan yerlerden. Kışın yoğun kar alan bölgenin Sivrikaya Köyü’ne yolculuk başlı başına bir macera. Karla kaplı yamaçların arasında zirve yolculuğu sürerken yol aldıkça kar kalınlığının da yükseldiğini göreceksiniz. Asıl hedef Ilıca Köyü... Muhteşem manzara eşliğinde yapılacak yolculuğun ardından varacağınız Ilıca Köyü’nde yeraltından 72 derece sıcaklıkla çıkan ve içerdiği minerallerle dünyanın en iyilerinden olan termal su sizi bekliyor. Köyde, doğanın içinde tatil yapan ziyaretçiler, doktor ve fizyoterapist eşliğinde kas, eklem ve romatizma ağrılarına şifa buluyor.

Bir de kar altında görün
Ayder Yaylası-Rize

Çamlıhemşin ilçesindeki dünyaca ünlü Ayder Yaylası doğal güzelliğiyle kış tatilinde en çok tercih edilen yerlerden. Bu yıl daha yoğun kar alan yaylada özellikle ahşap bungolovlar tatilcilerin en çok tercih ettiği konaklama adresleri. Yayla şu günlerde ‘helikopterle kayak sporu’ heliski için Avrupa ülkelerinden 350 dolayında sporcuyu ağırlıyor. Yaylada kışın da otellerin büyük çoğunluğu hizmet vermeyi sürdürüyor.
Karadeniz’in zirveleri kayak ve kış tatili için çağırıyor

Pistler maceracıları, zirvesi fotoğrafçıları kendine çekiyor
Akdağ Kayak Merkezi-Samsun

Samsun kent merkezine 84, Ladik ilçe merkezine 7 kilometre uzaklıktaki Akdağ Kayak Merkezi, 1.400 metre pist ve 1.360 metre telesiyej uzunluğuyla kayakseverlerin ilgi odağı. Şehrin en yüksek rakımlı noktası olan Akdağ’ın zirvesiyse fotoğraf tutkunlarını kendine çekiyor. Ziyaretçiler, muhteşem bir manzara eşliğinde kayak yaparak pistin tadını çıkarıyor.
Karadeniz’in zirveleri kayak ve kış tatili için çağırıyor

Kayak sonrası Hamsiköy sütlacı
Zigana Dağı-Gümüşhane

Gümüşhane il sınırındaki Zigana Kayak Merkezi, Karadeniz’in yalçın dağlarında kayak sporu yapmak ve çam ormanlarında kar motoru safarisiyle adrenalin dolu dakikalar geçirmek isteyenlerin uğrak noktası. Kar kalınlığı sezon boyunca 1.5-2 metre arasında. Kar sporuyla ilk tecrübelerini yaşamak için gelen misafirler, tesiste hizmet veren kayak evinde snowboard, kızak ve kayak ekipmanıyla kendilerine eşlik edecek deneyimli kayak hocalarından güvenle hizmet alabiliyor. Kış tatilini Zigana’da geçirenler, lezzetine doyum olmayan kuzu eti, Trabzon’un tescilli lezzeti Hamsiköy sütlacı gibi yöreye özgü kültürel yemeklerin de tadına bakabiliyor.
Karadeniz’in zirveleri kayak ve kış tatili için çağırıyor

Kızakla 5.5 kilometre
Kümbet Yaylası-Giresun

Kentte farklı alanlarda kış turizmi yapılıyor. Dereli ilçesinde Kulakkaya Yaylası’na çıkanlar önce Kuzalan Şelalesi’ni, ardından Mavi Göl’ü görüp güzel bir doğa gezisiyle günü tamamlayabilir. Yaylada kar motorlarıyla safari de yapılıyor. Ama kentin asıl yükseleni Kümbet Yaylası. Yazın olduğu gibi kışın da ilgi görmeye başladı. Nedeniyse 5.5 kilometrelik parkurda kızakla ve kayakla yaşanan keyifli anlar.
Karadeniz’in zirveleri kayak ve kış tatili için çağırıyor

Bir kış kartpostalı
Kafkasör Yaylası-Artvin

Artvin kent merkezine 8 kilometre mesafedeki 1.200 rakımlı Kafkasör Yaylası, doğal güzellikleri, piknik alanları, yürüyüş yolları, kamp yerleri, ormanlarıyla kışın bir başka güzel. Şehir merkezinden yaklaşık 20 dakikalık araç yolculuğuyla varılan yaylanın ulaşımı kolay ve yolu da sürekli açık. Ladin, sarıçam, kayın, gürgen ağaçları kışın kartpostalı andıran bir görüntü sunuyor.

False