GeriSeyahat Kanada Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kanada Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?

Kanada Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?

Kanada Devletine turistik seyahatte bulunmak isteyen Türk vatandaşları Kanada Konsolosluğuna vize başvurusu yapmaları gerekmektedir. Bordo pasaport, hizmet pasaport, diplomatik pasaport ve hususi pasaporta sahip vatandaşlar Kanada vizesine tabi olmaktadır. Başvuru süresi sonrası genel olarak 10 günde vize çıkmaktadır. İşte Kanada vizesi hakkında detaylar.

Kanada 2021 yılı itibari ile parmak izi uygulamasına tabi olmuş ülkeler arasında yerini almıştır. Vize başvurusunda bulunmak isteyen kişilerin biyometrik veri beyanında bulunması için Kanada Vize Başvuru Merkezine müracaat etmeleri gerekmektedir. 

 Kanada Vizesi ne Kadar Sürede Çıkar? 

 Kanada vize başvuruları Kanada Büyükelçiliği tarafından yetkilendirilmiş Vize Başvuru Merkezleri tarafından gerçekleştirilmektedir. Vize başvuruları 10 ile 12 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Ancak Kanada Büyükelçiliği resmi tatiller, diğer vize başvuruları ile birlikte oluşabilecek yoğunluklar sebebiyle vize başvuruların değerlendirme süresi de uzayabilmektedir. Bu sebeple Kanava vize başvurusu yapacak olan kişilerin tüm bu süreleri göz önünde bulundurması gerekmektedir. Herhangi bir aksaklık yaşanmaması için ise en az 1 ay öncesinden başvuruda bulunmaları önerilmektedir. 

 Türkiye sınırları içerisinde yapılacak başvurular Kanada Ankara Büyükelçiliği tarafından değerlendirilmektedir. Vize başvurularında büyükelçiliğin istediği evrakların ise usule uygun bir şekilde eksiksiz olarak ibraz edilmesi oldukça önemlidir. Büyükelçilik vizenin karar verme aşamasında gereken evraklar dışında ek evraklarda talep edebilmektedir. 

 En Hızlı ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir? 

 Kanada vizesi için ilk olarak kişilerin vize randevusu almaları gerekmektedir. Hazırlanan başvuru dosyasından sonra parmak izini vermek için Kanada Konsolosluğundan randevu alınmakta ve başvuru işlemleri başlamaktadır. Kanada vize alma randevusu VFS global Kanada vize başvuru merkezinde gerçekleşmektedir. Burada vatandaşlar biyometrik işlemi sayfasına girmekte ve buradan randevu al sekmesine tıklamaktadır. İstanbul veya Ankara seçeneklerinden birisi tercih edildikten sonra randevu alma işlemi de başlamış olacaktır.

  Daha önce kaydı olan kişiler yeniden kayıt yaptırmamaktadır. Kaydı olmayan kişiler ise kayıt yaptırarak vize randevu alma sayfasına giriş yapmaktadır. Kişisel bilgiler sayfasında tüm bilgiler girildikten sonra Vize alma işleminin ilk basamağı tamamlanmış olacaktır. Tüm bilgilerin onaylanmasından sonra vatandaşlara referans numarası verilmektedir. Bu numara üzerinden takip işlemi yapılmaktadır. Kişiler randevu saati ve gününü karşısına gelecek olan ekranda belirlemektedir.

  Kanada vizesi başvuru işlemleri Kanada Ankara Büyükelçiliği tarafından değerlendirilmektedir. Vize alma süresi ise değişkenlik gösterebilmektedir. Kanada vize başvurularından en erken 10 iş günü içerisinde vize alınabilir. Fakat Büyükelçilikte görevli vize yetkilisi bazı kişilerden ek evrak isteyebilmektedir. Bu gibi durumlarda vize alma süresinde uzamalar görülebilir. Ayrıca vize başvurularında oluşan yoğunluk nedeniyle vize alma süresinde de uzamalar oluşabilir. 

 Tüm bu işlemler göz önüne alındığında Kanada vize alma süresi 35 veya 40 iş gününe kadar uzayabilmektedir. Bu nedenle vize almak isteyen kişiler en erken 10 iş günü içerisinde vize alabiliyorken yaşanan bazı aksaklık ve yoğunluktan dolayı en geç 45 iş günü içerisinde de vizeyi alma olasılığı bulunmaktadır.

 

False