GeriSeyahat Kanada Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kanada Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?

Kanada Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?

Kanada Konsolosluğuna, başvurular eskiden parmak izi uygulaması da olmadan, kabul edip hızlı bir şekilde değerlendiriyordu. Bu nedenle de Kanada vizesi başvurusu yaparken, randevu almanıza da hiç gerek kalmıyordu. Kanada vizesi başvurusu yaparken, randevu almanıza gerek kalmıyordu. Kanada konsolosluk randevusu nasıl ve nereden alınır sizler için derledik.

  Kanada vizesi başvurusu yaparken, T.C. vatandaşları da, 2021 yılının ağustos ayından sonra parmak izi uygulamasına tabii olan ülkeler arasında yer alıyor. 

 Kanada Konsolosluk Randevusu Nasıl ve Nereden Alınır? 

 Kanada vize randevu alma işlemini yapılırken öncelikle, VFS global Kanada vize başvuru merkezinin sitesinde yer alan, Biyometri işlemi sayfasına girmeniz gerekir. Burada da karşınıza randevu alabilmek için tıklayın, yazsının altında yer alan Ankara ve İstanbul seçenekleri karşınıza çıkar. Hangi ilden müracaat edecekseniz, o ili tercih etmeniz sonucunda randevu alma işleminiz başlamış olur.

  Kanada vize randevusu alma işlemi ise, sizi randevu bilgilerinizin bulunduğu sayfaya yönlendirmesi ile birlikte devam eder. Daha önceden bir kaydınız bulunuyorsa yeniden kayıt yaptırmanız gerekmez. Ama, kaydınız yok ise, baştan kayıt yaptırmanız gerekir. VFS global sitesine gerçekleştirilen kayıtlar ise, 30 günlük süre içinde silinir.

  Kayıt işlemi de tamamlandıktan hemen sonra, Kanada’dan vize randevusu alma sayfasına yeniden yönlendirilirsiniz. Burada da parmak izi vereceğiniz ili seçmeniz gerekir. Örneğin, müracaat yerini İstanbul şeklinde seçerek, parmak izi uygulaması vereceğiniz yerde de karşınıza İstanbul olarak çıkar. Ardından kaç kişi başvuru yapıyorsa, o kadar kişinin sayısını da girmeniz gerekir. Vize kategorisi olan kısmı, “Biyometric Enrolment” şeklinde tercih edilmesi gerekir.

  Devam butonu ile birlikte karşınıza, kişisel bilgilerinizi isteyen bir sayfa çıkar. Bilgilerinizi girdikten sonra da Kanada’dan vize randevu alma işleminin ilk basamağında tamamlanmış olursunuz. Tüm bilgileriniz onaylandıktan sonra, size bir referans numarası verilir ve bütün bu randevu işlemlerini bu referans numarası ile kolaylıkla takip edebilirsiniz.

  Karşınıza çıkan randevu saat ve günlerinden de size en uygun olanını tercih ettikten sonra, Kanada’da bulunan vize randevu alma işlemini sonuçlandırabilirsiniz. ''Randevu Mektubu'' kısmına tıklandığında, karşınıza sizden istenen belgelerin bulunduğu bir sayfa çıkar. Bu belgenin de çıktısını almanız gerekir. Bu belgelerinizi Kanada’da bulunan vize başvuru merkezlerine de teslim etmeniz gerekir.

  Randevu Almak Ücretli mi? 

 Kanada vizesi ücreti ise, Dolar olarak, Kanada Konsolosluğu ile birlikte Kanada Büyükelçiliği ve anlaşmalı bankalar tarafından yetkili kılınan bir başvuru merkezi tarafından nakit tahsil edilir. Kanada Vizesi alabilmek için Kanada’yı ziyaret etmek isteyen kişilerin bir miktar ücret yatırması gerekir. Ücret yatırma işlemi ise, Kanada vize başvurusu için atılması gereken adımlardan birisidir.

  Kanada vizesi için gerçekleştireceğiniz başvurularda, seçtiğiniz vize türüne bağlı olarak Kanada vizesi ücreti de değişiklik gösterir. Kanada ticari vize, turist vizesi ya da öğrenci vizesi vb. vize türleri kendi içinde farklı ücretlendirmelere de tabidir. 

False