GeriSeyahat Kanada Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kanada Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?

Kanada Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?

Kanada aile birleşimi vizesinin diğer ismi evlilik vizesidir ve uzun süren bir sürece sahiptir. Aile birleşimi vizesinin çıkması ortalama 12 ay sürse de süre kişiden kişiye değişebilir. Kanada aile birleşimi vizesi için eşin gönderdiği davetiye vize için olmazsa olmaz belge niteliğindedir. Kanada aile birleşimi vizesi hakkında merak edilen tüm detaylar.

Kanada evlilik ya da aile birleşimi vizesi ortalama olarak 12 ay süren bir süreçte hazırlanır. Bu sürenin kişiye göre daha az ya da daha fazla olması da mümkündür. 

 Kanada Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır?

  Kanada aile birleşim vizesi evlilik amacıyla Kanada'ya gitmek ve yerleşmek için alınan bir vizedir. Vize merkezlerinden destek alabilir ve evraklar ile kısa sürede başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Kanada'da ikamet eden biri ile evlendiğinde alınan vize Kanada aile birleşim vizesidir. D tipi bir vize olan aile birleşimi vizesi uzun süreli bir vizedir ve bu nedenle karmaşık bir sürece sahiptir.

  Genelde 12 aylık bir süre gerektirir fakat daha kısa ya da daha uzun olması da mümkündür. Diğer adıyla evlilik vizesi olan bu vizenin büyükelçilik ya da konsolosluklara yapılması gerekir. Kanada'da yaşayan eşin göndereceği davetiye aile birleşimi vizesi için oldukça önemlidir. Başvuru yapan kişilerin iyi derecede İngilizce ve Fransızca bilgisinin olması da gerekir. Bunu belge ile kanıtlaması da istenebilir.

  Ne Kadar Sürede Çıkar? 

 Kanada aile birleşimi vizesi genelde 12 aylık bir sürede sonuçlanır. Bu süre kimi durumlarda uzayabilmekte ya da kısalabilmektedir. Kanada aile birleşimi vizesinin diğer ismi de evlilik vizesidir. Bu başvurunun Kanada Büyükelçiliklerine ya da Kanada Konsolosluklarına kişiler tarafından bizzat yapılması gerekmektedir. Çocuk olması durumunda çocukla ilgili bazı belgeler de istenmekte ve başvuru esnasında verilmesi gerekmektedir.

  Gerekli Evraklar Nelerdir?

  Gerekli evrakları hazırlayarak Kanada aile birleşimi vizesine başvuru yapmak mümkündür. Gerekli evraklar Kanada konsolosluğu tarafından belirlenmektedir. Evrakları teslim ettikten sonra eğer gerekirse mülakata çağrılmanız mümkündür. Eğer Kanada'ya çocuk için gidiyorsanız çocuk ile ilgili belgeler de istenebilir. Kanada aile birleşimi vizesi için gereken evraklar pasaport fotokopisi, eşin mali durumunu gösteren belge, Kanada'da yaşayan eşin ikametgahı, çocuk varsa uluslararası doğum kayıt örneğidir. Bunun dışında uluslararası evlenme cüzdanının fotokopisi, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ve 6 aydan eski olmayan 2 adet fotoğraf gerekmektedir.

  Kanada Evlilik Vizesi Nereden Alınır? 

 Eğer Kanada vatandaşı biriyle evlenirseniz aile birleşimi ya da evlilik vizesi almanız gerekir. Bunun için konsolosluk ya da büyükelçiliklerden randevu almanız ve evrakları da tamamlamanız gerekir. Gerekli evraklar Kanada Konsolosluğu ya da Kanada Büyükelçiliği tarafından belirlenmiştir. Bunun için eşin davetiyesi ve uluslararası evlilik cüzdanı da gerekmektedir. Uzun süreli bir vize olduğu için çıkması ortalama 12 ay sürse de daha kısa ya da daha uzun sürmesi de mümkündür.

 

False