GeriSeyahat Kadırga koyu nerede, nereye bağlı? Kadırga koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kadırga koyu nerede, nereye bağlı? Kadırga koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Kadırga koyu nerede, nereye bağlı? Kadırga koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Şehrin gürültüsünden uzak sessiz ve sakin bir yerde zaman geçirmek isteyenler için alternatifler oldukça fazla olmaktadır. Kişiler tercihlerini yemyeşil bir doğadan yana da kullanabilirler ya da mavi ve yeşilin bir arada olduğu deniz kıyılarından yana da kullanabilmektedirler. Denizi tercih edenlerin son zamanlarda koylara daha fazla gittikleri belirtilmektedir. Kadırga koyu da bu anlamda ele alınan bir yer olmaktadır. Peki, Kadırga koyu nerede? Nereye bağlı? Kadırga koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır detayları ile derledik.

Kadırga koyu, Çanakkale'de yer alan koylardan biri olmaktadır. Bu koy misafirlerine temiz bir denizin yanında tarihi kalıntıların gezilip görülmesi imkanını da sunmaktadır.

 Kadırga Koyu Hakkında Genel Bilgiler

 Kadırga koyu Çanakkale ilinin ilçelerinden biri olan Ayvacık'ta bulunan sakin bir koy olmaktadır. Bu koy Küçükkuyu ile Assos bölgesi arasında kalan önemli bir koy olarak ifade edilmektedir. Yerli ve yabancı pek çok turistin geldiği bu koyda tarihi güzelliklerde ön planda yer almaktadır. Koyda bulunan Athena tapınağı turistlerin ilgi gösterdiği tarihi kalıntılardan biri olmaktadır. Bu koy dalga sesleri ve kuş seslerinin hakim olduğu sakin bir yer olarak ifade edilmektedir. Temiz bir plaja sahip olan Kadırga koyundan ziyaretçiler memnun olarak ayrılmaktadır. Ünlü filozof Aristo'nun eşiyle evlenmek için seçtiği alanın Kadırga koyu olduğu belirtilmektedir. Bu koyda her bütçeye uygun olan mekanlar bulunmaktadır. Otel ve restoranların yer aldığı koy mavi bayraklı olması nedeniyle de tercih edilmektedir.

 Kadırga Koyu Nerede?

 Kadırga koyu Çanakkale il sınırları içinde kalan bir koy olmaktadır. Çanakkale'nin güzel ilçelerinden olan Ayvacık Kadırga koyunun bulunduğu yer olmaktadır. Kadırga koyu Assos bölgesinin güney ucunda yer alan bir koydur

 Kadırga Koyu Ücretli mi?

 Kadırga koyunda ücretli yerler olduğu gibi sadece şemsiye ve şezlong kiralayarak vakit geçirilebilecek alanlarda mevcut olmaktadır. Bu koyda kamp yapmak için belirlenen alanlarda ücretsiz bir şekilde konaklamak mümkün olmaktadır.

 Kadırga Koyuna Nasıl Gidilir?

 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı olan bu koy Behramkale ile Assos arasında yer almaktadır. Koya gitmek isteyenlerin önce Çanakkale'ye oradan Küçükkuyu- Assos - Kadırga koyu güzergahını takip etmeleri mümkün olmaktadır.

 Kadırga Koyunda Neler Yapılır?

 Kadırga koyunun temiz, soğuk ve berrak suları buranın tercih edilmesinin nedenleri arasında ilk sıralarda gösterilmektedir. Suyun içine bakıldığında denizin dibinin görülebileceği kadar berraklıkta olmaktadır. Mavi bayraklı bir plaja sahip olan bu koy insanların kendilerini güven içinde hissetmelerine neden olmaktadır. Bu koyda balıkçılık faaliyetleri yapılmaktadır. Koya gelenlerin buradan çıkan balıklardan yemeleri tavsiye edilmektedir. Her zaman taze balık bulmanın mümkün olduğu koyda balık lokantaları da yer almaktadır. Kadırga koyunda konaklamak için pansiyonlar ya da farklı imkanlara sahip evler bulunmaktadır. Lüks otellerin olduğu bölgede konaklamak için oldukça fazla alternatif bulunmaktadır.

 

 Kadırga Koyunda Kamp Yapılır mı?

 

 Kadırga koyunda kamp için belirlenmiş alanlarda kamp yapmak mümkün olmaktadır.

 

False