GeriSeyahat İspanya'nın İncisi San Sebastian
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İspanya'nın İncisi San Sebastian

İspanya'nın İncisi San Sebastian

İspanya’nın kuzeyinde, özerk Bask Bölgesi’nde yer alan San Sebastián, Michelin yıldızlı restoranları, eşsiz mimarisi ve doğal güzellikleri ile Avrupa sosyetesinin tercih ettiği en popüler şehirlerden biri. Siz de mükemmel lezzetler tatmak, muhteşem bir manzara eşliğinde okyanus havasını solumak isterseniz, San Sebastián'da unutulmaz bir tatil yaşayabilirsiniz.

İspanya’nın kuzeyinde, özerk Bask Bölgesi’nde bulunan San Sebastián, Baskça adıyla Donostia; Atlas Okyanusu kıyılarındaki en güzel şehirlerden biridir. Doğal güzellikleri, tarihi yapıları, eşsiz mimarisi ve yemek kültürüyle tanınan şehir, Avrupa sosyetesinin de en çok tercih ettiği tatil yerlerinden biridir. Tüm şehri çevreleyen La Concha plajı, şehrin en güzel manzaralarından birine sahiptir. 185 bin civarında bir nüfusa sahip olan bu küçük şehrin altın rengi kumsallarına, koylarına ve yemeklerine bayılabilirsiniz.

İspanyanın İncisi San Sebastian

Nasıl Gidilir?

San Sebastián’a gitmek için Türkiye’den direkt uçuş bulunmadığından, uluslararası bir havalimanına sahip Bilbao’ya gidip, oradan otobüs veya tren ile San Sebastián’a gidebilirsiniz. Bilbao'ya gitmişken, dünyanın en önemli müzelerinden Guggenheim'ı da görmüş olursunuz. Otobüs veya tren ile yaklaşık 1 buçuk saat sonra, San Sebastián'a ulaşabilirsiniz. "Ben garanticiyimdir, önce bilet alırım." diyenlerdenseniz; İspanya’nın en büyük otobüs firmalarından ALSA’nın websitesinden biletleri online olarak da satın alabilirsiniz. Şimdiden söyleyelim; San Sebastián’ın metrosu veya tramvayı bulunmuyor ancak şehir küçük olduğundan yürüyerek kolaylıkla gezilebiliyor.

Önerilen İçerik: Gidello ekibinin seçtiği en iyi İspanya turları için tıklayın

İspanyanın İncisi San Sebastian

Gezilecek Yerler

San Sebastián’da kalınabilecek en güzel otellerden biri, hemen La Concha plajı’nın karşısında yer alan Hotel Londres de Inglaterra olabilir. İçi de oldukça şık olan otel, Fransa’nın güney sahillerinde yer alan tarihi otellere benzer. Şehri gezmeye tam buradan, La Concha plajından, başlayabilirsiniz. Şehrin en görkemli binalarından birine sahip olan belediye binasının, Ayuntamiento de San Sebastián’ı gördükten sonra Eski Şehir (Old Town) bölümüne geçebilirsiniz. Burada yer alan Plaza de la Constitucion Meydanı, hem tarihi dokusu hem de restoranları ile şehrin en hareketli yerlerinden biri oluyor. Burası aynı zamanda San Sebastián’ın ana meydanı olarak da anılıyor. Şehrin en büyük pazarı da bu bölgede yer alıyor.

16. yüzyıldan kalma Iglesia de San Vicente Kilisesi, Iglesia de Santa Maria Sarnıcı, çocuklu aileler için Donostia San Sebastián Akvaryumu, Paseo Nuevo, Miramar Sarayı, El Buen Pastor Katedrali, Mount Igeldo Dağı Aktivite ve Eğlence Parkı, Mount Urgull Dağı da görülmesi gerekenler arasında yer alıyor.

İspanyanın İncisi San Sebastian

Ne Yemeli?

San Sebastián, küçük bir şehir olmasına rağmen, dünyanın kişi başına düşen en yüksek sayıdaki Michelin yıldızlı restoranına sahip olmasıyla da öne çıkıyor. Paris dışında, 3 Michelin yıldızlı restorana sahip tek şehir burası. Şehirde toplam 16 tane Michelin yıldızlı restoran bulunuyor. Akelaŕe, Arzak ve Martin Berasatequi bunlardan biri.

Michelin yıldızlı restoranları dışında şehirdeki en önemli yemek kültürü pintxo adı verilen, bir çeşit tapas olan, yöreye özgü minik ama çok lezzetli atıştırmalıklar. Genellikle beyaz francala dilimi ekmeğin üstüne konulan malzemeler ile sunuluyor.

İspanyanın İncisi San Sebastian

Siz de mükemmel lezzetler tatmak, okyanus havasını solumak ve eşsiz güzellikteki tarihi binalar arasında dolaşmak isterseniz, bu küçük şehri ziyaret edebilir ve unutulmaz bir tatil geçirebilirsiniz.

İspanyanın İncisi San Sebastian

False