GeriSeyahat İran'da Deniz Ve Göl Var Mı? İran Yakınındaki Denizler Ve Göller Neler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İran'da Deniz Ve Göl Var Mı? İran Yakınındaki Denizler Ve Göller Neler

İran'da Deniz Ve Göl Var Mı? İran Yakınındaki Denizler Ve Göller Neler

Oldukça önemli ve stratejik konuma sahip olması ile beraber İran önemli bir ülkedir. Başta petrol ve doğal gaz olmak üzere pek çok açıdan ön plana çıkar. Peki, İran'da deniz ve göl var mı? İran yakınındaki denizler ve göller nelerdir detayları ile derledik.

İran dünyanın en önemli ve en güçlü ülkeleri içerisinde yer almaktadır. Tabii başta doğalgaz ve Petrol olmak üzere ticari açıdan pek çok noktada kritik bir yer taşır. Bununla beraber Deniz ve gölleri üzerinden de merak edilen ülkeler içerisinde geldiğini söylemek mümkün. 

 İran'da Deniz ve Göl Var mı? 

 İran önemli ticari bir merkez olması ile beraber aynı zamanda hem denizleri hem de gölleri üzerinden öne çıkmaktadır. Yani deniz ve gölleri açısından da önemli bir konuma sahip olan ülkeler içerisinde geldiğini söylemek mümkün. Farklı amaçlar altında bu sebepten dolayı doğal gölleri ve denizleri kullanılır. 

 İran Yakınındaki Denizler ve Göller Neler? 

 İran özellikle körfezleri ile beraber öne çıkan en önemli ülkelerden biridir. Bu doğrultuda Umman Körfezi, Fars Körfezi, Hazar Denizi ile önemli bir konumdadır. Aynı zamanda stratejik bir konuma sahip olan Urmiye Gölü de yine doğal güzellikleri ile beraber ön plana çıkmaktadır. Hem ülke içinden hem de ülkenin birçok farklı yerinden gelen turistler bu bölgeleri yaygın biçimde kullanır. Kamp alanları olması ile beraber aynı zamanda turistik açıdan yaz aylarında değerlendirilir.

 

False