GeriSeyahat İngiltere Oturma İzni Nasıl Alınır? Şartları Nelerdir? Oturma İzni Başvurusu Nasıl Yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İngiltere Oturma İzni Nasıl Alınır? Şartları Nelerdir? Oturma İzni Başvurusu Nasıl Yapılır?

İngiltere Oturma İzni Nasıl Alınır? Şartları Nelerdir? Oturma İzni Başvurusu Nasıl Yapılır?

İngiltere'de oturma izni almak için ülkede 5 yıl ikamet etme şartı bulunuyor. İngiltere'de süresiz oturma izni almak isteyen kişiler İngiltere'de düzenli olarak kaldıklarını belgelerle kanıtlamalılar. Geçerli bir pasaport ve eksiksiz doldurulan başvuru belgesi, başvuru merkezine verilir. İngiltere oturma izni nasıl alınır? Şartları nelerdir? Oturma izni başvurusu nasıl yapılır? İşte, tüm detaylar.

 İngiltere'de oturma izni almak için 18 yaşının üzerinde olmak gerekir. İngiltere'den oturma izni alacak kişilerin sabıka kaydının da temiz olması gerekmektedir. İngiltere'de oturma izni alacak kişilerin İngilizce dil yeterliliğine sahip olması gerekmektedir.

  İngiltere Oturma İzni Nasıl Alınır? 

 İngiltere'de oturma izni almak için uzun süreli bulunma sağlayacak olan vize türüne başvuru yapılması gerekmektedir. Oturma izni, İngiltere hükümeti tarafından tanınmış olan başvuru merkezleri aracılığı ile gerçekleştirilmeli. Adaylar da geçerli olan pasaport ve başvuru belgeleri ile oturma iznine başvuru yapabilirler. 

 Vize türü için belirlenen ücret ödenmelidir. İngiltere'de bulunulan sürede sağlık sigortası ödemesi yapılmalıdır. Vize türü belirlendiğinde ücret banka hesabına yatırılmalı. Hesap ekstresi de başvuru belgelerinin arasında konulmalıdır. Adaylar tarafından İngilizce yeterlilik belgesi de başvuru evraklarının yanına eklenir. Geçerli olan pasaport ile eksiksiz bir şekilde doldurulan başvuru belgesi de hazırlanarak başvuru merkezlerine gidilir. 

 Şartları Nelerdir? 

 İngiltere'de oturma izni almak için İngilizce yeterlilik sınavını başarıyla geçmiş olmak gerekmektedir. İngiltere'de yaşamak için kişide İngilizce yeterliliği bulunmalıdır. İngiltere'den süresiz oturma izni almak için en az 5 yıl İngiltere'de yaşamak gerekmektedir. Oturma izni alacak olan kişiler 1 yıl içerisinde 180 günden fazla İngiltere dışında bulunmamalılar. İngiltere'de oturma izni almak için yapılacak başvuru için yaklaşık 15 bin lira kadar ödeme yapılması gerekiyor. 

 Oturma İzni Başvurusu Nasıl Yapılır? 

 İngiltere'de oturma izni almak için yapılan başvurular genellikle 12 hafta içinde açıklanıyor. Kişiler evlilik, eğitim ve iş konularında İngiltere'de oturma izni için başvuru yapabiliyorlar. İngiltere'de yüksek lisans eğitimi almak isteyen kişiler de oturma iznine başvurabiliyorlar. 

 Biyometrik oturma izni almak için parmak izi ile yüz görüntüsünün yanı sıra ülkede kalış nedeni, sağlık sigortası ve sahip olunan vizeler toplanmalıdır. Başvuru evrakları da eksiksiz bir şekilde hazırlanmalıdır. Başvuru ücretinin de ödenmesiyle birlikte İngiltere'de oturma izni için başvurular yapılabilir.

  İngiltere Oturum İzni Avantajları Nelerdir?

  İngiltere'de oturma izni almanın sağladığı avantaj ülkede eğitim görme şansıdır. İngiltere'de oturma hakkı alan kişiler İngiliz vatandaşı ile aynı haklara sahip olarak ülkede yaşarlar. İngiltere'de oturma izni alan kişiler devlet yardım fonlarına ve çeşitli yardımlara da başvurabilirler. Bunun yanı sıra kişiler de devletten gelir desteği alabilirler. 

 İngiltere oturum izni alındığında Avrupa ülkeleri vize gerekmeden gezilebilir. Yaklaşık 12 ile 24 hafta arasında sonuçlanan İngiltere oturum izni kişiye İngiltere'de yaşama hakkı tanımaktadır. İngiltere'de oturma izni alan kişiler İngiltere'de eğitim de görebilirler. 

False