GeriSeyahat “İki Yaka Yarım Aşk” destekçilerini bekliyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
“İki Yaka Yarım Aşk” destekçilerini bekliyor

“İki Yaka Yarım Aşk” destekçilerini bekliyor

Ünlü film yapımcısının yeni kısa filmi "İki Yaka Yarım Aşk" destekçileri sayesinde hazırlanacak ve onların yardımı ile yayına sunulacak

"Göç, göçmen, muhacir, yabancılık, hasretlik...İnsan, çocukluğunda bu kelimelerin ne anlama geldiğini pek bilemez. Büyüdükçe, kabuk bağlamış bir yaramızın  kanamaya başladığını hissederiz. Üçüncü nesil biz mübadil torunları, bu duyguları en çok hissettiğimiz yaşlardayız. Yıllarca anneannemden ve  annemden mübadil hikayeleri dinledim. Çok zor koşullarda hayata tutunmalarını, başka ellerde yeni bir hayat kurmalarını hep takdir etmişimdir.

Bu proje benim için, sadece bir kısa film yapmanın ötesinde, küçük bir çocuğun dünyasından göçün yarattığı ağır travmayı anlatmaya çalıştım. Yıllarca bana anlatılanları, başkalarına resimleyerek anlatma ihtiyacı hissettim.” Cümleleri ile duygularını ifade eden Nurdan Tümbek Tekeoğlu, 2009 yılından bu yana İfakat, Öyle Sevdim ki Seni, Sıra Dışı İnsanlar, Rudolf Nureyev: Düşlerinin Adası, İkiz Yıldızlar gibi birçok ulusal ve uluslararası ödüle sahip filmin yapımcısı.

"Lozan Mübadilleri Vakfı" isimli STK tarafından da desteklenen ve ilk defa senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini üstlendiği İki Yaka Yarım Aşk adlı bu kısa filmin finansmanı, kitlesel fonlama www.fongogo.com web sitesi üzerinden sağlanacak. Göç ve mübadele gibi konulara ilgi duyanlar bu web sitesi üzerinden destek vererek, kısa filmin hazırlanmasına yardımcı olabilecek. Destekçilerin isimleri filmde yer alırken, bağış miktarına göre çeşitli jestlerle ödüllendirilecek.

“İki Yaka Yarım Aşk” destekçilerini bekliyor

Selda Alkor’un başrollerden birini üstlendiği ve uluslararası film festivallerinde de gösterilmesi planlanan “İki Yaka Yarım Aşk” isimli kısa film göç ve mübadele gibi kavramların tekrar gündeme gelmesini sağlayacak.

Fongogo, projelerin kitleler tarafından desteklendiği “Crowdfunding” fikri üzerine kurulmuş bir kitlesel fonlama platformudur. Bir internet şirketi olan Fongogo, gerek birey ve şirketler, gerekse vakıflar için hizmet vererek sosyal medya odaklı bir pazar alanı yaratma amacı güder.

False