GeriSeyahat İçmeler koyu nerede, nereye bağlı? İçmeler koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İçmeler koyu nerede, nereye bağlı? İçmeler koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

İçmeler koyu nerede, nereye bağlı? İçmeler koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Özellikle en çok ziyaret edilen ve yaz aylarının vazgeçilmezleri içerisinde içmeler koyu geliyor. Tabii burayı ilk defa ziyaret etmek isteyen birçok kişi ise internet üzerinden araştırma gerçekleştirmektedir. Peki, İçmeler koyu nerede? Nereye bağlı? İçmeler koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır detayları ile derledik.

Ege Bölgesi'nin ilçeleri arasında yer alan İçmeler koyu, özellikle plajı ile ön plana çıkıyor. Tabii bunun yanında birçok aktivitesi ile beraber yaz aylarında oldukça yoğun ziyaretçi çekmektedir. Bu konuda hem yerli hem de yabancı turistlerin akınına uğradığını ifade etmek mümkün.

 İçmeler Koyu Hakkında Genel Bilgiler

 İçmeler koyu denize girmek için en güzel bölgelerden biridir. Ege Bölgesi'nde yer alması ile beraber, pek çok aktivite imkanı da vermektedir. Özellikle şezlong ve şemsiye ile beraber özel plaj alanı bulunuyor. Tabii bu plaj alanı bireysel olarak getirilen eşyalarla da kullanılabilir. Bunun dışında Kamp Alanı bulunmasının yanı sıra, sığ denizi ile beraber geniş bir sahili bulunur.

 İçmeler Koyu Nerede?

 İçmeler Köyü Aydın şehrinin Kuşadası ilçesine bağlıdır. Daha detaylı şekilde Kuşadası içerisinde yer alması üzerinden, Kuzey Çamlı Dilek Yarımadası Milli Parkı olarak ön plana çıkar. Bu yönüyle korunan bir koy olduğunu ifade etmek gerekir. Bölgeye birçok farklı yöntem üzerinden kolayca ulaşmak ve bu bakir koyun tadını sonuna kadar çıkarmak mümkün.

 İçmeler Koyu Ücretli mi?

 İçmeler koyu üzerinden plajı değerlendirmek ücretsiz şekilde kullanım imkanı tanıyor. Ancak alternatif olarak şezlong ve şemsiye üzerinden ücretli bir bölgesi de olduğunu ifade etmek mümkün. Tabi genel çerçevede halka açık ve ücretsiz olarak öne çıkar. Bu sebepten dolayı Ege Bölgesi'nde Aydın üzerinden En çok ziyaret edilen ve değerlendirilen konulardan biridir.

 İçmeler Koyu'na Nasıl Gidilir?

 Bölgeye ulaşım sağlamak için Kuşadası üzerinden toplu taşıma araçlarını değerlendirmek mümkün. Tabii aynı zamanda bireysel olarak araçlarla da gitmek ve koyun tadını çıkarma şansı elde edilebilir. Özellikle Kuşadası'na yakın olduğu için kolayca ulaşım ve değerlendirme şansı tanımaktadır. Zaten başlı başına milli park olması ile birlikte ulaşımı daha kolay hale geliyor.

 İçmeler Koyunda Neler Yapılır?

 Birçok farklı aktivite sunması ile beraber İçmeler koyu her yaz yoğun olarak değerlendirilir. Özellikle doğa yürüyüşleri, bisiklet turları, denizin tadını çıkarmak ve fotoğraf çekimi gibi pek çok olanak yer almakta. Aynı zamanda manzara turları, balıkçılık, botanik ve paraşüt turları gibi de seçenekler yer alıyor.

 İçmeler Koyunda Kamp Yapılır mı?

 Ormanlık alanı ile beraber İçmeler koyunun arka kısmında kamp imkanı bulunmaktadır. O yüzden başta yerel halk olmak üzere ülkenin birçok farklı yerinden gelen turistler de kamp gerçekleştirmektedir. Hem günübirlik hem de daha fazla hem karavanı hem de çadır üzerinden kamp yapma olanağı bulunmaktadır.

 

False