GeriSeyahat Hindistan'da 24 saatte 50 milyon ağaç dikildi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Hindistan'da 24 saatte 50 milyon ağaç dikildi

Hindistan'da 24 saatte 50 milyon ağaç dikildi

Hindistan, yapmış olduğu geniş çaplı bir kampanya ile tüm dünyanın geleceğini garanti altına aldı. Sadece kendi ülkesi için değil tüm dünya içindi bu kampanya. İşte dünyamızı yeşerten o kampanya...

Küresel ısınma dünya gündeminden bir an olsun düşmeyen ve hakkında çok konuşulan konulardan biridir. İnsanlar, küresel ısınmanın geri dönülmez olduğunu bilir fakat bu konu hakkında çözüme odaklanmaz.

Ancak Hindistan halkı son zamanlarda yapmış olduğu ilham verici bir kampanya ile içinde yaşadığımız gezegen olan dünyanın kaderinin gerçekten ellerimizde olduğunu kanıtladı. Neyse ki gelecek nesiller için, insanlık için ve gezegenimiz için gerçekten bir şeyler yapmaya hazır olan insanlar var: Tıpkı Hindistan'da 24 saat içerisinde tamı tamına 50 milyon ağaç diken 800 bin kişi gibi.

Hindistan'ın Uttar Pradesh eyaletinde yaşayan öğrenciden öğretmene, ev hanımından devlet memuruna kadar 800.000 kişi sadece 24 saat içerisinde 49.3 milyon fidan dikmeyi başardı.

Hindistanda 24 saatte 50 milyon ağaç dikildi

Hindistan'ın en yoğun nüfuslu kesiminde yapılan umut verici kampanya Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmeyi başardı. Bu kampanya sayesinde insanlığın geleceği gri duman değil temiz hava soluyacak.

Hükümetin çevre politikasına göre Hindistan, 2030 yılına kadar 95 milyon hektarlık bir alana ağaç dikmeyi hedefliyor. Dünyanın en kirli 6 şehrinin (Gwalior, Allahabad, Patna, Raipur, Ludhiana ve Delhi) Hindistan'da olduğu düşünüldüğünde kulağa mantıklı geliyor.

Hindistan'ın bu gelecek vaad eden kampanyası dünya ülkelerine ilham vermeye devam ediyor.

Kaynak: Brightside

False