GeriSeyahat Hebil koyu nerede, nereye bağlı? Hebil koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Hebil koyu nerede, nereye bağlı? Hebil koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Hebil koyu nerede, nereye bağlı? Hebil koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Özellikle yaz aylarında en çok tercih edilen ve sevilen, son dönemlerde ilgi çeken bölgelerden biri hebil koyudur. Peki, Hebil koyu nerede? Nereye bağlı? Hebil koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır? İşte bu güzel ve özel koy hakkında detayları derledik.

Ege ve Akdeniz'in buluştuğu bir noktada yer alması ile beraber, hebil Koyu doğal güzellikleri ile ön plana çıkıyor. Özellikle son zamanlarda geniş çaplı yapılaşma üzerinden daha aktif bir yer haline geldiğini ifade etmek gerekir.

 Hebil Koyu Hakkında Genel Bilgiler

 Daha çok Ege Bölgesi'nde yer alması ile beraber hebil Koyu yeşillik ve mavinin buluştuğu muazzam koylardan biridir. Aynı zamanda çevresinde birçok farklı Ada ve gür ormanlarla kaplı dağlar yer alır. Ayrıca teknelerin yanaşma imkanı olması ile birlikte, aktif olunabilecek birçok seçenek sunduğunu söylemek mümkün. Çünkü iskelesi olması ile beraber, konaklama konusunda da farklı ayrıcalıklar sağladığını ifade etmek gerekir.

 Hebil Koyu Nerede?

 Hebil koyu Muğla şehrinde yer alan en güzel koylardan biridir. Özellikle Muğla'nın Güllük Körfezi bölgesinde yer aldığını ifade etmek mümkün. Bununla beraber karayolu bağlantısı olması üzerinden, kolay bir şekilde ulaşım olanağı tanımaktadır. Aynı zamanda deniz yolunu kullanmak suretiyle de yine bölgeye ulaşmak ve demir atmak da mümkün. Son dönemlerde etkili yapılaşması ile bu fırsatı İskele üzerinden sağlıyor.

 Hebil Koyu Ücretli mi?

 Hebil koyu aslına bakılırsa bir plaj üzerinden öyle çıkar. Çünkü genel olarak denize ulaşabilmek için belli uzunluktaki plaja sahiptir. Diğer taraflar ise daha çok kayalık alanda meydana gelir. Bu doğrultuda plajın ücretli bir yer olduğunu ifade etmek gerekir. Ancak diğer bölgelerden denize geçiş konusunda herhangi bir ücret bulunmadığını söylemek mümkün.

 Hebil Koyuna Nasıl Gidilir?

 Kara yolu ile bağlantısı olması sayesinde, moda üzerinden Güllük Körfezi'ne gelerek bölgeye ulaşmak mümkün. Hem bireysel araçlarla hem de Toplu taşıma araçlarını kullanmak suretiyle gitme imkanı bulunuyor. Aynı zamanda bölgede konaklama olanağı bulunduğu için, kalma şansını da yer aldığını ifade etmek gerekir. Son dönemlerde pek çok kişinin bunu değerlendirdiğini söylemek mümkündür.

 Hebil Koyu'nda Neler Yapılır?

 Son dönemlerde etkili yapılaşması sayesinde hebil koyu birçok farklı fırsat vermektedir. Öncelikle harika Plajı ile beraber restoran ve kafelerin olduğunu söylemek mümkün. Aynı zamanda dalgıçlık ve balık tutma gibi imkanlar da yer almaktadır. Bununla beraber yürüyüş ve benzeri gibi aktiviteler yapma şansı öne çıkıyor. Ayrıca teknelerle gelmek suretiyle iskele üzerinden demir atma şansı yer almaktadır.

 Hebil Koyunda Kamp Yapılır mı?

 Dar bir alana sahip olduğu için hebil koyunda kamp yapmanın zor olduğunu söylemek gerekir. Ancak karayolu bağlantısı ile beraber Karavan ya da çadır kurmak suretiyle belli bölgelerde bunu gerçekleşme şansı olabilir. Fakat zaten özel konaklama alanları olduğu için, koy üzerinden bu alanları değerlendirme şansı bulunuyor.

False