GeriSeyahat Hayıtlı koyu nerede, nereye bağlı? Hayıtlı koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Hayıtlı koyu nerede, nereye bağlı? Hayıtlı koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Hayıtlı koyu nerede, nereye bağlı? Hayıtlı koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Tatillerin vazgeçilmez adresleri arasında muhteşem koylar her zaman için ilk sıralarda yer almaktadır. İnsanlar beklentilerine göre farklı koyları tercih edebilirler. Özellikle Hayıtlı Koyu'nun duyulan koylardan birisi olduğu bilinmektedir. Hayıtlı koyu nerede? Nereye bağlı? Hayıtlı koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır detayları ile derledik.

Türkiye'deki koyların hepsi kendine göre güzeldir ve ilgi çekici yanları bulunmaktadır. Hayıtlı Koyu'da hoş yapısı ve heyecan verici ortamı ile iyi bit tatil şansı sunmaktadır.

Hayıtlı Koyu Hakkında Genel Bilgiler

Hayıtlı Koyu, Dikili'nin en güzel koylarından birisi olarak görülmektedir. Çünkü koyun muhteşem bir bitki örtüsüne sahip olduğu bilinmektedir. Yemyeşil bir doğa ve muhteşem denizi ile insanların uğrak bir yeri olmayı başarmıştır. Temiz ve berrak plajı ile çok beğenilen bir yerdir. Bunun yanında koya aracınız ile giriş şansınızda bulunmaktadır. Girişin ücretsiz olması ise koyun daha sık tercih edilmesine neden olmaktadır.

Hayıtlı Koyu Nerede?

Hayıtlı Koyu, İzmir'in Dikili ilçesi sınırlarında yer alan çok güzel bir koydur. İzmir'in merkezi ile koy arasında yaklaşık olarak 100 km'lik bir mesafe bulunmaktadır. Gitmeniz gereken yer ise Bademli-Denizköy yolu üzeridir.

Hayıtlı Koyu Ücretli mi?

Hayıtlı Koyu ücretsiz olan konulardan birisidir. Tabi özel işletmelerin olduğu alanlarda ücret talep edilmektedir. Bu yüzden koyda buna göre hareket edebilirsiniz. Zaten koya kendi aracınız ile giriş şansınızın olduğuda bilinmektedir.

Hayıtlı Koyuna Nasıl Gidilir?

Hayıtlı Koyu'na gitmek için hususi aracınızı veya toplu taşımayı kullanabilirsiniz. Bunun için öncelikle Dikili ilçesine ulaşmanız gerekir. Toplu taşıma kullanacak olanlar için Bademli Köyü taraflarına giden vasıtalar seçilmelidir. Hususi aracı ile gidenler ise Dikili ilçesinden sahil yolu olan Bademli'yi kullanabilirler.

Hayıtlı Koyunda Neler Yapılır?

Her koyda yapılacak olan çeşitli aktiviteler olduğu bilinmektedir. Özellikle bazı koylarda aktivite şansının daha çok olduğu görülmektedir. Hayıtlı Koyu'da eğlenmek ve heyecan yaşamak adına sıkça tercih edilmektedir. Hatta koya gittiğiniz zaman ilk andan itibaren hayatın tadını çıkarmaya başlıyorsunuz.

Harika bir ortam sunan koyda kamp veya piknik yapma şansınızda vardır. Yani her açıdan ilgi çeken bir koy olduğunu görmekteyiz. Ayrıca koyda Termal ve Spa hizmeti veren tatil köyüde bulunmaktadır. İsteyen kişiler burada müşteri olarak tatiline renk katabilir. Çünkü otel müşterilerinin birçok imkandan yararlanma şansları bulunmaktadır.

Hayıtlı Koyunda Kamp Yapılır mı?

Hayıtlı Koyu, kamp yapacaklar için en uygun yerlerden birisidir. Çünkü koyun oldukça beğenilen bir kamp alanı bulunmaktadır. Yani bu koyda kamp yapmak oldukça etkileyici olmayı başarmaktadır. Zaten kamp yapmayı seven kişiler bu koya yıllardır gitmektedirler. Zaman geçtikçe koyun önemi artmakta ve insanlar buraya akın etmektedirler.

 

Hayıtlı Koyu'nda yer alan kamp alanı ücretsizdir. Bundan dolayı kamp yapma isteği olanlar en önemli durak olarak burayı seçmektedirler. Kamp alanı oldukça geniştir.

 

 

 

False