GeriSeyahat Hamsilos koyu nerede, nereye bağlı? Hamsilos koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Hamsilos koyu nerede, nereye bağlı? Hamsilos koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Hamsilos koyu nerede, nereye bağlı? Hamsilos koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Ülkemizde farklı noktalarda bulunan pek çok koy bulunmaktadır. Bunlardan birisi de Hamsilos Koyudur. Hamsilos Koyu ülkemizin en kuzey noktasında yer almakta ve pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Peki Hamsilos koyu nerede? Nereye bağlı? Hamsilos koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır? Sizlere Hamsilos Koyu hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

Hamsilos Koyu Dünya'da kendiliğinden oluşan tek koy olma özelliğine sahiptir. Yılın pek çok ayında ziyaretçilerini kabul eden Hamsilos Koyu ülkemizde gezip görülmesi gereken önemli yerlerden birisidir.

 Hamsilos Koyu Hakkında Genel Bilgiler

 Hamsilos Koyu ülkemizin kuzeyinde yer almaktadır. Kendiliğinden oluşan bir koy olup bu özelliği ile pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Hamsilos Koyunun deniz ile birleştiği kısmı oldukça geniştir. İç kısımlara gidildikçe daralmakta ve ormanlaşmaktadır.

 Hamsilos Koyunun fil kafasını andıran bir görünümü bulunmaktadır. Geçmiş dönemlerde savaş gemilerinin gizlendiği bir koy olan Hamsilos Koyu günümüzde balıkçıların kötü hava şartlarında korundukları yer olarak devam etmektedir. Ayrıca en uç noktasına kadar ulaşım imkanı sunulmuştur. Bu nedenle Hamsilos Koyuna ulaşım sağlamak oldukça kolaydır.

  Hamsilos Koyu Nerede?

 Hamsilos Koyu ülkemizin kuzey bölgesinde Sinop ilinde yer almaktadır. Sinop iline bağlı olan Dibekli Köyü sınırları içerisinde bulunmaktadır. Türkiye'nin en kuzey noktası olan İnceburun'a mesafesi 10 kilometre olmaktadır. Buzul aşınması sonucu oluşan Hamsilos Koyu Dünyada kendiliğinden oluşan tek koy olarak bilinmektedir.

 Hamsilos Koyu Ücretli Mi?

 Hamsilos Koyu halka açık bir koy olmaktadır. Bu nedenle herhangi bir ziyaret saati bulunmamaktadır. Hamsilos Koyunu ziyaret etmek isteyen kişiler günün herhangi bir saatinde giriş yapabilmektedir. Bunun yanı sıra giriş ücreti de bulunmamaktadır. Vatandaşlar herhangi bir ücret ödemeden Hamsilos Koyuna giriş yapabilmektedir. Etrafında pek çok konaklama yeri bulunan Hamsilos Koyu tatil severler için uğrak noktalardan birisi olmaktadır.

 Hamsilos Koyuna Nasıl Gidilir?

 Hamsilos Koyuna gitmek isteyen kişiler ilk olarak Sinop il merkezine gelmeleri gerekmektedir. Sinop il merkezinden sonra ülkemizin en kuzeyinde bulunan İnceburun'a gitmek gerekmektedir. Hamsilos Koyu yaklaşık olarak İnceburun'a 10 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır.

 Hamsilos Koyuna ulaşımın tek bir yolu bulunmaktadır. Burada kişiler Akliman üzerinden giden yolu kullanmaktadır. Hamsilos Koyuna tam olarak araç girememektedir. Bu nedenle belirli bir süre kuzey yönüne doğru yürümek gerekmektedir.

 Hamsilos Koyunda Neler Yapılabilir?

 Hamsilos Koyu doğal güzelliği ile pek çok kişi büyülemekte ve yıl içerisinde yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Hamsilos Koyu içerisinde birçok mesire alanı bulunmaktadır. Bu mesire alanlarında farklı festivaller düzenlenmektedir. Bu nedenle Hamsilos Koyunda bu festivallere katılmanın yanı sıra doğa yürüyüşlerini de yapabilirsiniz.

 

 Hamsilos Koyunda Kamp Yapılır mı?

 

 Hamsilos Koyu kamp yapmak isteyen kişiler için oldukça ideal bir yerdir. Özellikle kişiler kendi çadırları ile ücretsiz bir şekilde pek çok yerde kamp yapabilmektedir. Bunun yanı sıra Hamsilos Koyu etrafında da kamp yapmak için pek çok uygun yer bulunmaktadır.

 

False