GeriSeyahat GoogleEarth ve Lumix gözüyle Valensiya
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
GoogleEarth ve Lumix gözüyle Valensiya

GoogleEarth ve Lumix gözüyle Valensiya

İspanya’nın Valensiya şehrinde gezerken fotoğraf çekerek ölümsüzleştireceğiniz birçok yer bulunuyor. Ben de gitmeden önce ilk iş olarak GoogleEarth’ü kullandım ve uydu fotoğrafları üzerinden, görmek istediğim yerleri tespit edip, işaretledim.

Valensiya, Madrid ve Barselona’dan sonra, "acaba beni nasıl etkileyecek?" diye kafanızda soru işareti ile yaklaştığınız bir şehir. Havaalanı ve şehre ulaşana kadar gördüğünüz doku, çatıları antenlerden geçilmeyen evler ve apartmanlar bu kuşkunuzu artıran unsurlar. Deniz kıyısındaki otelimize vardığımızda da bu kuşku dağılmamıştı. Ilık Akdeniz ikliminin sizleri yavaş yavaş etkilemeye başlaması ile rahatlarken, eski şehir olarak adlandırılan merkeze doğru yaklaştığımızda, yolda gördüğümüz modern yapılar ile daracık sokakların yer aldığı şehir, tüm kuşkularımızı anında yok etmeye yetti.

Valensiya’nın yakın geçmişe ait güzel bir öyküsü de var. Şehrin ortasındaki Turia nehri, etrafındaki endüstriyel yapılaşmayla çekilmez boyutlara ulaştığında ve kış aylarında yaşanan taşmalar nedeniyle şehir için sorun yarattığında, radikal bir kararla yatağı değiştirilerek, çirkin yapılaşma ıslah edilmiş ve kurutulan alanda 1980 başlarında yapılan bir master plan ile büyük bir proje başlatılmış. Bu projenin meyveleri ise yaklaşık 20 kat artan turist sayısı ile toplanmaya başlanmış. Tabii ki şehre katılan yeni mimari yaklaşım ve çağdaş özellikler de son derece etkileyici.

İşte bu yerlerde sizler için görüntülediğim birkaç kare
/images/100/0x0/55ea7384f018fbb8f880d046

Unesco Dünya Mirası listesindeki "Lonja de la Seda" (İpek Loncası) yakınlarındaki evlerden günbatımında detaylar... "Lonja De La Seda" ipek ticaretinin yapıldığı ve geç gotik mimariye sahip önemli bir eser ve sarmal kolonlarıyla da ünlü.

Plaza de la Reina meydanında yakın çekim detaylar... Plaza de la Reina, Valencia Katedraline yakın bir diğer önemli meydan "Plaza de la Virgen" gibi görülmesi gereken yerlerden...

Eski nehir yatağındaki opera binası ve diğer modern mimari, çekim için gece ve gündüz bulunmaz bir fırsat. L’hemisferic de bunlardan bir tanesi. Değişik ışık ortamlarında, geniş açı ve detay çekimler için yüzlerce kare imkanı bulunuyor.

Görkemli "Torres Serranos" kuleleri yakınlarındaki eski şehrin sokakları, gece gündüz fırsatlarla dolu. "Torres Serranos" 14. yüzyılda şehri korumak amacıyla inşa edilmişler. Geç saatlerde, tripod veya yüksek ISO değerlerinden yararlanarak değişik efektlerde kareler yakalamanız mümkün.

En taze Lumix’ler

"HD Networking" toplantısının yıldızları arasında önemli bir yeri hiç kuşkusuz yepyeni Lumix modelleri tutuyordu. Panasonic, yeni kompakt modellerinde kullanıcıların çok daha kolay ve kaliteli fotoğraflar çekebilmeleri için yeni teknolojiler kullanmış. İşte önümüzdeki bahar, ılık rüzgarlar estirecek bu modellerden bazıları:

DMC-FX35: İnce yapıda, daha da geniş açı. 28 mm’den 25 mm’ye... Yeni "Intelligent Auto" modu ile birçok ayar çok daha kolay ve doğru yapılabiliyor. 10.1 MP çözünürlük sunan FX35, bu çözünürlükte 4x optik zum yapabiliyor, Mega O.I.S. ile görüntüyü sabitliyor.

DMC-TZ5: 10x optik zum ve 28 mm geniş açı bir arada! 7.6 cm’lik akıllı dev LCD ekranı bulunan bu model 9.1 MP çözünürlük sağlıyor. Cihaz 3 MP’ye ayarlandığında 67x zum yapıyor. Yüz tanıma sistemi, Mega O.I.S., Akıllı Pozlama modu ve müzikli slayt şov da ürün özellikleri arasında.

DMC-FS20: Her seviyeden kullanıcıya pratik kullanımı ile keyifli fotoğraf zevkini yaşatmaya hazır bu üründe de 10.1 MP çözünürlük ve 4x optik zum, 7.6 cm ekran, Akıllı Pozlama modu gibi özellikler var. Mega O.I.S., Akıllı ISO modu, Akıllı Sahne Çekim özelliği ve yüz tanıma sistemi de mevcut.
False