GeriSeyahat Göbün koyu nerede, nereye bağlı? Göbün koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Göbün koyu nerede, nereye bağlı? Göbün koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Göbün koyu nerede, nereye bağlı? Göbün koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Söz konusu yaz tatilleri olduğu zaman birbirinden güzel koylar ziyaret edilir. Özellikle Ege ve Akdeniz Bölgesi'nde harika koylar bulunmaktadır. Peki, Göbün koyu nerede? Nereye bağlı? Göbün koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır detayları ile derledik.

Yeşillik ve mavilik ile buluşan harika koylar her sene yaz aylarında ziyaret edilir. Özellikle Türkiye'de Ege ve Akdeniz Bölgesi'nde hem yerli hem de yabancı turist akını olur. Özellikle Bunlar içerisinde Göbün koyu merak edilen alanlar içerisinde geliyor.

 Göbün Koyu Hakkında Genel Bilgiler

 Dağların arasında harika bir görüntü sergileyen Göbün koyu, her sene yoğun turist akınına uğrayan bölgelerden biridir. Özellikle teknenin yanaştığı bir alanı olması ile beraber, denizin ve kumun tadını çıkarma şansı vermektedir. Yanında birçok küçük adaların da bulunduğu Göbün koyu, eşsiz duaları ile ön plana çıkıyor. Tabii birçok değişik aktivite gerçekleştirme imkanı da vermektedir.

 Göbün Koyu Nerede?

 Göbün koyu Muğla'nın Fethiye ilçesinde yer alır. Daha detaylı bir şekilde Fethiye ilçesinin Göcek beldesinde bulunduğunu söylemek mümkün. Özellikle Göcek her sene tatilcilerin uğrak yerlerinden biridir. Tabii zaten Muğla söz konusu yaz tatili olduğu zaman en güzel şehirler içerisinde yer alır.

 Göbün Koyu Ücretli mi?

 Göbün koyunu ziyaret etmek isteyenler ücretsiz bir şekilde giriş olanağına değerlendirebilir. Ancak bölgede plaj değerlendirmek isteyenler için, şemsiye ve şezlong konusunda ücret olduğunu söylemek mümkün. Aynı zamanda park ücreti ödeyerek araçlar park edilebilir.

 Göbün Koyuna Nasıl Gidilir?

 En çok merak edilen konulardan biri göbeğin koyuna nasıl gidileceğidir. Bu bölgeye ulaşmak için öncelikle Muğla üzerinden Fethiye ilçesine gelmek gerekir. Daha sonra Fethiye ile gelecek arasında kalkan otobüs seferleri ile ulaşmak oldukça kolaydır. Aynı zamanda minibüslerin takip ettiği yolu devam ederek bireysel araçlarla da ulaşma şansı bulunuyor. Aynı zamanda İstanbul'dan Kalkan otobüslerle direkt olarak gitme olanağı da olduğunu söylemek gerekir.

 Göbün Koyunda Neler Yapılır?

 Öncelik olarak harika bir dinlenme ve doğanın tadını çıkarma alanı olduğunu söylemek mümkün. Aynı zamanda teknelerle yanaşmak ve bunu keyfini yaşama şansı da bulunuyor. Bununla beraber denizin tadını çıkarılabilir; yürüyüş yapılabilir ve dalgıçlık gibi pek çok deniz aktivitesi de gerçekleşebilir. Tabii konaklama konusunda da yine fırsatların bulunduğunu söylemek mümkün.

 

 Gönül Koyunda Kamp Yapılır mı?

 

 Göbün koyu hem karavanı hem de çadır üzerinden kamp yapma imkanı vermektedir. Üstelik tamamen ücretsiz bir şekilde koyun değişik bölgelerinde kamp kurmak mümkün. Ayrıca yiyecek ve içecek ihtiyacını karşılayacak bir restoran olduğunu da ifade etmek gerekir. Tabii yine de belirli ihtiyaçları bireysel olarak getirmek önemli bir yer taşır. Böylece Göbün koyunun keyfi sonuna kadar çıkarılabilir. Özellikle günümüzde bunu gerçekleştiren pek çok kişinin de yine olduğunu söylemek mümkün.

 

False