GeriSeyahat Gerence koyu nerede, nereye bağlı? Gerence koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Gerence koyu nerede, nereye bağlı? Gerence koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Gerence koyu nerede, nereye bağlı? Gerence koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Yaz mevsimi için tatil planı yapan kişilerin en fazla gitmek istedikleri yerler arasında denize kıyısı olan yerler bulunmaktadır. Bazı kişiler otellerde kalarak yaz tatilini devam ettirmek istese de bazıları kamp yaparak daha fazla maceranın olduğu bir tatil istemektedirler. Koylar özellikle kamp yapmak isteyenler tarafından tercih edilen alanlardan biri olmaktadır. Gerence koyu da bu bağlamda ele alınmaktadır. Peki, Gerence koyu nerede? Nereye bağlı? Grence koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır? İşte, Gerence koyunun özellikleri hakkında detayları derledik.

Gerence koyu Muğla ilinin en beğenilen koylarından biri olarak ifade edilmektedir. Bu koy doğal güzellikleri ile ön plana çıkan bir koy olmaktadır.

 Gerence Koyu Hakkında Genel Bilgiler

 Gerence koyu Muğla il sınırları içinde yer alan bir koy olmaktadır. Datça ilçesinin en gözde koylarından olan bu koyda denizin berraklığı görenleri kendine hayran bırakmaktadır. Kamp yapmanın mümkün olduğu koylardan biri olan Gerence koyunda deniz turkuaz renginde olmaktadır. Suyunun berrak olmasından dolayı bu koya akvaryum koyu da denilmektedir. Koyda herhangi bir sosyal tesis ya da işletme bulunmamaktadır. Günü birlik gelen ziyaretçilerin sayısı oldukça fazla olmaktadır. Piknik alanı ve kamp yeri olan bu koya gelirken lazım olabilecek malzemelerin gelirken mutlaka getirilmesi gerekmektedir. Gerence koyu insanların balıklarla bir arada yüzdüğü suyun içinin cam gibi göründüğü bir koy olarak ifade edilmektedir.

 Gerence Koyu Nerede?

 Gerence koyu Muğla'nın güzel olan koylarından biri olarak belirtilmektedir. Sessiz ve kalabalık olmayan bu koy Datça ilçesi sınırları içinde Palamutbükü'ne bağlı bir koy olarak bilinmektedir.

 Gerence Koyu Ücretli mi?

 Gerence koyuna giriş için alınan bir ücret bulunmamaktadır. Bu koyda herhangi bir tesis ya da mekan bulunmamaktadır. Bu nedenle kamp yapmak isteyenlerin uğrak yeri olan bu koya gelirken bu durumun göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Çünkü duş ya da lavabo ihtiyaçlarının karşılanacağı yerler bulunmamaktadır.

 Gerence Koyuna Nasıl Gidilir?

 Gerence koyuna gitmek için öncelikle Datça'ya gelmek gerekmektedir. Datça ile Gerence koyu arası yaklaşık olarak 30 km olmakta ve yol 40 dakika sürmektedir. Gerence ya da akvaryum koyuna teknelerle de gelmek mümkün olmaktadır.

 Gerence Koyunda Neler Yapılır?

 Gerence koyuna gelenlerin yaptığı ilk aktivite berrak sularda yüzmek olmaktadır. Bunun dışında koya yakın olan Knidos Antik kentini de gezmek mümkün olmaktadır. Gerence ya da akvaryum koyunda tekne turlarına katılarak tüm koy gezilebilmektedir. Kurubük adı verilen tepeye çıkarak gün batımı izlenebilmektedir. Kamp yapmak için iyi bir yer olan akvaryum koyunda ateş yakmak yasak olmaktadır. Bu koyda kalanların ihtiyaçlarını karşılamak için Palamutbükü'ne gittikleri ifade edilmektedir.

 Gerence Koyunda Kamp Yapılır mı?

 

 Gerence ya da akvaryum koyu özellikle kamp yapmak için tercih edilen bir yer olmaktadır. Ormanlık bir alanda ve deniz kenarında kamp yapmanın mümkün olduğu bu koy özellikle suyu için tercih edilmektedir.

 

False