GeriSeyahat Galata Kulesi Nerede Ve Nasıl Gidilir? Galata Kulesi Hakkında Bilgi, Tarihi, Efsanesi, Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri (2022)
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Galata Kulesi Nerede Ve Nasıl Gidilir? Galata Kulesi Hakkında Bilgi, Tarihi, Efsanesi, Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri (2022)

Galata Kulesi Nerede Ve Nasıl Gidilir? Galata Kulesi Hakkında Bilgi, Tarihi, Efsanesi, Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri (2022)

Galata Kulesi, İstanbul'un tarihi yarımadasının panoraması için en iyi nokta olmuştur ve 19. yüzyılda birçok sanatçı İstanbul panoramasını Galata Kulesi'nden çizmiştir. Galata Kulesi'nin tarihi ile ilgili bilgileri detayları ile derledik.

İstanbul'un simgelerinden biri olan Galata Kulesi, Galata'da İstanbul'un tarihi yarımadasını A'dan Z'ye gören bir tepe üzerinde yer almaktadır.

Galata Kulesi Nerede?

Galata Kulesi, bugün İstanbul'un en turistik semtlerinden biri olan Beyoğlu'nun kalbinde yer almaktadır. Bu nedenle kule çevresinde yapılacak birçok aktivite bulunmaktadır. Galata Kulesi'nin kökeni, Bizans'ın Konstantinopolis şehrini ve Haliç'i kontrol etmek için Magalos Pyrgos (Büyük Kule) adlı ahşap bir kule inşa etmesiyle MS beşinci yüzyıla kadar uzanır.

Galata Kulesi Tarihçesi

Galata Kulesi'nin tarihi 14. yüzyıla kadar uzanıyor. Bizans döneminde bazı İtalyan ticaret kolonilerine ticari ayrıcalıklar verildi. Aralarında Venedikliler ve Cenevizliler de vardı. Orta Çağ boyunca Haliç, Ortodoks ve Katolikler arasında bir ayrım çizgisiydi. Haliç'in güneyindeki Konstantinopolis'te Ortodoks halklar, kuzeyde ise Galata surları içinde Katolikler yaşıyordu.

1204'te Dördüncü Haçlı Seferi sırasında Latinler Konstantinopolis'i işgal etti ve yağmaladı. Venedikliler, bu yağmaya yardım ettikleri için Bizans'ın gözünden düştüler. Cenevizliler Bizans'ı desteklediği için Galata bölgesi onlara tahsis edildi. Osmanlılar 1453'te Konstantinopolis'i aldıktan sonra ticarete devam etmek istediler. Böylece Venedikliler ve Cenevizliler Bizans döneminde olduğu gibi ayrıcalıklarını korumuşlardır.

Galata Kulesi, Osmanlı İmparatorluğu'nun son döneminde de yangın gözetleme kulesi olarak kullanılmıştır. İtfaiyeciler şehirdeki yangınları buradan görüp yardıma giderlerdi. Cumhuriyet döneminde müzeye dönüştürülen kule, İstanbul'un panoramik manzarasını izlemek için en iyi yer haline geldi.

Galata Kulesi Eserler

Galata Kulesi yakınlarında yapılacak şeyler arasında kulenin çevresindeki alışveriş caddelerini gezmek, yerel restoranlarda yemek yemek ve müzeleri gezmek sayılabilir. Ayrıca İstanbul'un en popüler yaya caddesi olan İstiklal Caddesi Galata Kulesi'ne çok yakındır. Şehrin en önemli sinagoglarından biri olan Neve Şalom, Büyük Hendek Sokak'ta bulunuyor. Sinagog kompleksi içinde Türkiye Yahudi Müzesi de bulunmaktadır. Müze, 15. yüzyılda İspanyol Hükümdarları tarafından göçe zorlanan Yahudilerin hikayesini anlatıyor. Osmanlılar tarafından karşılandılar ve İstanbul'a yerleştiler.

Serdar-ı Ekrem Caddesi Galata Kulesi'nden Cihangir yönüne kadar uzanır ve özel tasarım ürünler satan dükkanlara ev sahipliği yapar. Bu dükkanlarda çok yaratıcı tasarımlara sahip günlük objeler bulabilirsiniz. Cadde boyunca oldukça samimi bir atmosfere sahip butik kafeler de bulunuyor.

Galata Kulesi'nden İstiklal Caddesi'ne ulaşmak kolaydır. Kuleyi arkanıza alıp kuzey yönünde Galip Dede Caddesi'ni takip ettiğinizde Tünel Meydanı'na varacaksınız. Burası İstiklal Caddesi'nin başlangıcıdır.

Galip Dede Caddesi boyunca hediyelik eşya dükkanları, pansiyonlar, kafeler, resim atölyeleri ve müzik aleti dükkanları bulunmaktadır. Galip Dede Caddesi'nin İstiklal Caddesi ile birleştiği köşede Galata Mevlevi Evi Müzesi var.

Mevlevi Evi Müzesi, Hocapaşa Kültür Merkezi ile birlikte Semazen Gösterisini izlemek için en iyi yerdir . Aynı zamanda 13. yüzyılda Anadolu'da yaşayan Mevlana'yı tanıtan bir müzedir. Mevlana, tasavvuf felsefesini yaratan dini liderdir.

Galata Kulesi Giriş Ücreti

Galata Kulesi 2022 yılı itibari ile giriş ücreti 100 Türk Lirasıdır. 7 yaş altı çocuklar için giriş ücretsizdir. Kule girişinde Museum Pass İstanbul geçerlidir.

Galata Kulesi Ziyaret Saatleri

Galata Kulesi'nin çalışma saatleri, yaz sezonu olarak kabul edilen 1 Nisan ile 1 Kasım arasında sabah 08:30 ile gece 00:00 arasındadır. Kış sezonunda sabah 10:00'da açılır ve akşam 8:00'de kapanır. Müze haftanın 7 günü açıktır.

Galata Kulesi Hakkında

Galata Kulesi, İstanbul’un en merkezi semtlerinden biri olan Beyoğlu'nda yer almaktadır. Taksim Meydanı, İstiklal Caddesi ve Karaköy gibi popüler yerlerden kuleye yürüyerek ulaşabilirsiniz. Galata Kulesi'ni uzun süre beklemeden gezmenin en iyi yolu; lisanslı bir rehber eşliğinde 75 dakikalık Galata Yürüyüş Turu düzenlemektedir. Rehber, yürüyüş sırasında Galata mahallesini çevreleyen tarihi yerler hakkında da bilgi veriyor. Rehberiniz sizi 19. yüzyıl metrosu ile İstanbul'un en popüler meydanlarından biri olan Karaköy'e götürecektir.

False