GeriSeyahat Fransa’da öncelik güvenlik
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Fransa’da öncelik güvenlik

Fransa’da öncelik güvenlik

10 Haziran-10 Temmuz arası 24 takımla 51 karşılaşmayı ağırlayacak Fransa aylardır bu büyük futbol şöleninin hazırlığında. Statların yenilenmesi ve inşası için ayrılan toplam 1.7 milyar euro’luk bütçe bu hazırlıkların bir parçası. İşin en önemli kısmı ise maçların güven ortamında yaşanmasını sağlamak.

Avrupa Şampiyonası için Bordeaux, Lille, Lyon ve Nice’te dört stat inşa edildi, beş stat ise yenilendi. 2 milyon biletin satıldığı şampiyonada ev sahibi şehirlerin aşırı yoğunluk yaşamaması için yarı final maçlarından ikisi Lyon ve Marsilya’da yer alacak, final maçı ise Paris yakınlarındaki Saint-Denis Stadı’nda (Stade de France) yapılacak.
UEFA bu yıl bir ilki gerçekleştirerek on Fransız şehrine 20 milyon euro’luk yardım yaptı. Amaç, sportif altyapıyı finanse etmek... UEFA’nın ev sahibi şehirlerdeki statları kiralamak için de 31,5 milyon euro ödediğini göz önüne alırsak yardımlar hayli büyük. Devlet demiryolları SNCF kupanın resmi ‘taşıma aracı’ olacak. Artı konacak 250 TGV treniyle taraftarlar statlara taşınacak. Otel yerine evde kalmayı tercih eden turistler içinse resmi konaklama kurumu HomeAway olacak. Fransız PTT’si La Poste, mektup ve ekspres kolilerin resmi operatörü.

2015’teki Paris saldırılarından sonra Euro 2016’da güvenliği sağlamak en çok önem verilen konu. Şampiyonanın organizasyon komitesi başkanı Jacques Lambert, “Terörist tehlike aylardır çok üst boyutta. Ancak yaşananlardan önlem planları konusunda iyi dersler çıkardık” diyor. İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ise stadyumlar etrafındaki güvenlik kameralarının artırıldığını ve ek güvenlik görevlilerinin alındığını belirtti. Güvenlik için ayrılan bütçe başta öngörüldüğü gibi 14 değil 24 milyon euro’ya ulaştı! Fransızların yüzde 71’i şampiyonanın güven içinde geçeceğinden emin.

False