GeriSeyahat Fransa Oturma İzni Nasıl Alınır? Şartları Nelerdir? Oturma İzni Başvurusu Nasıl Yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Fransa Oturma İzni Nasıl Alınır? Şartları Nelerdir? Oturma İzni Başvurusu Nasıl Yapılır?

Fransa Oturma İzni Nasıl Alınır? Şartları Nelerdir? Oturma İzni Başvurusu Nasıl Yapılır?

Fransa oturma izni almak için Fransa'ya eğitim için, aile birleşimi için ya da çalışmak için gitmeniz gerekir. Öncelikle hangi sebeple Fransa'dan oturma izni alacağınıza karar vermeniz ve gerekli belgeleri tamamlamanız gerekir. Belgeleri tamamladıktan sonra Fransa Büyükelçiliğine ya da Fransa Konsolosluklarına giderek başvurunuzu gerçekleştirmeniz gerekir. Fransa oturma izninin nasıl alınacağını ve şartları hakkında tüm detaylarını derledik.

Fransa oturma izni için çıkan uzun süreli vizelerin Fransa Göç ya da Entegrasyon ofislerinden de onaylatılması gerekir. Burada kontroller gerçekleştirilerek Fransa'da yaşadığınıza dair pasaportunuza da pul yapıştırılır. 

 Fransa Oturma İzni Nasıl Alınır? 

 Fransa'dan uzun süreli vize ya da geçici oturum izni süresi dolmadan 2 ay içinde daha uzun süre kalmak isterseniz bölgedeki emniyet müdürlüklerine gitmeniz yeterlidir. Fakat eğer hiçbir izniniz yoksa oturma izni için başvuru yapmanız gerekir. Oturum izni için uzun süreli vize başvurusunda bulunmanız ve vizenizin de Fransa Büyükelçiliği ya da Fansa Konsolosluğu tarafından onaylanmış olması gerekir.

  Uzun dönemli vizeyi ilk kez alıyorsanız bu süre en çok 1 senedir. Bazı uzun süreli vizeler ise Fransa Göçmen Bürosu tarafından onaylanırsa bu aynı zamanda oturma izni olarak da kabul edilir. Uzun süreli vizeler ancak Fransa Göç ya da Entegrasyon Ofisleri tarafından onaylanırsa oturma izni olarak kabul edilir. 

 Şartları Nelerdir? 

 Fransa'dan oturma izni almak için eğitim, çalışma ya da aile birleşimi için vize başvurusunda bulunmanız gerekir. Bilimsel araştırma, iş, eğitim, Fransız biriyle evlilik, Fransa'da yaşayan başka uyrukta biriyle evlilik ya da nişan gibi durumlarda oturma izni için başvuru yapabilirsiniz. Bu durumların elbette belgeler ile ispatlanması ve konsolosluklara başvuru yapılması gerekir.

  Aile birleşimi ile başvuru yapmak isterseniz pasaportunuzun aslı, nüfus cüzdanı fotokopisi, nüfus kayıt örneği ile 2 tane Fransızca çevirisi ve evlenme kağıdı örneği gerekir. Bunun dışında aile cüzdanı fotokopisi, sağlık raporu ve adli sicil belgesi de gerekir.

  Eğitim amaçlı başvurularında Fransa Büyükelçiliği ya da Fransa Konsolosluğuna vize başvuru olarak yapılması sonrasında Fransa Göç ya da Entegrasyon ofislerinde kontrollere gidilmesi gerekir. Burada sağlık kontrolü gerçekleştirilir ve sonucunda da öğrenci vizesi izni ile oturma iznini alabilirsiniz. 

 Oturma İzni Başvurusu Nasıl Yapılır? 

 Oturum izni için uzun süreli vizenizi varsa Fransa oturum izni formuyla beraber Fransa Göç ya da Entegrasyon ofislerine gitmek ve başvuruyu başlatmak gerekir. Başvurusu esnasında görüşme gerçekleştirilir ve sağlık kontrolleri yapılır. Başvuru sırasında harç bedelini de ödemeniz gerekir. Fransızca dil bilgisini oturum için yeterli olup olmadığı da bu sırada görüşmeler ile test edilir.

OFII, pasaportunuzun üzerine yasal bir şekilde Fransa'da yaşadığınızı belirten bir pul yapıştırır ve bu sayede oturum iznine sahip olursunuz. Eğer vizenizde ikamet kartı talebi olursa bunun için de idari bölge ofislerine gitmeniz gerekir. 

False