GeriSeyahat Fransa Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Fransa Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?

Fransa Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?

Fransa pasaport sahibi kişiler için 180 günü aşmamış olması kaydı ile 90 güne kadar olan seyahatlerde ülkemiz vatandaşlarını vizeden muaf tutar. Fakat 90 günden uzun seyahatler için her koşulda vize çıkarmanız gerekir. Fransa vizesini konsolosluk, fahri konsolosluk, büyükelçilik ya da başkonsolosluklardan çıkarabilirsiniz. Fransa konsolosluk randevusunun nasıl ve nereden alınması gerektiği hakkında merak edilen tüm detaylar.

  Fransa vizesi için Schengen vizesi çıkarmanız gerekir. Vize başvuru tarihinden itibaren 10 gün içinde çıkar. 

 Fransa Konsolosluk Randevusu Nasıl ve Nereden Alınır? 

 Fransa konsolosluk randevusunu ister telefonla ister de internet üzerinden alabilirsiniz. Bazı işlemlerin randevusuz gerçekleştirebildiği gibi bazılarının da randevu gerektirdiği bilinmektedir. Randevuları ücretsiz bir şekilde online olarak oluşturabilir size verilen saatte başvuru merkezlerinde olabilirsiniz.

  Randevu Almak Ücretli mi? 

 Randevu oluşturmanın herhangi bir ücreti yoktur. Fakat konsolosluk işlemlerinizin ya da başvurularınızın daha hızlı olmasını isterseniz yetkilendirilmiş merkezlerden danışmanlık alabilirsiniz. Eğer böyle bir işlem gerçekleştirirseniz randevu almak için merkezlere ödeme yapmanız gerekebilir. Bu ücrette farklılıklar meydana gelebilir bu nedenle yetkilendirilmiş merkezlerden fiyata alabilir ve buna göre danışmanlık hizmetinden faydalanabilirsiniz. 

 Fransa Konsolosluğu ve Fransa Vizesi 

 Fransa'ya seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kimlik, noterlik, hukuki danışmanlık ve pasaport işlemlerini Fransa konsolosluğu gerçekleştirmektedir. Fransa yapılacak seyahatler için ülkemiz vatandaşları vizeye tabi tutulduğundan vize çıkarmak gerekir. Eğer umuma mahsus (bordo), hususi (yeşil), diplomatik (kırmızı veya siyah) ya da hizmet (gri) pasaportunuz varsa 180 günü aşmamak koşulu ile 90 günlük seyahatlerde vizeden muaf tutulursunuz. Fakat bu pasaportlara sahip olup 90 günü aşan seyahatler için yine vize çıkarmanız gerekir. 

 Schengen bölgesine üye devletlerinden biri olan Fransa için Schengen vizesi çıkarmak gerekmektedir. Eğer Schengen vizesi çıkarırsanız Schengen bölgelerinde serbest dolaşım hakkına da sahip olursunuz. Schengen kuralları gereği eğer Fransa Schengen vizesi çıkarırsanız ilk olarak Fransa'ya seyahat etmeniz gerekir. Vizeyi hangi ülke üzerinden çıkarırsanız ilk olarak o ülkeye giriş yapmanız kuralı vardır. 

 Fransa Vize Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler 

 Vize başvurusunda kullanılacak olan pasaporta vizenin işlenmesi için en az 2 sayfanın boş olması gerekmektedir. Pasaportun 10 yıldan eski olmaması da önem göstermektedir. Pasaportun geçerlilik tarihinin vize bitiş tarihinden sonra 3 ay daha devam etmesi gerekmektedir. Resmi tatiller ve hafta sonları işlemler devam etmediğinden başvuruları bu tarihleri göz önünde bulundurarak yapmak gerekir. Reşit olmayan kişiler için vize başvurusunu anne babalarının yapması gerekir. 

 Herhangi bir aksilik olması ya da belgelerde sorun olması halinde yetkililer tarafından görüşmeye çağrılmanız mümkündür. Eğer uygun görülürse kısa süreli Schengen vizelerinin 3 iş günü içinde de çıkması mümkündür. Bunun olması için hızlı başvuru yapmanız ve başvuru esnasında belirtmeniz gerekir. Vizenin normal koşullarda çıkması ise ortalama olarak 15 gün ile 1 ay arasıdır. 

False