GeriSeyahat Fransa Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Fransa Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?

Fransa Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?

Fransa ziyareti yapacak ve bu ülke içerisinde yaşayacak olan kişilerin gerekli evrakları uygun bir şekilde hazırlaması gerekmektedir. Aile birleşimi vizesi almak isteyen kişiler Fransa hükümetinin gerekli gördüğü tüm belgeleri ülke içerisinde hazır hale getirmektedir. Ardından vize randevu ve görüşme işlemleri başlamaktadır. Fransa aile birleşimi vizesi için konsolosluğa başvuruda bulunulması gerekmektedir. Fransa aile birleşimi vizesi nasıl alınır? Ne kadar süre içerisinde vize çıkar ve gerekli evraklar nelerdir hakkındaki tüm detayları derledik.

Fransa’da yaşamak isteyen kişiler aile birleşim işlemleri için başvuruda bulunmaktadır. Kişilerin aile durumları ve kişi durumları göz önünde bulundurularak bir sonuç belirlenir. Uzun vadeli yaşamak isteyen kişiler için Fransa hükümeti de detaylı araştırma süreci başlatmaktadır. Yapılan tüm araştırma işlemleri de hazırlanan evraklar üzerinden ilerlemektedir. Vize başvurusu ve aile birleşim başvuruları ayrı kalem içerisinde düzenlenerek ilerlemektedir. Sonuç almak için kişiler başvurunun ardından 1 ila 3 ay içerisinde beklemektedir. 

 Fransa Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? 

 Fransa aile birleşimi vizesi almak için konsolosluk üzerinden başvuru yapılmaktadır. Başvuru ardından çeşitli incelemeler başlatılmaktadır. D tipi başvurular için özel bir işlem süreci hazırlanmaktadır. Bu süreç kapsamında vatandaşların her biri belirli bir süre sonucu beklemektedir. Fransa içerisinde aile birleşim işlemleri ve vizesi çıkarmak isteyen kişiler tüm aile fertleri için evrakları hazır etmektedir. Bu evrakların konsolosluğa gönderilmesinin ardından randevu talebi oluşturulur. Gerekli tüm görüşmeler ve mülakatlar yapılarak kişiye sonuç bildirilir. 

 Ne Kadar Sürede Çıkar? 

 Fransa konsolosluğu tarafından çıkarılan aile birleşim vizeleri eksiksiz hazırlanan belgeler ile birlikte 1 ile 3 ay içerisinde çıkmaktadır. Tüm evrakların doğru ve yeterli olması sonucunda belirtilen bu sürede vize sorunsuz bir şekilde çıkmaktadır. Aksi takdirde yapılan incelemeler doğrultusunda vize iptal işlemleri ya da kabul edilememe gibi durumlar ile karşılaşmak da mümkündür. 

 Vizenin ne kadar sürede çıkacağını merak eden kişiler sonuçlara evrakları teslim ettikten sonra ulaşmaktadır. Minimum 1 ay bekleme ve evrak inceleme süresi bulunmaktadır. Fransa konsolosluğu tarafınca yapılan incelemeler doğrultusunda ülke içerisinde yaşama ve aile birleşimi vizesi verilmektedir. 

 Aile fertleri tarafından hazırlanan bu belgeler sayesinde vizenin çıkış adımları da hızlandırılmaktadır. Vize almak isteyen kişiler tüm olasılıklara uygun şekilde hareket etmekte ve vize başvurusunda bulunmaktadır. 3 ila 15 iş gününde vize ilerlemesi ve çıkış süreleri belirlenmektedir. Bu sürenin yanı sıra vatandaşlık ve vize verme işlemleri de daha uzun sürebilmektedir. 

 Gerekli Evraklar Nelerdir? 

 Fransa aile birleşimi için ihtiyaç duyulan evrakların tamamı kişilere konsolosluk tarafından hazırlanarak verilmektedir. Bu evrakları düzgün bir şekilde tamamlayan vatandaşlar yaptıkları başvuru sonucuna da hızlı bir şekilde ulaşmaktadır. Fransa hükümeti vize evraklarını ise 1 ay içerisinde göndermektedir. Kişinin kimlik kayıtları ve sicil kaydı gibi evraklar hükümet tarafından istenmektedir. 

False