GeriSeyahat Fırnaz koyu nerede, nereye bağlı? Fırnaz koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Fırnaz koyu nerede, nereye bağlı? Fırnaz koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Fırnaz koyu nerede, nereye bağlı? Fırnaz koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Tatil deyince akla ilk gelen yerlerden birisi de Fırnaz Koyu olmaktadır. Fırnaz Koyu gözlerden uzak sessiz bir yer olması sebebiyle birçok kişi tarafından araştırılmaya başlanmıştır. Bu nedenle de nasıl gidileceği ve koy hakkındaki bilgiler de merak edilmektedir. Peki Fırnaz koyu nerede? Nereye bağlı? Fırnaz koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır? Fırnaz Koyu hakkında merak edilen bilgileri detaylıca derledik.

Mavinin ve yeşilin buluştuğu Fırnaz Koyu sessiz bir tatil yapmak isteyen kişiler için ideal yerlerden birisidir. Cennetten bir köşe görünümüne sahip koyda pek çok aktivite ve gezintiler de yapılabilmektedir.

 Fırnaz Koyu Hakkında Genel Bilgiler

 Fırnaz Koyu tatil yapmak isteyen kişiler için eşsiz bir yerdir. Gözlerden uzak henüz keşfedilmemiş bir koy olan Fırnaz Koyu için balayı çiftleri de oldukça tercih etmektedir. Etrafında korunaklı villalar bulunmaktadır. Muhafazakar kişilerin de güvenle tercih ettiği koylar arasında bulunmaktadır.

 Denizi oldukça temiz olan Fırnaz Koyu içerisinde tur ve tekne gezintileri de yer almaktadır. Mavinin tüm tonlarını seyrederken vatandaşlar denizin ve tatilin keyfini doyasıya çıkarmaktadır.

 Fırnaz Koyu Nerede?

 Fırnaz Koyu ülkemizde Antalya ilinde yer almaktadır. Antalya'ya bağlı olan Kaş ilçesine bağlı tatil beldelerinden birisi de Fırnaz Koyu olmaktadır. Burası Muar Kürü veya Muğar Kürü olarak da bilinmektedir. Bu doğal bölge Yeşilköy beldesine bağlıdır. Korumaya alınmasından dolayı tesis yapılmasına izin verilmemektedir. Bu sayede Fırnaz Koyu doğal güzelliğini günümüzde hala korumaktadır.

 Fırnaz Koyu Ücretli Mi?

 Fırnaz Koyu mavi yolculuk duraklarından birisidir. Renkli akvaryum denizi ile oldukça ilgi çekici olan Fırnaz Koyu giriş ücreti bulunmamaktadır. Etrafında tesis de bulunmamaktadır. Fırnaz Koyuna ulaşım sağlayan kişiler tekne veya yatlar ile ulaşım sağlamakta ve ulaşım için belirli bir ücret ödemektedir. Ayrıca Fırnaz Koyunda birçok otel ve konaklama hizmetinden de yararlanmak mümkündür.

 Fırnaz Koyuna Nasıl Gidilir?

 Fırnaz Koyuna Kaş Kalkan istikameti üzerinden gidilmektedir. Bu yolda 4 kilometre gidildikten sonra Yeşilköy yol ayrımı kullanılmalıdır. Fakat koruma bölgesi olduğu içimn asfalt bulunmamaktadır. Bu nedenle yolu biraz taşlıdır.

 Bunlar dışında tekne turlarına katılarak deniz ulaşımı da tercih edilmektedir. Fırnaz Koyuna demir atarak rengarenk balık türleri ile birlikte denizin keyfini çıkarmak mümkündür.

 Fırnaz Koyunda Neler Yapılır?

 Fırnaz Koyu doğal çamurları ile tanınmaktadır. Bu nedenle çamur banyosu deneyimi Fırnaz Koyunda yapılabilmektedir. Fırnaz Koyu tarihi açıdan da büyük bir öneme sahiptir. Eski çağlara ait kalıntıların görülebileceği bölgede yer alan Fırnaz Koyunda Delik Kemer adındaki su kemeri bulunmaktadır. Bu kemer dönemin şartlarına uygun olarak oluşturulmuştur.

 Fırnaz Koyunda Kamp Yapılır Mı?

 Fırnaz Koyu kamp yapmak isteyen kişiler için en uygun yerlerden birisidir. Buraya toplu taşıma aracı bulunmamaktadır. Bu nedenle mesafeyi aldırış etmeyen kişiler Fırnaz Koyuna ulaşarak kamp yapabilmektedir.

 

False