GeriSeyahat Estonya Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Estonya Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?

Estonya Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?

Estonya konsolosluk randevusunu seyahat acentelerinden ya da yetkili firmalardan alabilirsiniz. Bunun için bu firmalar ile iletişime geçmeli ve danışmanlık hizmeti almalısınız. Bu hizmet danışmanlık firmaları tarafından ücretli verilmektedir ve ücretler değişmektedir. Estonya konsolosluk randevusunu nasıl ve nereden alacağınızı hakkında tüm detaylarıyla derledik.

Estonya konsolosluk randevusu alarak tüm konsolosluk işlemlerini rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için seyahat acenteleriyle ya da yetkili ofisler ile iletişime geçmeniz ve Estonya konsolosluğu için danışmanlık almanız gerekir.

  Estonya Konsolosluk Randevusu Nasıl ve Nereden Alınır? 

 Estonya konsolosluk randevusu için Estonya vize başvuru merkezinden randevu almak gerekir. Daha önce biyometrik işlem yaptıysanız randevuya kendiniz gitmeseniz de olur. Sizin adına firmalar tarafından başvuru gerçekleştirilmesi mümkündür. Ancak daha öncesinde biyometrik bir işlem yapmadıysanız mutlaka sizin direkt olarak konsolosluklardan başvuru gerçekleştirmeniz gerekir. 

 Randevuları seyahat acentelerinden ya da vize için yetkilendirilmiş ofislerden alabilirsiniz. İlgili ziyaretten 3 ay öncesine kadar başvuru yapabilirsiniz. Ziyarete ise 15 gün kalana kadar vize başvurularınızı gerçekleştirmiş olmanız gereklidir. Bazı durumlarda başvuruların ve başvuru işlemlerinin gecikmesi mümkün olabileceğinden erken başvuru önerilmektedir. 

 Randevu Almak Ücretli mi?

  Estonya konsolosluğundan randevu almak ücretli değildir. Fakat yetkili firmalar ya da ofisler aracılığı ile randevu alacaksanız danışmanlık için bir ücret ödemeniz gerekir. Eğer direkt olarak konsolosluklardan randevu alırsanız herhangi bir ücret ödemezsiniz. 

 Konsolosluklara sadece işlemler ücretliyse bunun ücretini ödersiniz ve başvurunuzu gerçekleştirirsiniz. Estonya Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş olan danışmanlık firmalarına ve seyahat acentelerine ulaşarak konsolosluk randevusu alabilirsiniz.

  Estonya Vizesi Hangi Ülkelerde Geçerlidir? 

 Giriş vizesi bir süre boyunca Estonya'ya giriş yapmak için geçerlidir. Eğer bir vizeniz varsa Estonya sınırlarına girişiniz garanti olmaz. Sınır güvenlikleri son kontrolleri yaptıktan sonra ülkeye giriş yapmanız mümkündür. Estonya için çıkarılması gereken vize Schengen vizesidir. 

 Schengen vizesinin başvurusunu seyahat gerçekleştireceğiniz ülkenin konsolosluğundan almanız gerekir. Eğer birden daha fazla ülkeye seyahat edecekseniz en uzun süre kalacağınız ülkenin konsolosluğundan almanız gerekir. Schengen vizesi Estonya dışında İsviçre, İsveç, İspanya, Portekiz, Malta, Hollanda, Yunanistan, Fransa, Almanya, İtalya, Finlandiya, Danimarka ve Çek Cumhuriyetinde de geçerlidir. 

 Estonya Vize Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir? 

 Eğer Estonya'ya gidecekseniz vize başvurusu için mutlaka Estonya Konsolosluklarına başvurmanız gerekir. Vizenin kabul edilip edilmemesi tamamen evraklardaki bilgilere bağlıdır. Bu nedenle konsolosluk öncesinde herhangi bir sonuç hakkında bilgi vermez. Kabul edilmiş olan vize vize sahibine diğer Schengen ülkelerine de seyahat izni vermez. Eğer aldığınız Schengen vizesiyle Estonya'ya giderseniz başka ülkelerin reddetme ihtimali ya da kabul etme ihtimali de vardır. 

 Başvuruyu en erken seyahatten 3 ay önce yapabilirsiniz. 12 yaşından küçüklerin kendilerine gerek olmadan ebeveynleri tarafından da vize başvurusu yapılması mümkündür. Eğer daha öncesinde Estonya vizesi almadıysanız tüm evrakların orijinalleri ile beraber fotokopilerinin de yetkililere verilmesi istenir. 

False