GeriSeyahat Düzce Aydınpınar köyü nerede nasıl gidilir? Düzce Aydınpınar nereye bağlı?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Düzce Aydınpınar köyü nerede nasıl gidilir? Düzce Aydınpınar nereye bağlı?

Düzce Aydınpınar köyü nerede nasıl gidilir? Düzce Aydınpınar nereye bağlı?

Düzce Aydınpınar Köyü, sıklıkla araştırılan köylerden biridir. Özellikle kullanım anlamı açısından da önem taşıyan köyler arasındadır. Bu bakımdan Düzce Aydınpınar Köyü nerede nasıl gidilir? Düzce Aydınpınar nereye bağlı tüm detaylarıyla derledik.

Düzce Aydınpınar Köyü Düzce'nin merkez ilçesine bağlı olan bir köydür. Aydınpınar Köyü Düzce iline ortalama 9 km uzaklığındadır.

 Düzce Aydınpınar Köyü Nerede Nasıl Gidilir?

Düzce Aydınpınar Köyünün nerede olduğu ve bu köye nasıl ulaşım sağlandığı merak edilen konulardan biridir. Düzce merkezden güney yönüne ortalama 9 km ilerleyerek Aydınpınar Köyüne ulaşmak mümkündür. Coğrafi olarak Karadeniz Bölgesine bağlıdır. Aydınpınar Köyü özellikle köy sınırları içinde yer alan Aydınpınar Şelaleleri sayesinde daha fazla merak edilmeye başlanmıştır.

Arka arkaya 5 tane dökülen şelaleden oluşan Aydınpınar Şelalesi yakın şehirlerden ve çevre ilçelerden ziyaretçiler almaktadır. Aynı zamanda bölgede yürüyüş parkurları da vardır. Bu alan Tabiat parkı olarak sayıldığından burada vakit geçirmek ve şelaleleri görmek mümkündür. Aydınpınar köyünün sınırları içinde yer alan Tabiat Parkı şehir merkezine 10 km uzaklıktadır. Mevki olarak Güzeldere ile Samandere şelaleleri arasında ve aynı zamanda yol üzerinde bulunur. Orta zorlukta bir yürüyüş parkuruna sahip olan Aydınpınar Tabiat Parkı özellikle bahar aylarında birçok ziyaretçi almaktadır. Aydınpınar Köyüne toplu taşım aile ulaşım sağlanması mümkündür. Ayrıca burada piknik yapmak ya da kamp yapmak da mümkündür.

 Düzce Aydınpınar Nereye Bağlı?

Düzce ilinin merkezine bağlı olan Aydınpınar birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Aydınpınar köyünde Aydınpınar Tabiat Parkı vardır ve bundan dolayı da birçok kişi tarafından dikkat çekmektedir. Bu alanda yürüyüş yapmak, piknik yapmak ya da çadır kurarak kamp yapmak mümkündür. Aynı zamanda bu alanda bungalovlar ve oteller de bulunmaktadır. Turistik bir yer haline gelen Aydınpınar çevre illerden ve yakın köylerden sürekli ziyaretçi almaktadır. Tabiat Parkında aynı zamanda Aydınpınar Şelaleleri vardır. Bu da dikkat çekicidir ve bundan dolayı bahar ve yaz aylarında ziyaretçi almaktadır. Giriş ücreti olduğundan bu ücretleri güncel olarak takip etmek gerekir. Kişi başına giriş ücretleri varken araç ile ya da otobüs ile de giriş ücretleri mevcuttur.

Güzeldere ve Samandere şelalelerinin arasında yer alan Aydınpınar Şelalesi arka arkaya dökülen 5 şelaleden meydana gelmektedir. Düzce'deki önemli yürüyüş parkurlarından biri de Aydınpınar Tabiat Parkında bulunmaktadır. Özellikle nisan-mayıs aylarında dağ çileği toplamak ya da eylül ayında böğürtlenler ile karşılaşmak mümkündür. Temiz hava almak ve keyifli vakit geçirmek isteyen kişilerin ilk tercihleri arasında yer alan Düzce Aydınpınar Tabiat parkında kafa dinleme ya da aileniz ile vakit geçirme fırsatına sahip olabilirsiniz. Piknik yapmanın yanı sıra karavan ile ya da çadır ile konaklamak mümkündür. Günübirlik gidilebildiği gibi Aydınpınar Köyünde konaklamak ve birkaç gün geçirmek de mümkündür.

 

False