GeriSeyahat Drakula'nın şehri: Braşov
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Drakula'nın şehri: Braşov

Drakula'nın şehri: Braşov

Romanya’nın güzel şehirlerinden olan Braşov tarihi ve modern bir havaya sahip. Transilvanya’nın topraklarında bulunan Braşov’da ortaçağ esintileri bulmak mümkün. Avrupa’nın 'Drakula' olarak efsaneleştirdiği Kazıklı Voyvada’nın şatosunun bulunduğu şehir ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Gizemli şatolar, kulelerle bir zaman yolculuğuna çıkmak isterseniz burası tam size göre! İşte size Braşov gezi rehberi…

Osmanlı’dan korkan Macar kralı zamanında, Transilvanya’yı koruması için bir Alman kökenli şövalyelerden yardım almış. Ama Transilvanya’nın asıl ünü Avrupa’nın Drakula nam-ı değer Kazıklı Voyvoda’dan gelmekte. Karpat Dağları’nın bir uzantısı olan Tâmpa Dağı, şehrin silüetini oluşturuyor. Zaten şehre girer girmez fark edeceğiniz Hollywood vari Braşov yazısı aynı zamanda bir manzara terası. İster teleferikle, ister zigzaglı dağ yollarından yürüyerek buradaki restoranda manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.

Drakulanın şehri: Braşov

Siyah Kilise şehrin en etkileyici yapısı. İstanbul- Viyana arası en büyük gotik kilise kendisi. 1689 yılında  çıkan yangından dolayı cephesinin kararmış olması da gotikliğini pekiştirmiş. İçerisinde bulunan 4000 borulu bir kilise orgu, seccade benzeri halı koleksiyonu ve siyah giyinmiş Meryem resmi görülmelisiniz. 1989’da Romanya’nın komünizme karşı devriminden kalan kilisenin iç duvarlarındaki kurşun izleri de başka bir detayı.

Drakulanın şehri: Braşov

Kiliseden devam ettiÄŸiniz de çıkacağınız meydan Piata Sfatului.ÂBurası, Ortaçağ’da cadı avı olduÄŸu dönemde, birçok kadının yakılarak öldürüldüğü yer. Alman etkisinin görüldüğü bu meydanda ÅŸimdi restoranlar, kafeler ve konsey binası gibi yapılar yer alıyor.

Daha sonrasında şehrin arnavut kaldırımlı sokaklarında gezerek yemyeşil dağ manzarasının tadını çıkarmak size kalmış. Gezerken Strada Sforii ‘ye de uğramayı unutmayın. 17. yüzyılda itfaiyecilerin geçmesi için yapılmış, dünyanın en dar sokaklarından birisidir. Strada Sforii 1.32 metre genişliğinde ve 83 metre uzunluğunda.

Drakulanın şehri: Braşov

Buralara gelmişken Braşov kadar büyük olmayan ama kalesi ile ünlü olan Bran ikinci durağımız. Braşov’ dan 30 dakikalık bir araba yolculuğu ile ulaşabilirsiniz.

Drakulanın şehri: Braşov

Kazıklı Voyvoda’nın yani nam-ı değer Drakula’nın şatosu olarak ünlenen kalede aslında kendisi bir gece geçirmiş. Ancak Drakula kitabındaki tasvire en uygun şato burası olduğu için ünlenmiş. Kulede Romanya Kralı 1. Ferdinand’ın ve Kraliçe Mary’in odalarını ve eşyalarını görmek mümkün. Kazıklı Voyvoda’nın hayatı ile ilgili bilgilendirici yazılar da bulunuyor. Ve de işkence aletleri…

Drakulanın şehri: Braşov

Kulede gezerken küçük pencereler, bastığınızda gıcırdayan ahşap yer döşemeleri, birbirine geçişli taş duvarlı odalar ve dar koridorlar zamanda yolculuk yapmışsınız hissi yaratıyor. Sırf kale değil içinde yapay bir gölet olan bahçesi de o kadar güzel ki oraya da zaman ayırmayı unutmayın. Bu ortaçağ büyüsünü yaşamak için siz de Transilvanya’yı gezi programınıza almalısınız.

FotoÄŸraflar: Sanem CoÅŸkun

19 yıl önce keşfedilmiş doğal cennet! Üstelik Türkiye'de..

False