GeriSeyahat Dolungaz koyu nerede, nereye bağlı? Dolungaz koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Dolungaz koyu nerede, nereye bağlı? Dolungaz koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Dolungaz koyu nerede, nereye bağlı? Dolungaz koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Özel bir koy olması ile beraber son dönemlerde ilgi çeken yerler içerisinde Dolungaz koyu geliyor. Aynı zamanda internet üzerinden birçok kişinin yerini araştırdığı koylar arasında olduğunu söylemek gerekir. Peki, Dolungaz koyu nerede? Nereye bağlı? Dolungaz koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır detayları ile derledik.

Aynı zamanda Işık koyu olarak da bilinen Dolungaz koyu, en güzel bölgeler içerisinde yer alır. Farklı özellikleri ve aktiviteleri ile beraber doğallığı üzerinden, birçok kişinin ilgisini çeken yerlerden biridir. Ege bölgesinde bulunması ile beraber özellikle yaz aylarında ziyaret edilen koylar içerisinde yer alır.

 Dolungaz Koyu Hakkında Genel Bilgiler

 Berrak Denizi ile birlikte denizin dibini görme imkanı veren Dolungaz Koyu, aynı zamanda el değmemiş bir doğallık sunmaktadır. Harika Mavi'nin ve yeşilin bir araya gelmesiyle gözlere bayram ettiren bir görüntü sunar. Aynı zamanda Ege Bölgesi'nin İncisi olarak da öne çıktığını ifade etmek mümkün. Bölgedeki kafelerde oturmak ve çay içmek, ayrıca farklı aktiviteler gerçekleştirmek de olası.

 Dolungaz Koyu Nerede?

 Dolungaz koyu genel olarak Ege bölgesinde yer alır. Detaylı şekilde ise İzmir şehrinin Karaburun ilçesinde bulunur. Karaburun ilçesinin Kuzey sahil kesiminde yer alan bölgeye ulaşım da çok zor değildir. Genelde yaz aylarında ziyaret edilmesi ile beraber ilkbahar ve sonbahar aylarında da güzel bir görüntü sunar.

 Dolungaz Koyu Ücretli mi?

 Dolungaz koyunda herhangi bir işletmenin bulunmadığını söylemek mümkün. Bu sebepten dolayı bölgeye gelen kişilerin bireysel ihtiyaçlarını yanında getirmesi önemli yer taşır. Bununla birlikte herhangi bir giriş ücreti olmadığını da ifade etmek mümkün. Yani halka açık şekilde gün içerisinde rahatlıkla bölgeye ulaşım sağlanabilir ve değerlendirilebilir.

 Dolungaz Koyuna Nasıl Gidilir?

 İzmir-çeşme otoyolunu kullanmak suretiyle Dolungaz koyu ne ulaşma şansı bulunuyor. Özellikle Karaburun çıkışı ile beraber devlet yolunu kullanmak suretiyle 2 saat içerisinde varmak mümkün. Karaburun Merkez üzerinden Bozköy istikametinde giderken, 3. kilometrede tabela görünür. Bireysel araçlarla kolay bir şekilde ulaşım sağlanırken, otobüslerle de gitmek mümkün.

 Dolungaz Koyunda Neler Yapılır?

 Özellikle yürüyüş ve dinlenmek için Dolungaz koyu güzel yerlerden biridir. Aynı zamanda ıssız olması ve harika bir manzara sunması üzerinden, mutlaka görülmesi gereken noktalar içerisinde yer alır. Aynı zamanda piknik ve kamp için de oldukça etkili ve güzel bir bölge olarak ön plana çıkar. Herhangi bir işletme olmadığı için getirilecek sandalye ve benzeri eşyalar ile güzel bir zaman geçirme şansı elde edilebilir.

 Dolungaz Koyunda Kamp Yapılır mı?

 Tamamen doğal bir yapısı olması ile beraber Dolungaz koyu Ege Bölgesi'nin sevilen yerlerinden biridir. Aynı zamanda geniş alana üzerinden hem piknik hem de kamp yapma imkanı sunduğunu ifade etmek mümkün. Karavan ya da çadır üzerinden kamp kurarak bölgeyi değerlendirme şansı elde edilebilir.

 

False