GeriSeyahat Doğa mucizesi yüzme havuzları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Doğa mucizesi yüzme havuzları

Doğa mucizesi yüzme havuzları

Bir sonraki tatilinizde doğanın mucizelerine tanık olmak isterseniz doğal yüzme havuzlarını mutlaka görmelisniz. Bu havuzlar, dünyanın en büyük güzelliklerinin kendi kendine oluştuğunu bir kez daha kanıtlamış oluyor...

Devil’s Pool – Zambiya: Hem ürkütücü hem de büyüleyici bir görünüme sahip Devil’s Pool (Şeytan Havuzu), Zimbabwe ve Zambiya sınırlarındaki Victoria Şelaleleri’nin üzerinde, 128 metre yüksekliğindeki uçurumun hemen kıyısında sizi bekliyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nin en önemli harikalarından biri olan bu doğal havuz, şaşırtıcı derecedeki güzelliğiyle unutamayacağınız yerlerden biri olmaya aday.

Doğa mucizesi yüzme havuzları

Eylül ve Aralık aylarında nehrin akışı belirli bir seviyeye gelince, Şeytan Havuzu’nda rehberler eşliğinde yürümek hatta yüzmek mümkün. Güney Afrika’nın hatta dünyanın en ünlü şelalelerinden olan Victoria Şelaleleri, dumanlı görüntüsünün yanı sıra hiç kaybolmayan gökkuşağı ile size unutamayacağınız bir deneyim yaşatacak.

Doğa mucizesi yüzme havuzları

Giola – Yunanistan: Uzak rotalı tatil için yeterli zamanınız yoksa Yunanistan’ın hemen yakınınızda olduğunu unutmayın. Thassos’ta bulunan Giola doğal yüzme havuzu, mutlaka görülmesi hatta yüzülmesi gereken en özel yerlerden.

Doğa mucizesi yüzme havuzları

Geçmiş senelere göre popülerliği giderek artan Thassos, doğal güzellikleriyle sakin ve huzurlu bir ortam sunuyor. Eğlenceden çok dinlenme üzerine bir yaz tatili yapmak istiyorsanız burası tam hayalinizdeki yer olabilir. Kayalar yardımıyla denizden ayrılarak oluşan bu doğal havuzdan hiç çıkmak istemeyebilirsiniz.

Doğa mucizesi yüzme havuzları

Blue Lagoon – İzlanda: İzlanda, Kuzey ışıklarından diğer doğa olaylarına uzanan büyülü atmosferiyle dünyada mutlaka keşfedilmesi gereken yerler listesinde ilk sıralarda. Bu kadar güzelliğin olduğu yerde doğal havuz olarak karşınıza çıkan yer ise Blue Lagoon.

Doğa mucizesi yüzme havuzları

Çok sayıda filme ev sahipliği yapan bu eşsiz havuz, her geçen gün daha da popüler bir yere dönüşse de etkileyici atmosferinden hiçbir şey kaybetmiyor. Uzun süreli tatil planlarınızda İzlanda varsa yanınıza profesyonel bir fotoğraf makinesi almayı sakın unutmayın. Blue Lagoon başta olmak üzere çok sayıda yerde fotoğraf çekmeye doyamayacaksınız.

Doğa mucizesi yüzme havuzları

Pamukkale Travertenleri – Türkiye: Doğal havuz denince Türkiye’deki Pamukkale travertenleri de akla gelen ilk yerlerden. UNESCO Dünya Miras Listesi’nde de yer alan travertenler, bembeyaz ve masmavi tonlarıyla kendine hayran bırakıyor. Üstelik doğal güzelliğinin yanı sıra kalp, cilt problemlerine iyi gelmesiyle alternatif tedavi yöntemlerinden hatta en özel spa adreslerinden biri olarak da düşünebilirsiniz.

Doğa mucizesi yüzme havuzları

Ayrıca Pamukkale’ye gitmişken Hierapolis Antik Kenti’ni gezmeyi ve oradaki antik Kleopatra havuzunda yüzmeyi de unutmayın. Dünyayı keşfetmeye önce kendi ülkenizden başlamak isterseniz burası ilk durağınız olabilir.

Doğa mucizesi yüzme havuzları

Havasu Gölü – Amerika: Uzun tatil denince aklınıza Amerika geliyorsa bu rotayı planlarınıza dahil edebilirsiniz. Havasu Gölü, hem Amerika’da oluşu hem de bölgedeki konumu açısından ulaşılması en zor yerlerden biri. Ancak göle vardığınızda tüm bu yolculuğa değeceğini göreceksiniz. Amerika’nın Arizona Eyaleti’ndeki Büyük Kanyon Ulusal Parkı’nda bulunan Havasu doğal havuzu, küçük küçük havuzlarıyla dikkat çekiyor.

Doğa mucizesi yüzme havuzları

Bölgeye ulaşmak için uzun ve yorucu bir yürüyüş yapmanız gerekiyor ki yürüyüş tutkunuysanız Havasu gölünün bu özelliği size daha da cazip gelebilir. Yürümeyi tercih etmezseniz alternatif ulaşım olarak helikopter gibi seçenekler de mevcut. Bu gölün çok güzel bir diğer özelliği ise kamp için uygun olması. Bu sayede yolculuğunuzu doğal havuz eşliğinde keyifli bir kamp tatiline dönüştürebilirsiniz.

Doğa mucizesi yüzme havuzları

Cenote Ik Kil Doğal Çukuru – Meksika: Meksika’daki Yucatan Yarımadası’nda bulunan Maya şehrindeki Ik Kil Arkeoloji Parkı’nda yer alan “Cenote Ik Kil Doğal Çukuru” bugün çok sayıda turist tarafından yoğun ilgi görüyor. Bu durum bölgenin biraz kalabalık olmasına sebep olsa da gördüğünüz eşsiz manzaraya değiyor. Orta Amerika yerlisi Mayalar’a göre kutsal bir yer sayılan ve mağaranın çökmesiyle oluşan 26 metre derinliğindeki “Cenote Ik Kil” çukurunun kelime karşılığı “Kutsal Kuyu” anlamına geliyor.

Doğa mucizesi yüzme havuzları

Zamanında Maya hükümdarlarının dinlenmek için kullandığı bu doğal havuz, yukarıdan sarkan sarmaşık bitkiler ve duru suyuyla öne çıkıyor. Arkeoloji parkını gezerken nemden iyice sıcak gelmeye başladığında bu havuza girip serinlemenin keyfi çok daha fazla oluyor.

Doğa mucizesi yüzme havuzları

 

False