GeriSeyahat Datça’nın pesketaryeni Yakamengen
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Datça’nın pesketaryeni Yakamengen

Datça’nın pesketaryeni Yakamengen

Geçen hafta yayımlanan, 7 Ağustos 2022 tarihli gazetemizde yine bu sayfada yer alan ‘Tadı damağımızda kalan hikâye’ başlıklı yazıda Datça’daki Yakamengen Restoran ile ilgili verdiğimiz bilgiler ne yazık ki yanlıştır.

Okurlarımızdan ve işletme sahiplerinden özür dileriz, doğru bilgileri burada paylaşmak isteriz... Datça’nın Yaka Köyü’nde eski bir yağhaneden restorana dönüştürülmüş olan Yakamengen Restoran’ı İstanbullu iki yazılımcı, Burutay Kaya ve Arda Serim 18 yıl önce kurdu. 2017 yılında işletmeyi endüstriyel tasarımcı Arda Tunçman devraldı ve o tarihten bu yana kendi ekibiyle beraber gezegene ve kaynaklarına saygılı bir anlayışla, balık ve diğer deniz mahsullerini içeren bir beslenme biçimi olan pesketaryen menüyle hizmet vermeye devam ediyor. 2017’den beri misafirlerine tavuk ya da kırmızı et servis etmiyorlar.

Datça’nın pesketaryeni Yakamengen

Zeytin ağaçları içindeki bahçede Thai usulü kerevit gibi yemekleri deneyebilirsiniz.

Dünya mutfağının Akdeniz lezzetleriyle birleşmesinden hazırlanan menüdeki lezzetlerin reçeteleri Arda Tunçman tarafından oluşturulmuş. Az sayıda masayla butik bir hizmet sunan restorana gitmeden önce rezervasyon yapmanızı öneririz.

False