GeriSeyahat Çölde önce safari sonra çay
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Çölde önce safari sonra çay

Çölde önce safari sonra çay

Eşsiz sualtı zenginlikleriyle dalış tutkunlarının uğrak yeri olan Şarm El Şeyh’de, çölün büyüsüne kapılmak için de pek çok sebep var. İşte size Şarm El Şeyh gezi rehberi...

Mısır’ın Sina Yarımadası’nda, Kızıldeniz kıyısında yer alan tatil kenti Şarm El Şeyh, dünyaca ünlü bir dalış merkezi olarak akıllarda yer ederken, macera tutkunlarını Sina Çölü’nün uçsuz bucaksız manzarası eşliğinde büyüleyici bir safariye de davet ediyor. ATV’lerle çıkılan çöl safarisinde, bir Bedevi çadırında verilen molada içilen çayın ise tadına doyum olmuyor. 

Çölde önce safari sonra çay


ÇÖLÜN DERİNLİKLERİNE YOLCULUK

Gün batımı safarisi için 15.30’da, güneşin batmasına yaklaşık 2,5 saat kala otelimizden ayrılıyor ve safariyi organize eden ekibin yanına ulaşıyoruz. Burada verilen kısa brifingin ardından, yaklaşık 10 ATV motordan oluşan konvoyumuz yola çıkmaya hazır. Rehberimiz, ideal takip mesafesinin korunması gerektiğini ve konvoyu bozmamamızı önemle hatırlatıyor. Ve işte yoldayız!

Çölde önce safari sonra çay


Çölün derinliklerine doğru ilerlerken, güneş gözlüğü ve yüzümüzü kapattığımız poşuların ne kadar işe yaradığını hemen anlıyoruz. Unutmadan, ATV ile çöl safarisinde sırt çantanızda mutlaka su, güneş gözlüğü, şapka, eşarp ya da poşu bulunmalı.

Çölde önce safari sonra çay


BEDEVİ ÇADIRINDA ÇAY MOLASI

Yol boyunca her yarım saatte bir mola vererek Sina Çölü’nün eşsiz manzarasının tadını çıkarma ve bol bol fotoğraf çekme imkanı buluyoruz. 10 dakikayı geçmeyen bu kısa aralardan sonra, son molamızı ise bir Bedevi çadırında veriyoruz.

Çölde önce safari sonra çay


Safari sırasında fark etmiyoruz ama çöl bizi epey çarpmış! Bunu tahta ve palmiye yapraklarıyla desteklenmiş bir çadırda, kumun üzerine serilmiş incecik bir minderin üzerine çökünce anlıyoruz. Ama tatlı bir yorgunluk bu. Hele bir de Bedevi çayı geldi mi, değmeyin keyfimize...

Çölde önce safari sonra çay


Çay bütün yorgunluğumuzu alıyor ve yeniden yola koyuluyoruz. Artık güneş batmak üzere. Hava da bir anda serinliyor. Hafiften üşümeye başladığımız dakikalarda rehberimizin işaretiyle yönümüzü tekrar şehre doğru çeviriyoruz. Çöl maceramız böylece sona eriyor. Şarm El Şeyh’e gelen her macera tutkununun mutlaka denemesi gereken ve yaklaşık 3 saat süren ATV safarilerinin ücreti ise 40 dolardan başlıyor.

Çölde önce safari sonra çay


ÇÖLÜN SON DAKİKA SÜRPRİZİ: KUM FIRTINASI

Şarm El Şeyh’teki son gecemizde yakalandığımız kum fırtınası ise bize farklı bir deneyim yaşatıyor. Havanın kararmasını takiben aniden başlayan fırtına, bizi akşam yemeğinde yakalıyor. Önce kentin üzerine hafif bir sis çöktüğünü sanıyoruz. Çok geçmeden yerel halkın ağız ve burunlarını kapatan poşu ve şallarla kumdan korunmak için tedbir aldıklarını görünce, bir kum fırtınası ile karşı karşıya olduğumuzu anlıyoruz.

Çölde önce safari sonra çay


Çok şiddetli olmamasına rağmen kenti adeta esir alan kum fırtınası, sabahın ilk ışıklarına doğru rüzgarın yön değiştirip çölden denize dönmesiyle etkisini kaybediyor. Biz de Şarm El Şeyh’te senede sadece bir iki kez yaşanan bu eşsiz doğa olayına tanıklık etmenin mutluluğuyla havalimanının yolunu tutuyoruz.

Çölde önce safari sonra çay

DÜNYADA İLK 10’DA

Arapça, ‘Şeyhin Koyu’ anlamına gelen Şarm El Şeyh, aynı zamanda dünyanın en gözde 10 dalış merkezinden biri olarak sayılıyor. Rengarenk balıklar, mercanlar ve deniz canlılarını görmek ise hiç de zor değil. Adeta bir açık hava akvaryumunu andıran bölgede, bu eşsiz güzelliğe tanıklık etmeniz için şnorkelle suyun birkaç metre altına inmeniz bile yeterli. Şnorkelle dalış turu yaklaşık 40 dolar, tüplü dalış ise 2 dalış için yaklaşık 60 dolar.

Çölde önce safari sonra çay


YIL BOYU DENİZE GİRMEK MÜMKÜN

1967’deki Arap-İsrail Savaşı sırasında İsrail’in işgal ettiği topraklarda kurulan şehir, barış anlaşmasının imzalanmasının ardından ‘Barış Şehri’ olarak anılmaya devam ediyor. Güneşin yıl boyu içinizi ısıttığı ve deniz suyu sıcaklığının 20 derecenin altına inmemesi nedeniyle kış aylarında bile denize girilebilen Şarm El Şeyh’e, THY ve Pegasus’un direkt seferleriyle, yaklaşık 2 saat 15 dakikalık bir uçuşla ulaşmak mümkün. Türkiye’den gelen tatilcilere vize uygulayan Mısır, 18 yaş altı ve 45 yaş üstü Türklere ise kapıda vize imkanı tanıyor.

Çölde önce safari sonra çay


TÜRK YÖNETİCİLERLE FARK YARATIYORLAR

Bizi Şarm El Şeyh’e davet eden Rixos Oteller Grubu’na ait 2016 yılında açılan Rixos Seagate Sharm ve 2012 yılında açılan Rixos Sharm El Sheikh otelleri, Türkiye’den gelen yöneticileriyle fark yaratmayı başarıyor. Ultra her şey dahil konseptinde hizmet veren otellerden Rixos Seagate Sharm, dünyaca ünlü otel rezervasyonu sitesi Booking.com’da 2016 yılında 9,5 puan ile ödüllendirilirken, Rixos Sharm El Sheikh de 9 puan alarak tatilcilerin beğenisini kazandı.

Çölde önce safari sonra çay





 

 

False