GeriSeyahat Çökertme koyu nerede, nereye bağlı? Çökertme koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Çökertme koyu nerede, nereye bağlı? Çökertme koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Çökertme koyu nerede, nereye bağlı? Çökertme koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Türkiye'nin en gözde plajlarına ve koylarına sahip olan Muğla ili yerli ve yabancı birçok turistin tercih ettiği yerlerden biri olmaktadır. Suyun berrak olması, güneşli gün sayısının fazla olması ve altın renkli kumları ile Ege bölgesinin en fazla rağbet gören alanları Muğla ilinde bulunmaktadır. Çökertme koyu da bu alanlardan biri olarak belirtilmektedir. Peki, çökertme koyu nerede? Nereye bağlı? Çökertme koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır detayları ile derledik.

Çökertme koyu Muğla ilinin en meşhur koylarından biri olarak ifade edilmektedir. Çökertme koyu sakin olan bir koy olmaktadır.

 Çökertme Koyu Hakkında Genel Bilgiler

 Çökertme koyu Muğla ilinin Milas ilçesinde yer alan bir koy olmaktadır. Doğal güzellikleri ile ön planda olan bu koy tekne turlarının başlangıç ya da bitiş noktası olarak ifade edilmektedir. Oldukça popüler olan bu koy özel koruma alanı olarak kabul edildiği için yapılara rastlanılmamaktadır. Çökertme koyuna gelenler yakınlarda bulunan ada ve koyları da ziyaret etmektedirler. Çökertme koyu suyu temiz olan bir koy olduğu için yüzmeye oldukça uygun olmaktadır. Doğayla iç içe olan bu koyda yürüyüş yapmak mümkün olmaktadır. Yemekleri ile meşhur mekanların bulunduğu koy ziyarete gelenlerin her ihtiyacına cevap verecek özellikte olmaktadır.

 Çökertme Koyu Nerede?

 Çökertme koyu Muğla il sınırları içinde yer almaktadır. Bu koy Muğla'nın Milas ilçesinde bulunmaktadır. Bu koy kepçe burun ile kara burun arasında yer alan eşsiz güzelliklerin olduğu bir koy olarak ifade edilmektedir.

 Çökertme Koyu Ücretli mi?

 Çökertme koyuna giriş ücretli olmamaktadır. Koyda araç otopark ücreti ve şezlong ücretleri alınmaktadır. Bunun dışında koyda bulunan yeme içme mekanları ve oteller ücretli olmaktadır.

 Çökertme Koyuna Nasıl Gidilir?

 Çökertme koyu Muğla- Akyaka Ve Bodrum güzergahında bulunmaktadır. Koya ulaşmak için başka bir yol ise Milas Beçin kalesi yolunu kullanmak olmaktadır. Bu yoldan gitmeyi tercih edenlerin güzel doğa manzarası fotoğrafları çekmeleri mümkün olmaktadır.

 Çökertme Koyunda Neler Yapılır?

 Çökertme koyunda yapılacak oldukça fazla aktivite bulunmaktadır. Bunlardan ilki denizde yüzmek olmaktadır. Mavinin farklı tonlarının yer aldığı koyda dalış yapmak mümkün olmaktadır. Koyda lezzetli yemekler yapan yerlerde yemek yemek de alternatifler arasında olmaktadır. Bunların dışında Çökertme koyuna yakın olan koyları gezmek, doğa yürüyüşü yapmak, fotoğraf çekmek ve uygun alanlarda kamp yapmak da mümkün olmaktadır. Yat ve tekne turlarına katılarak civarı gezmek mümkündür. Çökertme koyuna gelenlerin yapmayı tercih ettiği aktivitelerden biri de Gökova'yı tepeden seyretmek olmaktadır.

 Çökertme Koyunda Kamp Yapılır mı?

 Çökertme koyu kamp yapmak için uygun olan yerlerin bulunduğu bir koy olmaktadır. Koyda çadır kurarak kamp yapılmaktadır. Ancak koyda ateş yakmak yasak olmaktadır. Koyda kamp yapıldığı taktirde ihtiyaçları karşılamak için uygun mekanlar bulunmaktadır. Bu nedenle kamp için gelenlerin fazla malzeme getirmesine gerek olmamaktadır.

False