GeriSeyahat Çiftlik koyu nerede, nereye bağlı? Çiftlik koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Çiftlik koyu nerede, nereye bağlı? Çiftlik koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Çiftlik koyu nerede, nereye bağlı? Çiftlik koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Marmaris'in merkezine biraz fazla mesafesi olan Çiftlik Koyu, sahili açısından ön planda tutulan bir tatil yeri olarak bilinir. Yaz aylarında en çok tercih edilen yerler bilinir ki tatil yerleridir. İnsanlar genel olarak güneşlenmek ve denize girmek için uygun bir yer ararlar. Çiftlik Koyu da bu yerlerden biridir. Çocuklu aileler için de oldukça uygundur. Peki, Çiftlik Koyu nerede? Çiftlik Koyu'na nasıl gidilir tüm detayları ile derledik.

Çiftlik Koyu, Marmaris ilçesine bağlı olan bir beldede yer almaktadır. Marmaris'in merkezine olan uzaklığı ise 30 m kadardır.

 Çiftlik Koyu Hakkında Genel Bilgiler

 Çiftlik Koyu, özellikle yaz aylarında tercih edilebilecek yerlerden biridir. Bir tatil yeri olan Muğla ili sınırları içerisinde yer alan Çiftlik Koyu, ormanın yani yeşilin, denizin güzel renkli mavisinin ve güzel yapıya sahip olan kumu ile tatil için gelenlere güzel bir deneyim kazandırır. Denizin güzel havası ile ormandan gelen temiz oksijen sayesinde gelen tatilcilerin beğenisini kazanmıştır. Hafta sonları ya da tatil için uygun olan yaz aylarında diğer aylara nazaran daha fazla tercih edilmektedir.

 Sessiz ve sakin olmasından dolayı da sık sık tercih edilir. Önceden daha az bilinmesinden dolayı sakinliği ile bilinmekteydi. Son yıllarda insanlar kalabalık yerlerden uzaklaşmak istedikçe, yeni yerler bulma isteği ile Çiftlik Koyu'nu da keşfetmişlerdir. Yaz ayları haricinde de tercih edilebilecek sessiz, sakin yerlerden biridir.

 Çiftlik Koyu Nerede?

 Çiftlik Koyu, diğer adı ile bilinen Çiftlik Plajı, Muğla ilinin Marmaris ilçesinin yön olarak güneybatısında yer alır. Marmaris'in ilçe merkezine olan uzaklığı ise 30-40 km kadardır. Yaklaşık olarak 1 ila 1 buçuk saat arasında merkezden bu noktaya varılabilir.

 Çiftlik Koyu Ücretli mi?

 Çiftlik Koyu'na giriş anında herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Bu yerde bulunan otoparktan da ücretsiz yararlanılabilir. Çiftlik Koyu'nda daha önceden kullanılmış olan ve terk edilen bir otel bulunmaktadır. Bu otelin plajı da halk tarafından kullanılmaktadır. Bu plajda kişi kendisine ait şemsiye ve sandalye bulunuyorsa herhangi bir ücret gerekmez. İstenildiği zaman tesisten talep edilebilmektedir. İşletmenin bünyesinde 2 adet şezlong ücret yaklaşık olarak 40 ila 50 TL arasında değişikli göstermektedir.

 Çiftlik Koyu'na Nasıl Gidilir?

 Çiftlik Koyu'na giden herhangi bir toplu taşıma aracı yoktur. Özel araç ile gitmek en önemli tercih olacaktır. Özel araba yoksa da araç kiralanıp gidilebilir. Bunun haricinde deniz yolu ile gitme imkanı bulunur. Çiftlik Koyu'na gidebilmek için ilk önce Marmaris'e gelmek gerekir.

 Çiftlik Koyu'nda Neler Yapılır?

 Çiftlik Koyu, yaz aylarında tercih edilebilir. Buraya gelenler yazın denize girebilir ya da akşamları kampa katılabilir. Bunun haricinde doğa yürüyüşü yapmak, içerisinde yer alan işletmelerde güzel yemek yemek için de tercih edilecek yerler arasındadır.

 Çiftlik Koyu'nda Kamp Yapılır mı?

 Özellikle yaz akşamlarında kamp için tercih edilebilmektedir. İlkbahar ve sonbahar gibi mevsimlerde de kamp için tercih edilebilir.

False