GeriSeyahat Cennet koyu nerede, nereye bağlı? Cennet koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Cennet koyu nerede, nereye bağlı? Cennet koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Cennet koyu nerede, nereye bağlı? Cennet koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Tatil yapmak için denize gitmek isteyenlerin ilk dikkat ettiği şey suyun özellikleri olmaktadır. Suyun temiz ve ılık olması, fazla taşlı olmaması, ulaşımın kolay olması gibi daha pek çok etmen tercih sebebi olarak değerlendirilmektedir. Doğanın içinde huzurlu bir şekilde vakit geçirmek isteyenlerin tercih ettiği yerlerden biri de Cennet koyu olarak belirtilmektedir. Peki, Cennet koyu nerede? Nereye bağlı? Cennet koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır detayları ile derledik.

Cennet koyu adından da anlaşılacağı üzere cennet gibi bir yer olmaktadır. Temiz kumsalı ve masmavi suyuyla Cennet koyu tatil için tercih edilecek bir yer olmaktadır.

 Cennet Koyu Hakkında Genel Bilgiler

 Cennet koyu Muğla ilinin Bodrum ilçesinde yer alan koylardan biri olarak ifade edilmektedir. Bu koy ılık ve berrak suyu ile iyi bir deniz deneyimi sunmaktadır. Birbirinden farklı güzelliklerin bir arada olduğu doğada yer alan Cennet koyu ormanlık alanların bulunduğu bir alan olmaktadır. Sığ suları sayesinde balık tutmanın da mümkün olduğu Cennet koyunda doğa yürüyüşleri gibi farklı aktiviteleri de yapmak mümkün olmaktadır. Koyun plajının mavi bayraklı olması buraya gelecek insanların imkanlar hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamaktadır. Koyun çevresinde herhangi bir sosyal tesis bulunmamaktadır. Çocuklu ailelerinde gönül rahatlığıyla suya girmelerinin mümkün olduğu bu koyda yüzmesi oldukça keyif verici olmaktadır.

 Cennet Koyu Nerede?

 Cennet koyu Muğla il sınırları içinde yer almaktadır. Muğla ilinin Bodrum ilçesinde bulunan bu koy tatil yapmak ya da günübirlik denize girmek isteyenlerin uğrak yerlerinden biri olarak ifade edilmektedir.

 Cennet Koyu Ücretli mi?

 Cennet koyuna giriş yapmak ücretsiz olmaktadır. Ancak otopark ücreti ile şezlong ücreti alınmaktadır. Koyda kamp yapmak ve çadır kurmak için alınan bir ücret bulunmamaktadır.

 Cennet Koyuna Nasıl Gidilir?

 Cennet koyuna gitmek için Muğla'da bulunmak ya da buraya gelmek gerekmektedir. Cennet koyu Bodrum Göltübürkü'ne yaklaşık olarak 3 km uzaklıkta bulunmaktadır. Yolu düzgün olan bu koy Bodrum ilçe merkezine ise 20 km uzaklıkta olmaktadır. Muğla merkezle Cennet koyu arası da 134 km mesafede bulunmaktadır.

 Cennet Koyunda Neler Yapılır?

 Cennet koyu özellikle kamp yapmak için ve günü birlik gelmek isteyenlerin tercih ettiği bir alan olmaktadır. Bu koyda denize girmek, piknik yapmak, doğayla vakit geçirmek, balık tutmak mümkün olmaktadır. Koyda ateş yapmak yasak olmaktadır. Denizin tadını çıkartmak gezerek çıkarmak tekne turları düzenlenmektedir. Suyu sığ olan bu koyu özellikle çocuklu aileler tercih etmektedir.

 Cennet Koyunda Kamp Yapılır mı?

 Cennet koyu kamp yapmanın oldukça elverişli olduğu koylardan biri olmaktadır. Bu koyda belli alanlarda kamp yapmak ve çadır kurmak mümkün olmaktadır. Cennet koyu doğa ve deniz ile baş başa kalmak isteyenlerin güzel vakitler geçirebileceği bir koy olmaktadır.

False