GeriSeyahat Cebinizdeki tur rehberi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Cebinizdeki tur rehberi

Cebinizdeki tur rehberi

Yabancısı olduğunuz şehri adım adım gezdiriyor; konser, tiyatro, festivallerden haberdar ediyor, en iyi yemeğin nerede yendiğini, en iyi selfie’nin nerede çekildiğini söylüyorlar. İşte cebinizde taşıyabildiğiniz tur rehberleri...

Etkinlik avcısı

Gittiğiniz şehirleri daha yakından keşfetmek için kullanabileceğiniz uygulamaların başında Viator geliyor. Trip Advisor’ın geliştirdiği Viator, istediğiniz tarihte ve şehirdeki etkinlikleri satın almanızı sağlıyor. Örneğin Barselona’ya gideceksiniz, Viator’a Barselona’da bulunacağınız tarihleri girdiğinizde ve ekrana aktiviteler geliyor. Balon ile Barselona’ya kuşbakışı bakabilir veya en popüler tapas restoranlarını keşfedebilirsiniz. Uygulamanın sadece popüler şehirlerde değil, çok fazla ziyaret edilmeyen yerlerde de başarıyla çalıştığını belirtelim. Viator’ı ücretsiz indirebilirsiniz.

Cebinizdeki tur rehberi



Turist değil, yerlisi gibi

Evet, Airbnb günlük ev kiralama uygulaması. Ancak yaklaşık bir yıl önce Airbnb’ye şehirleri keşfetmeniz için bir özellik eklendi. Uygulamayı açtığınızda artık ‘Deneyimler’ adında bir seçenek var. Bu seçenek altında yiyecek ve içecek, konserler, doğa, eğlence, dersler ve atölyeler, tarih, spor, sanat ve sosyal etki gibi pek çok kategoriden bir deneyim satın alabilirsiniz. Airbnb’nin diğerlerinden en büyük farkı, yerel halkın sunduğu deneyimlere erişebilmeniz. Özellikle yiyecek ve içecek kategorisinde birinin evine misafir olarak onunla aynı masaya oturabiliyorsunuz. Sosyal etki kategorisinde yer alan etkinliklerle doğaya ve çevreye faydalı olabilirsiniz. Örneğin Amsterdam’da oltayla plastik şişe toplayabilirsiniz.

Cebinizdeki tur rehberi



‘Like’ avcısı yerleri bulun

Artık varsa yoksa Instagram. Yediğimiz yemeği, gittiğimiz etkinlikleri hemen Instagram’da paylaşıyoruz. Seyahatler ise Instagram için biçilmiş kaftan. Ancak yeni gidilen şehirlerde nerede fotoğraf çekebileceğinizi bilmemeniz normal. Bu yüzden en çok beğeniyi alacak yeri gösteren uygulamalar var. Örneğin Explorest... iOS ve Android işletim sistemli akıllı telefonlara yüklenebilen uygulama, tecrübeli fotoğrafçılar tarafından tespit edilmiş doğru açılı noktaları gösteriyor. Önce nasıl bir fotoğraf çekmek istediğiniz soruluyor ve buna uygun mekânlar harita üzerinden gösteriliyor. Uygulamayı ücretsiz indirebilseniz de detaylı bilgiler için aylık 24.99 TL ödemeniz gerekiyor.

Cebinizdeki tur rehberi



Sesli yürüyüş

Şehirleri daha yakından tanımak için yürümek şart. Bu konuda öne çıkan iki uygulama var. İlki Türk girişimciler tarafından geliştirilen Piri. Avrupa’da Berlin, Londra ve Prag gibi pek çok şehrin yanı sıra Anadolu şehirlerine ve İstanbul’un birçok yürüyüş güzergâhına Piri ile ulaşabiliyorsunuz. Portföyünde lezzet gibi tematik turlar da yer alıyor. Yürüyüş uygulamalarında ikinci seçenek ise Detour. Türkçe dil seçeceği bulunmayan uygulamayla dünya çapında 120’den fazla yürüyüş turuna katılabiliyorsunuz. Her iki uygulamanın da hem Android hem de iOS desteği mevcut.

Cebinizdeki tur rehberi


False