GeriSeyahat Çadırlarınızı hazırlayın! En güzel 5 kamp yeri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Çadırlarınızı hazırlayın! En güzel 5 kamp yeri

Çadırlarınızı hazırlayın! En güzel 5 kamp yeri

Doğayla iç içe tatilin en ucuz seçeneği kamp yapmak... Bunun için doğru yeri seçmek oldukça önemli. Bazı yerler ise şimdiden popüler hale gelmiş durumda. İşte kamp yapmanız için en güzel 5 yer...

Kamp tatili doğayla iç içe olmanın yanı sıra artık bir kültür olarak kendini göstermeye başladı. Sıcak yaz günlerinden karla kaplı ormanlara kadar mevsim tanımayan kamp kültürü, karavanı olanlar için harika bir tatil seçeneği oluşturuyor. İşte en güzel 5 kamp yeri:

1. Akyaka - Muğla

Akyaka Orman Kampı denize sıfır konumu, mis gibi havası ve yemyeşil doğası ile Türkiye'deki en güzel kamp yerlerinden biri. Kamp alanında elektrik, tuvalet ve market bulmak mümkün. Dalaman havalanından yaklaşık 70 km uzaklıkta olan bu kamp yeri çadır ve karavan konaklaması için oldukça uygun. Uzun bir yürüyüş yolu olan kamp yerinde özellikle sabah yürüyüşleri oldukça keyifli. Sezona göre değişen konaklama fiyatı uygulaması var. Tertemiz havası ve enfes manzarası ile Akyaka kamp ormanı açık ara en ön sıralarda yer alıyor.

2. Olympos - Antalya

Türkiye'nin en ünlü kamp yerlerinden biri de kuşkusuz Olympos. 1980'li yıllarda bölgeye yabancıların akın etmesiyle adından söz ettiren Olympos, muhteşem doğası ve tarihi dokusu ile gelen herkesi büyülüyor. Yılın her günü açık olan bir pansiyona sahip olan Olympos'da pek çok olanak mevcut. Antalya havalanına yaklaşık 100 km olan Olympos kamp kültürünü tatmak için en ideal yerlerden biri.

Çadırlarınızı hazırlayın En güzel 5 kamp yeri

3. Karagöl - İzmir

Yamanlar dağı eteklerinde bulunan Karagöl, eski zamanlardaki tektonik hareketlerle şimdiki halini almış. Etrafı orman olan Karagöl kamp yeri yıl boyunca açık. Göl kenarında gezinti yapabileceğiniz bu kamp yerinde sonbaharın tadı bir başka. Her yerin sararmış yapraklarla ve ağaçlarla kaplandığı kamp yerine Ekim-Kasım aylarında gelebilirsiniz.

4. Kapadokya Kaya Kamping - Nevşehir

Kapadokya'nın büyülü havasını solumak isteyenler için en ideal adreslerden biri Kapadokya Kaya Kamping. 23 yıldır kamp severlere hizmet veren işletmenin çevresi tamamen ağaçlarla kaplı. Gün içerisinde peri bacalarını gezebilir veya balonla bölgenin enfes manzarasını seyredebilirsiniz. Kamp yeri Nevşehir havaalanına sadece 30 km uzaklıkta.

5. Fethiye Kabak Koyu - Muğla

Masmavi denizin eşsiz doğayla buluştuğu bir başka kamp alanı ise Fethiye Kabak koyunda. Çadır kampı için oldukça uygun olan bölgede pek çok kamp yeri var. Kabak koyu Dalaman havaalanına yaklaşık olarak 80 km uzaklıkta yer alıyor.

Çadırlarınızı hazırlayın En güzel 5 kamp yeri

False