GeriSeyahat Cadılar Bayramı’nın en coşkulu kutlandığı rotalar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Cadılar Bayramı’nın en coşkulu kutlandığı rotalar

Cadılar Bayramı’nın en coşkulu kutlandığı rotalar

Neredeyse tüm dünyada kutlanan pagan ve Hıristiyan geleneği Cadılar Bayramı, günümüzde seküler bir festival. Artık ülkemizde de partiler görüyoruz ama bu bayramı hakkıyla kutlayan, günler öncesinden hazırlanan ülkeler var. O ülkelerin kimine gittik, kimini de ‘görülecekler’ sırasına ekledik. İşte, isteyenler gelecek yıl için şimdiden planlarını yapabilsin diye bol seçenekli ‘cadılı, zombili, vampirli’ şehirler listesi!

Korkmak için ideal
Transilvanya-Romanya
Drakula’ya ev sahipliği yapan Bran Şatosu’nu ziyaret etmek için pek çok kişi yılın bu zamanını bekliyor. Dağların arasında konumlanmış bu korkunç şatoda Kazıklı Voyvoda yaşamış. Yani Drakula... Tüm zamanların en kötü kahramanlarından biri olan ‘Vampir Kont Drakula’nın izlerinde büyüleneceğiniz bir tatil sizi bekliyor.

Avrupalı büyücüler
Chanlindrey-Fransa
İsviçre sınırındaki bu minik kasaba tam anlamıyla Avrupa’nın Salem’i diyebiliriz. Her yıl düzenlenen Cadılar Bayramı festivaline ev sahipliği yapar. Süslemelerine ve eğlencesine son derece özen gösterirler.

Cadılar Bayramı’nın en coşkulu kutlandığı rotalar

‘Hepimiz iskeletiz’
Ölüler Günü Festivali-Meksika
Yaklaşık 3 bin yıl öncesine dayanan bu festival, isminin aksine oldukça eğlenceli. Kökeni Mayalara dayanıyor. Ölüler Günü yani Dia de los Muertos’ta yani 31 Ekim’de gece yarısı cennetin kapılarının açıldığına inanıyorlar. Tam da 31 Ekim gecesi ruhların 24 saat boyunca aileleriyle olduğuna inanıyorlar. Kostüm olarak Meksikalı bir karikatürist ‘Hepimiz iskeletiz’ söylemiyle bir figür yarattı ve bu çizim güne özel bir simge oldu. O yüzden çoğu kostüm ve makyajlar iskelet şeklinde. Kostümlerini giyen herkes sokaklara çıkarak müzik ve dans eşliğinde geçit töreni gerçekleştirir.

5 bin yıl önce dikilen taş anıtların gölgesinde
Stonehenge-İngiltere
İngiltere ve İrlanda sınırındaki Stonehenge dikilitaşları 5 bin yıl öncesine tarihleniyor. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde. Bölgede yaşayan Keltler, 31 Ekim gecesi, yaşayanlar ve ölülerin dünyasının arasındaki sınırın çözüldüğüne inanırlardı. Ruhların rahiplere gelecekle ilgili bilgiler getirdiğine inanılırdı. Bu gece kutsal şenlik ateşi yakıp akşam yemeklerini paylaşmak için hasat yiyecekleri ve kurban ettikleri hayvanları sunarlardı. Kötü ruhlara yem olmamak için sokaklara yemek bırakılır, hayvan kostümleri giyilirdi. Ateş başında kurban verilirdi. Binlerce yıllık anıtların etrafındaki kutlamalar da efsanevi oluyor.

Kostümsüz kimse yok
Paris ve Los Angeles’taki Disneyland’ler-Fransa ve ABD
Her yıl 31 Ekim’de her yaştan insanın katıldığı harika bir parti düzenleniyor. Kostümsüz bir kişi bile görme ihtimali yok. Her köşede kocaman balkabakları, havai fişekler, özel kostümlerini giymiş, Mickey Mouse gibi Disney karakterleri etrafınızda dolaşacak. Tüm sokaklar, park alanları, mağazalar konsepte uygun şekilde süsleniyor. Aynı zamanda dünyanın en güzel eğlence parkı olduğu için çocuklu bir aileyseniz unutulmayacak bir Cadılar Bayramı geçireceğinizden eminiz.
Cadılar Bayramı’nın en coşkulu kutlandığı rotalar

Gerçekten yaktılar
Salem-ABD
Boston yakınlarındaki bu küçük kasabanın Cadılar Bayramı’ndaki etkinlikleri görülmeye değer. Yüzyıllar önce cadı mahkemesinde yargılanan insanların cadı müzesindeki balmumu heykellerinden çok etkileneceksiniz. Aslında bu kasaba uzun yıllar önce cadılardan çok korkan köylülerin yaşadığı bir yerdi. Dans etmek, şarkı söylemek hatta oyun oynamak bile cadılara özgü sayıldığı için küçük çocukların dahi köyde oyun oynaması yasaktı. Günümüzdeyse yılın bu zamanları sokakları çok güzel süsleniyor. Herkes kostümlerini giyip eğleniyor.

Heyecan ve ürperti bir arada
Halloween Burg Festivali-Almanya
Darmstadt’ın 15 kilometre güneyindeki Frankenstein Şatosu’nu ziyaret edip heyecanı doruklarda yaşayabilirsiniz. Festivalin eğlenceli havasına giydiğiniz kostümlerle kendinizi kaptıracağınız kesin! Şatoyu Cadılar Bayramı’na özel sahne haline getirip hazırladıkları gösterilerle ziyaretçilere korkunç ve heyecanlı deneyimler yaşatıyorlar.
Cadılar Bayramı’nın en coşkulu kutlandığı rotalar

Vampir ve zombi avı!
Farmaphobia Korku Parkı-İrlanda
İrlanda’nın en korkunç Cadılar Bayramı etkinliği.... Hayatınızın en korkunç, en heyecanlı anlarını yaşamak için 31 Ekim’de mutlaka orada olmalısınız. Vampir ve zombi avları, ‘katil palyaçolar’ ve çok daha fazlası için heyecan arayanlar seneye bugüne planlarını yapsın.

False