GeriSeyahat Bütçe dostu kayak merkezleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bütçe dostu kayak merkezleri

Bütçe dostu kayak merkezleri

Kış artık tam anlamıyla geldi; yeni yılda kayak tatili yapmak istiyor ama bütçenize uygun bir yer bulamıyor musunuz? Bu listemiz tam da size göre... İşte Türkiye ve yurt dışındaki uygun bütçeli kayak merkezleri...

1. Kopaonik, Sırbistan

Vizesiz gidilen ülkelerin arasında yer alan Sırbistan, kayak tatili açısından da çok güzel imkânlar sunuyor. Belgrad’tan birkaç saatlik bir yolculukla ulaşacağınız Kopaonik kayak merkezinde, kayak dışında da çok güzel aktiviteler yapabilirsiniz; dağ motoru veya ATV kiralamak, ya da akşamları muhteşem kış ambiyansında kafe ve barlarda bir şeyler içmek gibi. Kopaonik, Avrupa’nın en modern kayak merkezleri arasında olmasının yanı sıra, yılın ortalama 200 gününü güneşli geçiriyor.

Bütçe dostu kayak merkezleri

2. Bukovel, Ukrayna

Doğu Avrupa’nın en büyük kayak merkezi olan Bukovel’de farklı zorluk seviyelerinde, uzun-kısa tam 63 pist var. Vizesiz ve pasaportsuz gidilebilen Ukrayna, Türk turistler için oldukça popüler bir destinasyon. Bukovel’de dilerseniz, normalde mümkün olmayan, akşam 17:00 ile 20:00 arası kayak yapma olanağınız var. Kayak dışında da yapacak bolca şey bulacağınız Ukrayna’nın bu güzel kayak merkezine Lviv üzerinden ulaşılıyor. Skyscanner kullanarak Ukrayna’ya ucuz uçak bileti bulabilirsiniz. Varış yerine Her Yere yazıp çıkan sonucu seçtikten sonra yurtiçi ve yurtdışında farklı şehirlere hiç ummadığınız ucuz fiyatlar ile uçabilirsiniz.

Bütçe dostu kayak merkezleri

3. Sarıkamış, Kars, Türkiye

Kristal karıyla ünlü Sarıkamış, Alpler’le yarışacak kalitede bir kara sahip. Yılın 6 ayı boyunca karlı olan bu bölgenin iyi tarafı ise pistlerin etrafının Sarıçam ormanlarıyla çevrili olması; bu sayede rüzgarsız bir kayak deneyimi yaşayabiliyorsunuz. Türkiye’nin en iyi kayak merkezlerinden bir tanesi olan Sarıkamış, popüler olanların aksine sakin ve keyifli bir kayak olanağı sunuyor.

Bütçe dostu kayak merkezleri

4. Gudauri, Gürcistan

Vizesiz ve pasaportsuz gidilen ülkeler arasında yer alan Gürcistan’ın Gudauri bölgesinde eşsiz bir kayak tatili yaşamanız mümkün. Tiflis’e 120 kilometre mesafede olan Gudauri’de bütçenize uygun bir otel mutlaka bulacaksınız. Gündüz kayak yapıp akşamları ise buranın hareketli gece hayatına karışabilir, karlar içinde açık hava partilerine katılabilirsiniz. Hazır gitmişken de Batum’u veya Tiflis’i, hatta vaktiniz varsa iki şehri birden ziyaret edebilirsiniz.

Bütçe dostu kayak merkezleri

5. Davraz, Isparta, Türkiye

Akdeniz Bölgesi’nde kayak olur mu demeyin! Isparta’ya 26 kilometredeki Davraz kayak merkezi, tam uygun bir bütçeyle güzel bir kış tatili arayanlara göre. Profesyönel kayakseverlerin yanı sıra, amatör kayakçılara da güvenli parkurlar sunan Davraz, Aralık’tan Nisan’a karlı olma özelliği taşıyor.

Bütçe dostu kayak merkezleri

6. Popova Sapka ve Mavrovo, Makedonya Cumhuriyeti

Vizesiz oluşuyla çokça ilgi çeken, yurtdışı kayak destinasyonlarından Popova Šapka ve Mavrovo birbirine yakın sayılabilecek iki kayak merkezi. Başlangıç ve orta seviye kayakçılar için Popova Šapka,ileri seviye dahil bütün seviyedeki kayakçılar için de Mavrovo en uygunu. Dinar Dağları’nın tepelerindeki bu harika manzaralar içindeki kayak merkezi, size aradığınız huzuru ve hayal ettiğiniz kayak tatilini verecek.

Bütçe dostu kayak merkezleri

7. Bjelašnica ve Jahorina, Bosna-Hersek

1984 Kış Olimpiyatları’na ev sahipliği yapmış Bosna-Hersek’te kayakseverleri bekleyen tam donanımlı olimpik kompleksler var. Bjelašnica ve Jahotina Olimpik Kayak Merkezleri’nin uluslararası standartlardaki pistlerinin yanı sıra, civardaki otel, restoran ve barlarla da akşamlar hoş vakit geçirmenizi sağlayacak. Balkanlar’ın en büyük kayak merkezlerinden olan Jahorina, ayrıca gece kayak yapma imkânı sunuyor. Bosna-Hersek’in Dinar Alpleri’ndeki bu güzel kayak destinasyonu, adrenalin peşindeki sporcuların beklentilerini karşılayacak seviyede.

Bütçe dostu kayak merkezleri

8. Kartepe, Kocaeli, Türkiye

İstanbul’a yalnızca 1 saat mesafede bulunan Kartepe, haftasonu kaçamağı yapmak isteyenler için harika bir seçenek. Samanlı Dağları’nın tepelerinde yer alan Kartepe, yanı başındaki Sapanca Gölü’yle de ayrıca mükemmel bir yerel turistik cazibe. Kartepe’de kayak sezonu Aralık ortasıyla Mart başı arasındadır. Kayak dışında da romantik bir kış seyahati yapmak isteyenler, Sapanca Gölü kıyısında ve Kartepe’nin eteklerindeki Maşukiye’de güzel vakit geçirebilir, nefis kiremitte balığın tadına varabilirler.

Bütçe dostu kayak merkezleri

9. Poiana Brasov, Romanya

Avrupalılar tarafından da çok tercih edilen, bütçenize uygun bir otel bulabileceğiniz Poiana Brasov, 2010 yılında yenilenmiş. Her zorluk seviyesine uygun pisti bulabileceğiniz bu şirin yer, Transilvanya bölgesinin Karpat Dağları’nda bulunuyor. Eğer kaymayan biriyle gidiyorsanız, birlikte de yapılacak aktivite bulacaksınız: buz pateni veya atların çektiği at kızağına binmek gibi.

Bütçe dostu kayak merkezleri

10. Spindleruv Mlyn, Çekya

Türk turistlerin gözdesi olan Çekya’da bu sefer Prag’ın dışında bir destinasyon önerimiz var: Krkonoše Dağları’nda bulunan Spindleruv Mlyn kayak merkezi. Çocuk pistlerinden ileri düzey pistlere birçok seçeneği barındıran Spindleruv Mlyn, akşamları da son derece otantik bir ambiyans sunuyor. Daha fazlasını isterseniz, kayak merkezine yakın Harrachov kentindeki Novosad bira üreticisinde bol köpüklü bir bira banyosu yapabilirsiniz!

Bütçe dostu kayak merkezleri

11. Bansko, Bulgaristan

Türkiye’ye yakın kayak merkezleri arasında en iyilerden biri olan Bansko, yakın bir zamanda yenilenmiş olduğundan kayakseverlere çok iyi bir hizmet sunuyor. Farklı zorluk seviyelerinde birçok pistin olduğu kayak merkezinde, yeni başlayanlar için de oldukça güzel pistler var. Bulgaristan’ın en büyük kayak merkezi olma unvanını taşıyan Bansko’da, akşamlar da gündüzler kadar hareketli geçiyor.

Bütçe dostu kayak merkezleri

12. Zigana, Gümüşhane

İsmi pek duyulmamış, Türkiye’nin güzel kayak merkezleri arasında Gümüşhane’deki Zigana da var. Gümüşhane Zigana Gümüşkayak Yaylakent ismindeki kayak merkezi, hesaplı ve keyifli bir kayak tatili imkanı sunuyor. Doğu Karadeniz’in eşsiz doğasının ortasında bulunan Zigana’nın 5 kilometre yakınında, mutlaka ziyaret etmeniz gereken Limni Gölü yer alıyor; burası da Türkiye’nin saklı güzelliklerinden.

Kaynak: Skyscanner

False