GeriSeyahat Bulgaristan Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bulgaristan Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?

Bulgaristan Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?

Bulgaristan aile birleşimi vizesi, Bulgaristan'da yaşayan aile üyelerin bir araya gelmesi için verilmektedir. Uzun süreli vizeler arasında olan aile birleşimi vizesi, eş birleşimi vizesi olarak adlandırılmaktadır. Peki, Bulgaristan aile birleşimi vizesi nasıl alınır? Ne kadar sürede çıkar? Gerekli evraklar nelerdir sizler için merak edilen tüm detayları derledik.

Bulgaristan aile birleşimi vizesi başvurularında dil şartı aranmamakla birlikte gerekli şartların sağlanması durumunda oturum izni de verilmektedir. Bulgaristan Konsolosluğu aile birleşimi vizesi için başvuran kişilerin evliliklerinin doğru olup olmadığını tespit etmek için mülakat gerçekleştirmektedir. Mülakatta evlilik hususuna ait sorular sorulmaktadır. Sorulan soruların iki eş tarafından da doğru ve içtenlikle yanıtlanması gerekmektedir. 

 Bulgaristan Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? 

 Bulgaristan aile birleşimi vizesi için yetki alanına göre Ankara Bulgaristan Büyükelçiliği'nden veya Bulgaristan Konsolosluklarından randevu alınmaktadır. Telefon veya mail ile randevu alımı gerçekleştirilmektedir. Bir Bulgaristan vatandaşı ile bir Türk vatandaşı arasında evlilik meydana gelmişse, aile birleşimi vizesi verilmektedir. Fakat bu talebin gerçekleşmesi için çiftlerin evlilik cüzdanlarının olması gerekmektedir. 

 Aile birleşimi vize talebinde bulunacak kişiler, ferah içinde yaşayabileceklerini belgeler ile beyan etmektedir. Asgari geçim sınırının altında olan kişilerin aile birleşimi vizesi başvuruları reddedilmektedir. Kişiler seyahat amaçlarına uygun olarak hazırlanmış başvuru dosyalarını teslim etmektedir. Bulgaristan aile birleşimi vizesi başvurularının kabul edilme yetkisi tamamen Bulgaristan Konsolosluklarında olmaktadır. İkamet edilen bölgedeki Bulgaristan Konsolosluğu'ndan başvuru yapılmaktadır.

  Bulgaristan Aile Birleşimi Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? 

 Uzun süreli vize kategorileri arasında yer alan aile birleşimi vize başvuruları, 45-60 gün arasında sonuçlanmaktadır. Aile birleşimi vizesi başvuru için hazırlanan evraklar karışık ve detaylı olduğundan, değerlendirme süresi uzun olmaktadır. Her ne kadar vize başvurularını kabul etme yetkisi Bulgaristan Konsolosluklarında olsa da değerlendirme ve sonuçlandırma yetkisi Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı'nda bulunmaktadır. 

 Aile birleşimi vizesi sonuçlanma süreleri, yapılan değerlendirmeye bağlı olarak uzun veya kısa olabilmektedir. Seyahat amaçlarına uygun bir şekilde hazırlanmayan evraklardan dolayı vize reddi yaşanabilmektedir. Çift aile birleşimi vizesi için evliliklerinin sahte olmadıklarını kanıtlamak zorunda olmaktadır. Sunulan evraklar dahilinde yapılan değerlendirmeler sonucunda, vize başvurusu kabul veya red edilmektedir. 

 Bulgaristan Aile Birleşimi Vizesi Gerekli Evraklar Nelerdir? 

 Eksiksiz doldurulmuş Bulgaristan aile birleşimi vizesi başvuru formu ile birlikte sabıka kaydı ve biyometrik fotoğrafa ihtiyaç duyulmaktadır. Evlilik kayıt örneği, nüfus kayıt örneği, oturulan evin kira kontratı, oturum fotokopisi ve T.C pasaportu gerekli evraklar arasında bulunmaktadır. Banka hesabının fotokopisine de ihtiyaç duyulmaktadır. Aile birleşimi vizesinde zorunlu olan evraklar, Bulgaristan Başkonsoloslukları tarafından incelenmektedir. Konsolosluk kuralları gereği evrakların şahsen teslim edilmesi gerekmektedir. 

 Başvuru dosyasına eklenecek olan belgeler, noter tarafından onaylanmaktadır. Ayrıca bağlı olunan kaymakamlık veya valilikten apostille mühürlemesi gerekmektedir. Bulgaristan aile birleşimi vizesi süreli olarak verildiğinden, her yıl süre bitmeden yenilenmektedir. Geçici olarak vize uzatılmakta olup evlilik devam etmesi durumunda sabit oturum iznine başvurulmaktadır. 

False