GeriSeyahat Bu haftanın kaçırılmaması gereken seyahat fırsatları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bu haftanın kaçırılmaması gereken seyahat fırsatları

Bu haftanın kaçırılmaması gereken seyahat fırsatları

Seyahat editörleri sizler için kaçırılmaması gereken seyahat fırsatlarını derledi. İşte detaylar...

Ege’de yelkenler maviliğe açıldı

Setur Marinas organizatörlüğünde düzenlenen ‘8. Ege Yat Rallisi’ bu yıl 23 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşiyor. Setur Kaş Marina’da sona erecek olan rallide yelkenciler 31 saatlik seyirle yaklaşık 190 deniz mili kat edecekler. Komodor Necati Zincirkıran’ın önderliğinde, 25 Temmuz’ta Bodrum Milta Marina’dan başlayan rotada, 30 tekne sırasıyla Kos, Kalimnos, Siros, Simi, Rodos ve Meis rotasını takip ederek ralliyi Setur Kaş Marina’da tamamlayacak. (www.seturmarinas.com)

Bu haftanın kaçırılmaması gereken seyahat fırsatları



100 TL’ye Gökçeada’da konaklayın

Yaz sezonunda tüm tatil bölgelerinin hıncahınç dolu olmasına karşın Gökçeada’da o çılgın kalabalıktan eser olmaz. Kurban Bayramı tatilinde rotanızı buraya çevirmeye ne dersiniz? Kaleköy, Zeytinliköy, Dereköy, Tepeköy’ü gezmek, harika koylarında kulaç atarak muhteşem kumsalında güneşlenmek ve dinlenmek için buraya bir hafta ayırmanız yeterli. Otel fiyatları da gecelik 100 TL’den başlıyor. Daha ucuz konaklama için Neredekal.com’un Gökçeada otel alternatiflerine bakıp kıyaslamalar yapabilir, yorumları okuyup otelinize karar verebilirsiniz. (www.neredekal.com)

Bu haftanın kaçırılmaması gereken seyahat fırsatları



Tek tuşla 30 TL değerinde akaryakıt

Shell ve Jolly Tur, yaptıkları işbirliğiyle avantajlı bir yaz sunuyor. 1 Haziran - 31 Ağustos tarihleri arasında yurtiçi otel rezervasyonu yapanlar, Shell’den 30 TL değerinde akaryakıt ya da otogaza karşılık Shell ClubSmart puan hediyesi kazanıyor. Kampanyaya katılmak isteyenlerin tek yapması gereken ‘JOLLY’ yazıp boşluk bırakarak Shell ClubSmart kart numarasıyla Jolly Tur tarafından alım sonrasındaki ilk iş gününde iletilen kampanya kodunu 2313’e SMS’le göndermek. Shell ClubSmart kart sahiplerinin katılabileceği kampanyada 30 TL karşılığı yakıt değerinde 3 bin smart puan, katılım sağlandığı ayın bitimini takip eden yedi işgünü içerisinde yüklenecek. Smart puanlar sadece akaryakıt veya otogaz alımlarında geçerli olacak.

Bu haftanın kaçırılmaması gereken seyahat fırsatları



Yılbaşını iki kere kutlayın

Gazella’nın operatör markası Binrota, yılbaşı için Finlandiya ve İsveç sınır çizgisi üstünde bulunan Tornio kasabasına tur düzenliyor. Şimdiden tura oldukça büyük ilgi var. Tornio, masalsı ortamıyla dünyanın birer saat arayla iki defa yılbaşı kutlayan tek kasabası olma özelliğiyle geziyi taçlandırıyor. Kent meydanında Finlandiya saatine göre yılbaşını kutladıktan sonra şömine başına koşup İsveç kutlamaları öncesi Noel Baba’dan isteklerinizi içeren ikinci bir mektup hazırlama şansınız bile var. Gazella’nın yılbaşında direkt uçuşun olduğu turunun fiyatı: 4900 TL. (www.binrota.com)

Bu haftanın kaçırılmaması gereken seyahat fırsatları



Macahel’de bal ve arı festivali

Artvin’in Borçka ilçesine bağlı Macahel’deki 17. Saf Kafkas Arı ve Bal Festivali gelecek hafta sonu gerçekleştirilecek. UNESCO’nun ‘Dünya Biyosfer Rezervi Alanı’ ilan ettiği bölgenin ekolojik zenginliğini ve arı kültürünü tanıtmayı, geliştirmeyi hedefleyen festival geçen yıl Yaşayan Şehirler Platformu’nca ‘en yaratıcı etkinlik’ seçilmişti. 10 Ağustos’ta Camili Köyü’nde düzenlenecek etkinliklerde organik tarım, ekoturizm konusunda forumlar, bal konulu fotoğraf yarışması düzenlenecek. Saat 20.00’den sonra yerel grupların eşliğinde eğlence gerçekleştirilecek. 11 Ağustos’ta Düzenli Köyü’nde ise Gürcistan Halkoyunları Ekibi üç gösteri yapacak. UNESCO’nun yaşayan insan hazinesi ilan ettiği Macahela Yaşlılar Korosu, Ferman Kaya, Pelin Çetin, Samida, Bayar Şahin konser verecek. Yılın şampiyon balcılarına ödülleri verilecek.

False