GeriSeyahat Boyabağı koyu nerede, nereye bağlı? boyabağı koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Boyabağı koyu nerede, nereye bağlı? boyabağı koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Boyabağı koyu nerede, nereye bağlı? boyabağı koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Tatil için koyları tercih eden çok sayıda insan bulunmaktadır. Koylar kamp yapmak için de oldukça uygun olan yerler olarak ifade edilmektedir. Doğa ile vakit geçirmek isteyenlerin ilk tercihi olan koylar turistler tarafından oldukça fazla rağbet görmektedir. Bu koylardan biri de Boyabağı koyu olarak ele alınmaktadır. Boyabağı koyu sahip olduğu güzellikler bakımından saklı bir cennete benzetilmektedir. Peki, Boyabağı koyu nerede? Nereye bağlı? Boyabağı koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır tüm detayları ile derledik.

Boyabağı koyu Karaburun'da yer alan zeytin ağaçlarının çevrelediği bir yer olarak ifade edilmektedir.

 Boyabağı Koyu Hakkında Genel Bilgiler

 Boyabağı koyu İzmir ilinin Karaburun ilçesinde yer alan sakin bir yer olarak ifade edilmektedir. İzmir'in diğer ilçeleri Çeşme ve Foça gibi Karaburun ilçesinin de eşsiz güzellikte çok sayıda koyu bulunmaktadır. Karaburun, berrak ve temiz suyuyla buraya gelenleri cezbetmektedir. Boyabağı koyuna etrafında zeytin ağaçlarının bulunduğu tek şeritli toprak bir yoldan geçilerek varılmaktadır. Suyu soğuk olan Boyabağı koyunda dalga da olmamaktadır. Boyabağı koyu biraz daha içerde kalan bir koy olduğu için suyu oldukça temiz görünmektedir. Taşlı ve dar bir plaja sahip olan bu koyda yemek yenebilecek mekanlar da bulunmaktadır.

 Boyabağı Koyu Nerede?

 Boyabağı koyu İzmir ilinin sınırları içinde bulunmaktadır. İzmir'in sakin ilçelerinden biri olan Karaburun'da yer alan Boyabağı koyu kalabalık ve gürültüden uzaklaşmak isteyenler için iyi bir alternatif olmaktadır.

 Boyabağı Koyu Ücretli mi?

 Boyabağı koyunda piknik ya da kamp yapmak için alınan bir ücret bulunmamaktadır. Geniş bir alana sahip olmayan bu koy iç kısımlara biraz daha sokulmuş olduğu için suları ılık olmaktadır. Suları oldukça soğuk olan Karaburun ilçesinin diğer koylarına göre Boyabağı koyu bu bakımdan avantajlı olmaktadır.

 Boyabağı Koyuna Nasıl Gidilir?

 Boyabağı koyuna gitmek isteyenlerin Karaburun ilçe merkezine gelmeleri gerekmektedir. İzmir merkezden Çeşme otoyoluna ya da eski yol üzerinden Karaburun yönünde Boyabağına gitmek mümkün olmaktadır. Gülbahçe, Balıklıova, Mordoğan, Eğlenhoca, Kaynarpınar’ı geride bıraktıktan sonra Karaburun’a varmadan sağ tarafta deniz yönüne doğru Boyabağı Plajı tabelasını görmek mümkün olmaktadır.

 Boyabağı Koyunda Neler Yapılır?

 Boyabağı koyu Karaburun ilçesinde yer alan keşfedilmeyi bekleyen eşsiz güzellikte bir yer olarak belirtilmektedir. Doğayla vakit geçirmek isteyen kişilerin tercih ettiği bu koyda piknik yapmak, denize girmek, kamp yakmak, gece ateş yakarak yıldızları seyretmek mümkün olmaktadır. Boyabağının tek dezavantajı alanının geniş olmamasından dolayı insan sayısı fazla olduğu zaman birbirine yakın mesafede bulunmak olmaktadır. Bunun dışında suları temiz ve ılık olan koyun bu özelliği ziyaretçilerin göz önünde bulundurduğu hususlardan biri olmaktadır.

 Boyabağı Koyunda Kamp Yapılır mı?

 Boyabağı koyu kamp yapmak için oldukça uygun bir koy olmaktadır. Bu koyda kamp yapmak isteyenler için ihtiyaçlarını karşılayacakları mekanlarda yer almaktadır.

False