GeriSeyahat Bosna Hersek Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bosna Hersek Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?

Bosna Hersek Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?

Bosna Hersek aile birleşimi vizesi almak isteyenlerin, gerekli evrakı tamamlamış olarak şahsen başvurması gerekmektedir. Finansal yeterlilik ve evrakların tamamı gibi süresi 3 aydan fazla bulunan Pasaporta sahip olunması gerekmektedir. Yasal olarak bulundurulması gerekli evrakla Bosna Hersek Büyükelçiliği veya Bosna Hersek Başkonsolosluğuna başvuru yapması gerekmektedir. Bosna Hersek Aile Birleşimi Vizesi Nasıl alınır? Ne kadar sürede çıkar? Gerekli evraklar nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

 Bosna Hersek Aile Birleşimi Vizesi almak isteyenlerin başvuru merkezlerinden telefonla ya da dijital platformlardan edinebilecekleri evrakla birlikte başvuru yapması önemlidir. Yapılacak başvurular Bosna Hersek Başkonsolosluğu veya Bosna Hersek Büyükelçiliği üzerinden yürütülmektedir. İlgililerin şahsen başvurabileceği gibi 0850 241 18 68 numaralı telefondan iletişim kurarak bilgi alınabilir. 

 Bosna Hersek Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? 

 Bosna Hersek Aile Birleşimi Vizesi alabilmek için gereken koşulların sağlanması gerekmektedir. Başvuru yapıldıktan sonra 15 iş günü içinde sonuçlandırılmaktadır. Eğer başvuru koşulları eksik ise süre uzayabilir değerlendirmeden de olumsuz puan alınabilir. Format gereği eksik- uyum sağlayamayan evrakın tedariki süreyi uzatabilmektedir. 

 Bosna Hersek oturum izni olarak bilinen Aile Birleşimi Vizesi kendiliğinden ya da Sponsor aracılığıyla yapılabilmektedir. Aile Birleşim vizesi, Öğrenci vizesi, İş kurma vizesi başvuruları da benzer şekilde yapılabilmektedir. Aile Birleşimi Vizesi alanların finansal olarak oradaki yaşam koşullarını sağlayabilecek güçte olması gerekmektedir.

  Ne Kadar Sürede Çıkar? 

 Bosna Hersek Aile Birleşimi Vizesi, gereken evrak ve finansal yeterlilik sağlandığı takdirde iş günü içinde çıkabilmektedir. Eksik evrak ya da bilgi süreyi uzatabileceği unutulmamalıdır. Değerlendirmesi yapılan başvuru sonuçları ilgili adaylara bildirilmektedir. Bosna Hersek Aile Birleşimi Vizesi ve diğer vize türleri için de gerekli evrak istenmektedir. 

 Öğrenci Vizesi, çalışma vizesi ve iş kurma vizesi başvurusu yaparak oturum izni alınabilmektedir. Her vize türü için sahip olunan Pasaport süresi çok önemlidir. Sahip olunan Pasaportun başvuru tarihinde en az 3 aylık kullanım süresi bulunmalıdır.

  Gerekli Evraklar Nelerdir? 

 Bosna Hersek Aile Birleşimi Vizesi Başvurusu için gereken evraklar eksiksiz istenmektedir. Bu evraklar sırasıyla şöyledir.

  Öncelikle gereken idari ücretin(150KM) ödendiğine dair makbuz,

 Eksiksiz doldurulan Başvuru formu, 

Vesikalık güncel fotoğraf(35mm genişlik-45mm yüksekliğinde) 

Kişisel bilgilerin tam olduğu ve başvuru süresinde 3 aydan fazla kullanım süreli Pasaport, 

Başvuru sahibinin kimlik fotokopisi, Varsa Sponsorun finansal bilgilerini içeren banka dekontu, 

Noter ya da belediye onaylı yaşam koşullarını sağlayabilecek maddi durum belgesi, 

Aile Birleşimi Partnerine ait aynı hanede yaşayacağına dair bilgi, Uluslararası geçerliliği bulunan evlilik cüzdanı eklenmesi gerekmektedir. 

Gereken belgeleri tam olarak sağlayanlar Bosna Hersek Başkonsolosluğu ya da Bosna Hersek Büyükelçiliğine Aile Birleşimi başvurusu yapabilmektedir. Başvurular değerlendirilerek 15 iş günü içinde ilgiliye bildirilmektedir. Aile Birleşimi Vizesi başvurusu yapılırken partnerin aynı yerde yaşayacağına dair bilgi ve sponsorun finansal bilgileri de tam olarak istenmektedir. Bilgi ve evrak eksikliği süreyi uzatabilmektedir. 

False