GeriSeyahat Beş yıldızlı yaz okulları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Beş yıldızlı yaz okulları

Beş yıldızlı yaz okulları

Yaz okulu deyince aklınıza sadece pastoral kamp manzaraları, ahşap bungalovlar, karavana yemekler gelmesin. Jet sosyetenin de çocukları var ve onlar sevgili genç sosyetiklerini bu okullara gönderiyor.

Yapılan bir araştırmaya göre gençlerin yüzde 82’si yaz tatiline ailelerinden ayrı gitmek istiyor. Ailelerin yüzde 87’si de, ‘iyi bir yer olması şartıyla’ çocuklarının bu kararını destekliyor. Çocuklar yazın iki veya üç haftasını yaz okullarında geçiriyor. Bu süre boyunca tarihi kampuslarda kalıyor, yabancı dillerini geliştiriyorlar.
Amerikalılar, yaz kampı tercihlerini daha çok spor ve maceraya dayalı okullardan yana kullanıyor. Örneğin Amerikalı yarışçı Kevin Young’ın Virginia’da kurduğu Motorsporları Kampı’ndaysa geleceğin Schumacher’leri yetişiyor. 10-16 yaş arasındaki çocuklara hitap eden bir haftalık kursta Formula 1 şampiyonu olmanın püf noktaları anlatılıyor. Katılımcılar 3 bin dönüme yayılmış yarış alanında yer alan yurtlarda konaklıyor. Bir haftalık kampın fiyatı 995 dolar.
Alpler’in yamacındaki kırsal cennet Flims-Laax’da yer alan Çocuk ve Genç Kampı (Junior and Teen Camp) da 7-16 yaşındaki gençler için tüm yaz boyunca lüks bir yolculuk sunuyor. Katılımcılar haftada beş gün İngilizce, Fransızca ve/veya İspanyolca öğreniyor. Öğleden sonralarıysa futboldan hokeye, dağcılıktan bisiklete, yüzmeden raftinge birçok etkinlikle hem spor yapıyor hem sosyalleşiyor. Yaratıcı çocuklar sporla birlikte sahne performansları eğitimi de görebiliyor. Üç haftalık kampın fiyatı 6 bin-7 bin 500 İsviçre Frangı arasında değişiyor.
AMERİKAN SOSYETESİ BURADA
1903’te Pennsylvania Üniversitesi’nden üç olimpiyat sporcusunun kurduğu Tecumseh Kampı (Camp Tecumseh), ABD’nin en prestijli spor okullarından. Yalnızca erkek öğrenci kabul eden Tecumseh Kampı’nın mottosu; ‘İyi erkekleri daha da iyileştirmek’. Beyzbol, yüzme, basketbol, futbol ve güreş gibi kara ve su sporları eğitimleri veriliyor. Standart günlük eğitim programına ek olarak katılımcılar özel hocalarla daha yoğun antrenman yapabiliyor. Kampın bir haftalık ücreti 6 bin 500 dolar.
Erkeklere var da kızlara yok mu? Portland’a 40 kilometre uzaklıkta Sebago Gölü’nün kıyısındaki Wawenock Kızlar Kampı ABD’nin en pahalı yaz okullarından biri. Kurulduğu 1910’dan beri doğu yakasının en köklü ve iyi ailelerinin 7-16 yaş arasındaki kızları yazlarını bu kampta geçiriyor.
Programda ata binme, yelken, sörf ve tenis gibi klasik aktivitelerle birlikte ‘silah bakımı’ gibi sıradışı dersler ve var. Yoğun derslerden arta kalan zamanlarda kamp ateşi etrafında yemek yeniyor. Pazarları göl kıyısında piknik yapılıyor. Katılımcılar, kamp boyunca mavi-turuncu renkteki üniformaları giymek zorunda. Yüksek sosyeteye mensup aileler bir haftalık program için 6 bin 100 dolar ödüyor.

100 dolara H20

İnsan vücudunun yüzde 60’ı sudan oluşuyor. Yemek yemeden iki ay, su içmedense sadece üç-beş gün yaşıyoruz. Peki bu kadar önemli olan suyun değerini biliyor muyuz? Japon su markası Fillico’yu kullananlar için bu sorunun cevabı kesinlikle ‘Evet!’. Avrupa ve Amerika’daki lüks otellerde servis edilen Fillico’nun bir şişesi 100 dolar. Su, Japonya’nın Kobe bölgesindeki Rokko Dağı’ndan geliyor. Başlı başına bir tasarım objesi olabilecek şişelerde satılıyor. Şişelerin gövdesi Swarovski kristallerle süslü. Kapaklarsa Kutsal Roma İmparatoru II. Frederick’in tacından esinlenilerek yapılmış. Altın ya da gümüş seçenekleri olan kapakların her biri elde yapılıyor. Bu nedenle bir ayda en fazla 5 bin şişe üretiliyor.

Lüks mağaranıza çekilin

Herkesin kendini güney kasabalarına attığı bu aralarda daha butik bir tatil düşünenler için bir önerimiz var: Kapadokya!
Eski Uçhisar Köyü’nde binlerce yıllık bir manastır yerleşkesi, buna bağlı mağaralar, yeraltı tünelleri ve tarihi evlerden oluşan kalıntılarının restorasyonuyla yapılmış bir otel bulunuyor.
Ağa Han ödüllü mimarTurgut Cansever’in danışmanlığında 15 yıllık bir restorasyondan sonra açılan bu otelin adı Argos in Cappadocia. Otelin Güvercinlik Vadisi ve Erciyes Dağı manzarasıyla mistik bir atmosfere sahip 42 odası var.
TELEVİZYON YOK ROMANTİZM VAR
Hepsi farklı konseptte tasarlanan odaların çoğunda kendine ait teras, bahçe, avlu mevcut. Ancak bir oda var ki güney sahillerinden bile daha ferahlatıcı bir seçenek sunuyor: Tonozlu Süit.
Yalnızca dört adet bulunan bu süitler tamamiyle taştan. Bu nedenle yazın doğal olarak serin, kışınsa sıcak. Bu sayede klima kullanmanıza gerek kalmıyor.
İki katlı süitin üst katı salon ve yatak odasına ayrılmış. Alt kattaysa kişiye özel, ısıtmalı ve 38 metrekare büyüklüğünde bir havuz bulunuyor. Havuzun etrafında plajı aratmayacak şezlonglar ve bir de banyo bulunuyor.
Özel aydınlatmasıyla bu havuz, odaya masalsı bir hava veriyor.
Romantik ambiyansın bozulmaması için odalarda televizyon bile yok. Müzik dinlemek içinse bir iPod deck var. Odanın gecelik
fiyatı kahvaltı dahil bin 200 Euro.

False