GeriSeyahat Belisırma köyü nerede nasıl gidilir? Belisırma köyü nereye bağlı?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Belisırma köyü nerede nasıl gidilir? Belisırma köyü nereye bağlı?

Belisırma köyü nerede nasıl gidilir? Belisırma köyü nereye bağlı?

Türkiye'nin birçok yerinde doğal güzellikler olduğu bilinmektedir. Özellikle bazı köylerin muhteşem yapıları olduğu için herkesin buraları ziyaret etmek istedikleri görülmektedir. Bunlardan biriside Belisırma Köyü'dür. Belisırma Köyü, oldukça ilgi çeken güzelliklere sahiptir. Belisırma Köyü nerede nasıl gidilir? Belisırma Köyü nereye bağlı detayları ile derledik.

Türkiye'de yer alan köyler arasında bazılarının ismi sıkça duyulmuştur. Belisırma Köyü'dür bunlardan birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Tabi köy denildiği zaman insanlar buradaki güzellikleri fark edemeyebilir. Bunun için Belisırma Köyü'ne mutlaka herkesin gitmesi gerekmektedir.

 Belisırma Köyü Nerede Nasıl Gidilir?

 Belisırma Köyü'ne gitmek için öncelikle Aksaray'a ulaşmanız gerekir. İç Anadolu bölgesinde Nevşehir'e yakın bir konumda yer alan Aksaray birçok güzelliğe ev sahipliği etmektedir. Belisırma Köyü'dür bunlardan birisidir.

 Belisırma Köyü Aksaray iline 42 km'lik bir mesafede bulunmaktadır. Güzelyurt ilçesi ile Belisırma arası ise 11 km olarak bilinmektedir. Bunun için Aksaray'a gittikten sonra Güzelyurt ilçesi tarafına doğru yolculuk yapmalısınız. İlçeye giderken Ihlara Vadisi tabelalarını takip edebilirsiniz. Çünkü Belisırma Köyü, Ihlara Vadisi tarafında bulunmaktadır. Ihlara Vadisi'ni bulduktan sonra Belisırma Köyü'ne gelmiş olursunuz.

 Belisırma Köyü'nün Ihlara Vadisi'ne varmadan öncede bir girişi bulunmaktadır. Bu yüzden Güzelyurt ilçesine girdikten bir süre sonra tabelalar Belisırma ve Ihlara Vadisi olarak ayrılabilir. Direkt olarak köye girmek için Belisırma yolunu takip edebilirsiniz. Tabi köyün yolları bazı taraflarda oldukça dardır. Bu yüzden giderken dikkat etmenizde yarar vardır. Çünkü köyün yolunun bir kısmı karşılıklı araçların geçmesi için uygun değildir. Ancak köy çok uzakta olmadığı için sıkıntı yaşamadan ulaşabilirsiniz.

 Belisırma Köyü Nereye Bağlı?

 Belisırma Köyü Güzelyurt ilçesine bağlı olan bir yerdir. Güzelyurt ilçesi ise Aksaray'a bağlıdır. Aksaray'a gittiğiniz zaman Güzelyurt ilçesini mutlaka ziyaret etmelisiniz. Çünkü harika bir ortama sahip olan Belisırma Köyü burada yer almaktadır.

 Belisırma Köyü'nün Özellikleri

 Belisırma Köyü, harika bir doğal güzelliktir. Çünkü burada doğayla baş başa kalmak mümkündür. Köye girdikten sonra evleri geçince restoranlar karşınıza çıkmaktadır. Bu restoranlarda kahvaltı ve yemek çeşitleri bulunmaktadır. Buradaki yerler daha çok kahvaltı için tercih edilmektedir. Asıl önemli olan ise restoranların suyun üzerinde yer almasıdır. Su üzerine yapılan otantik alanlarda zevkle kahvaltı edebilirsiniz. Kahvaltı ve yemek çeşitleri için fiyatlarda oldukça uygundur.

 Ihlara Vadisi'ne yolu düşen herkes bu köyü görmeden dönmemektedir. Zaten köyü gördükten sonra gittiğinize değeceğine emin olabilirsiniz. Özellikle köye gidenler zamanın çoğunu burada geçirmektedir. Çünkü insanlar buradan ayrılmak istememektedir. Bu yüzden Ihlara Vadisi'ne gittiğinizde, öncelikle Belisırma'ya giderek kahvaltı edip birkaç saat geçirebilirsiniz. Bunun nedeni ise Ihlara Vadisi'nde uzun yürüyüşler yapacağınız için önce Belisırma'ya gidebilirsiniz.

 Ayrıca Ihlara Vadisi'nde bulunan birçok kilise Belisırma sınırlarında yer almaktadır. Türkiye'nin en çok görülmesi gereken yerlerinden birisi olarak Belisırma Köyü sıkça tavsiye edilmektedir.

False