GeriRotalar Bardakçı Koyu nerede, nereye bağlı? Bardakçı koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bardakçı Koyu nerede, nereye bağlı? Bardakçı koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Bardakçı Koyu nerede, nereye bağlı? Bardakçı koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Bodrum yerli ve yabancı pek çok turistin yoğun ilgi gösterdiği tatil mekanlarından biri olmaktadır. Güneşi, denizi ve altın kumlu plajlarıyla Bodrum tatil yapmak isteyenlerin gözbebeği olan yerlerden biri olarak belirtilmektedir. Bodrum birbirinden güzel koylara da sahip olmaktadır. Bardakçı koyu da bunlardan biri olarak ele alınmaktadır. Peki, Bardakçı koyu nerede? Nereye bağlı? Bardakçı koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır tüm detayları ile derledik.

Bardakçı koyu, Zeki Müren koyu olarak da bilinmektedir. Bu şekilde anılmasının en önemli sebebinin Zeki Müren'in tatil yapmak için bu koyu tercih etmesi ve onu sevenlerinde bu koya onun için gelmelerinden dolayı koyun adı Zeki Müren koyu olarak kalmıştır.

 Bardakçı Koyu Hakkında Genel Bilgiler

 Bardakçı koyu, tatilcilerin sık tercih ettiği mekanlardan biri olmaktadır. Muğla'nın bir ilçesi olan Bodrumda yer alan Bardakçı koyu coğrafi güzelliklerin oldukça fazla olduğu bir yer olarak belirtilmektedir. Bardakçı koyu Bodrum'un ünlü koyları arasında yer almaktadır. Bodrum kalesinden bakıldığında oldukça güzel görünen Bardakçı koyu Bodrumda kalınacak en güzel yerlerden biri olarak ifade edilmektedir. Bardakçı koyunun yolları şehir araçlarına uygun olmamaktadır. Bu nedenle kişiler şahsi araçları ile geldiklerinde yol durumunu göz önünde bulundurarak dikkatli davranmalıdırlar.

 Bardakçı Koyu Nerede?

 Bardakçı koyu Muğla ilinin Bodrum ilçesinde yer almaktadır. Plajları ile ünlü olan bu ilçedeki mekanlar gezilip görülmesi gereken yerler arasında gösterilmektedir. Plajı temiz ve suyu da oldukça güzel olan bu koydan kale manzarası ve yel değirmenlerini izlemek mümkün olmaktadır.

 Bardakçı Koyu Ücretli mi?

 Bardakçı koyu birçok işletmenin ve mekanın bulunduğu bir yer olduğu için konaklama imkanı da bulunmaktadır. Lüks oteller, pansiyonlar ve çeşitli restoranlar bu koyda oldukça fazla olmaktadır. Burada yer alan otellerin plajın büyük kısmını işgal etmelerinden dolayı halk için ayrılmış plaj yerel halk için oldukça yetersiz kalmaktadır. Bardakçı koyunun ücretsiz bir halk plajı bulunsa da insanların ihtiyaçlarını karşılayacak büyüklükte olmamaktadır.

 Bardakçı Koyuna Nasıl Gidilir?

 Bardakçı koyuna gidebilmek için önce Muğla iline ardından da Bodrum ilçesine gelmek gerekmektedir. Daha sonra özel araba ile yolda bulunan tabelaları takip ederek ya da ilçe merkezinden kalkan servisler yardımıyla koya ulaşmak mümkün olmaktadır.

 Bardakçı Koyunda Neler Yapılır?

 Bardakçı koyu doğal güzellikleri, tarihi yel değirmenleri ve bakır renkli plajları ile herkesin ayrılmak istemediği mekanlardan biri olarak ifade edilmektedir. Bardakçı koyu denize girmek, güneşlenmek ve doğal güzelliklerin tadını çıkarmak isteyenlerin tercih edeceği bir yer olmaktadır. Birçok yerli ve yabancı işletmenin yer aldığı Bardakçı koyunda konaklama sıkıntısı yaşanmamaktadır. Halk plajının da bulunduğu Bardakçı koyu yaz aylarında birçok insana hizmet vermektedir. Bardakçı koyu misafirlerine kale manzarası eşliğinde denize girme fırsatı sunmaktadır.

 Bardakçı Koyunda Kamp Yapılır mı?

 Bardakçı koyunda kamp yapmak mümkün olmamaktadır.

False