GeriRotalar Barbaros koyu nerede, nereye bağlı? Barbaros koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Barbaros koyu nerede, nereye bağlı? Barbaros koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Barbaros koyu nerede, nereye bağlı? Barbaros koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Günlük hayatın yoğun çalışma temposuna doğa ile baş başa kalarak ara vermek isteyen çok sayıda insan bulunmaktadır. Türkiye doğal güzellikleri oldukça fazla olan bir ülke olmaktadır. Bulunduğu matematik ve özel konumlar sayesinde Türkiye özellikle yaz aylarında yabancı turistlerin tercih ettiği ülkeler içinde ilk sırada yer almaktadır. Gerek yurt içi gerekse de yurt dışından gelenlerin tercih ettiği alanlardan biri de Barbaros koyu olarak ifade edilmektedir. Peki, Barbaros koyu nerede? Nereye bağlı? Barbaros koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılabilir detayları ile derledik.

Barbaros koyu diğer adıyla Eğribük koyu temiz denizi ve doğal güzelliği ile ön planda olan koylardan biri olmaktadır. Bu koy kamp yapmanın en müsait olduğu koylardan biri olmaktadır.

 Barbaros Koyu Hakkında Genel Bilgiler

 Barbaros koyu, Mersin ilinin Silifke ilçesinde yer olan ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkan koylardan biri olarak ifade edilmektedir. Koyun etrafında Antik Roma döneminden kalma tarihi eserler bulunmaktadır. Bu eserlerden pek çoğunun Barbaros koyunun suları altında kaldığı belirtilmektedir. Herhangi bir tesis yada işletmenin olmadığı bu koy piknik yeri yada kamp yeri olarak kullanılmaktadır. Bu koya gelmek isteyenlerin gerekli olabilecek tüm malzemeleri yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Çünkü koy olabildiğince doğal olan bir yer olmaktadır.

 Barbaros Koyu Nerede?

 Barbaros koyu, Mersin'in Silifke ilçesine ait olan bir koy olarak belirtilmektedir. Günübirlik gezmenin mümkün olduğu koyda kamp yapmak da tercih edilen aktiviteler arasında yer almaktadır. Barbaros koyunun suları çok soğuk olmamakla birlikte plaj alanı oldukça taşlı olmaktadır.

 Barbaros Koyu Ücretli mi?

 Barbaros koyu herhangi bir sosyal tesisin ya da mekanın bulunmadığı doğal güzelliğin korunduğu eşsiz koylardan biri olarak ifade edilmektedir. Bu koyda piknik yapmak ya da kamp yapmak bir ücrete tabi olmamaktadır. İnsanların buraya istedikleri zaman gelip konaklama yapmaları mümkündür.

 Barbaros Koyuna Nasıl Gidilir?

 Barbaros koyunun Mersin il merkezine olan uzaklığı 117 km olmaktadır. Buraya Antalya- mersin yolunu kullanılarak gelinmek istenirse yolculuk 1 saat 45 dakika sürmektedir. Barbaros koyunun Silifke ilçe merkezine olan uzaklığı ise 19.4 km olarak belirtilmekte ve yaklaşık 20 dakikada koya gelinebilmektedir.

 Barbaros Koyunda Neler Yapılır?

 Barbaros koyu yüksek dağlarla çevrili bir alanın ortasında kalmış doğal bir güzellik olmaktadır. Bu koyda konaklama yapılabilecek herhangi bir mekan bulunmamaktadır. Ayrıca bu koya kamp yapmak için gelmek isteyenlerin buranın hiçbir imkanının olmadığını bilmeleri gerekmektedir. İçme suyunu bile tedarik etmenin mümkün olmadığı bu koya gelirken konaklama yapılacaksa lazım olacak her türlü malzemeyi yanlarında getirmeleri gerekmektedir. Ateş yakmanın serbest olduğun bu koyda yabani hayvan oldukça az olmakta ve herhangi bir tehlike arz etmemektedir. Telefonun dahi ara ara çektiği bu koyda sineklerden korunmak için sinek ilacı getirilmesi tavsiye edilmektedir.

 Barbaros Koyunda Kamp Yapılır mı?

 Barbaros koyunda kamp yapılmaktadır.

False