GeriRotalar Ayı Balığı koyu nerede? nereye bağlı? Ayı balığı koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Ayı Balığı koyu nerede? nereye bağlı? Ayı balığı koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Ayı Balığı koyu nerede? nereye bağlı? Ayı balığı koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Turizm bir ülkenin en önemli gelir kaynaklarından biri olarak ifade edilmektedir. Yerli ve yabancı turistlerin en fazla uğradıkları mekanlar ise deniz kıyısında yer alan tatil beldeleri olmaktadır. Özellikle yaz mevsiminde soğuk ülkelerden sıcak ülkelere denize girmek için gelen turist sayısı hayli fazla olmaktadır. Peki, Ayı Balığı koyu nerede? Nereye bağlı? Ayı balığı koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılmaktadır detayları ile derledik.

Koylar, masmavi ve tertemiz suları ile turistlerin ilgisini çeken doğal güzelliklerin başında gelmektedir.

 Ayı Balığı Koyu Hakkında Genel Bilgiler

 Ayı balığı koyu İzmir'e ait koylardan biri olarak ifade edilmektedir. Temiz sularıyla bu koy insanlar tarafından yoğun ilgi görmektedir. Karaburun ilçesine bağlı Mordoğan, Ayı balığı koyunun bulunduğu yer olmaktadır. Eski kaynaklarda bu bölge Mimas olarak ifade edilmektedir. Ayı balığı koyundan Homeros destanlarında da bahsedildiği belirtilmektedir. Sakin ve dalgasız temiz sulara sahip olan bu koyda atlama falezler bulunmaktadır. Küçük ayı balığı ve büyük ayı balığı adında falezler vardır. Macera severlerin ilgi odağı olan Ayı balığı koyunda bazı aktiviteler yapılmaktadır.

 Ayı Balığı Koyu Nerede?

 Ayı balığı koyu İzmir ilinin Karaburun'un Mordoğan beldesinde yer alan en temiz plajlardan biri olarak belirtilmektedir. Adını foklardan ve Ayı balıklarından alan Ayı balığı koyunda bu canlıların üreme alanları da bulunmaktadır. Ayı balığı koyuna ulaşım oldukça kolay olmaktadır.

 Ayı Balığı Koyu Ücretli mi?

 Ayı balığı koyu Karaburun Belediyesi tarafından işletilmektedir. Bu nedenle sunulan hizmetlerin birçoğu ücretsiz olarak sunulmaktadır. Koyda havuz bulunmakta ve havuzdan da denize girmek mümkün olmaktadır. Ayı balığı Koyunda Karaburun belediyesine ait şemsiyeler bulunmaktadır. Bu şemsiyeler koya gelenler tarafından ücretsiz olarak kullanılabilmektedir. Koyun içinde konaklama tesisi bulunmaktadır.

 Ayı Balığı Koyuna Nasıl Gidilir?

 Ayı Balığı koyuna ulaşım oldukça kolay olmaktadır. Mordoğan beldesinde toplu taşıma araçlarına binilerek koya ulaşmak mümkündür.

 Ayı Balığı Koyunda Neler Yapılır?

 Ayı balığı Koyu İzmir'in en gözde plajlarından biri olmaktadır. Suları genellikle soğuk olan bu koya Eylül ayında gidilmesi tavsiye edilmektedir. Ayı balığı koyu diğer koylara oranla biraz küçük bir koy olmaktadır. Bu koyda şezlong kiralamak ya da belediyenin bir hizmeti olan şemsiyelerden faydalanmak mümkün olmaktadır. Ayı balığı koyunda yer alan tesis de konforlu bir gün geçirmek mümkündür. Ayı balığı koyunun uç kısmında kayalıklar bulunmaktadır ve buraya Yerdibi plajı adı verilmektedir. Yerdibi plajı denize girmenin uygun olmadığı bir plaj olarak ifade edilmektedir. Burası kayalıklara çarpan dalgaları izlemek için iyi bir alternatif olmaktadır.

 Ayı Balığı Koyunda Kamp Yapılır mı?

 Ayı balığı koyu küçük olan bir koy olmaktadır. Kalabalık aileler için uygun olmayan bu koyda kamp yapmak mümkündür. Kişilerin kamp yaparken diğer insanlar ile iç içe olması muhtemel olmaktadır.

False