GeriSeyahat Avrupa’nın en güzel Noel Pazarları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avrupa’nın en güzel Noel Pazarları

Avrupa’nın en güzel Noel Pazarları

Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte birçok Avrupa kentinde ışıl ışıl renkli ve bir o kadar da canlı Noel pazarları kurulmaya başladı. Eğlencenin, yemeğin ve alışverişin zirveye çıktığı pazarlar arasında yüzlerce yıldır aynı yerde kurulanı da var, etkileyici şovlara ev sahipliği yapanı da...

İlk yılbaşı ağacı
Tallinn-Estonya

2019’da ‘Avrupa’nın En İyi Noel Pazarı’ seçilen Tallinn’in Raekoja Plats Meydanı’nda kurulan pazar bir başka önemli unvana daha sahip. İlk Noel ağacı 1441’de bu pazarda dikilmiş ve Avrupa’nın en erken süslenen Noel ağacı burada. Estonya mutfağından yükselen kokuların ve lezzetlerin ziyaretçilere eşlik ettiği pazar, kasımın son haftasından ocak ayının ilk haftasına kadar açık kalıyor.

Avrupa’nın en güzel Noel Pazarları

Almanya’nın en iyilerinden
Dresden-Almanya

Yaklaşık 600 yıldır kurulan Dresden Noel Pazarı yeni yıl döneminde müzikleri, yemekleri, otantikliği ve canlılığıyla şehri etkisi altına alıyor. Seyahatinizi aralık ayının ikinci pazar günü kutlanan stollen (meyveli kek) festivaline denk getirmenizi tavsiye ederiz.
Avrupa’nın en güzel Noel Pazarları

Ortaçağ havası
Brüksel-Belçika

15’inci yüzyıldan kalma Grand Place ile Sainte Catherine Meydanı arasındaki 2 kilometrelik alanda kurulan ve yüzlerce kulübeden oluşan pazar Noel alışverişlerinin merkezi. Birçok dükkân Noel Baba formunda çikolatalar üretiyor. Klaasjest adını verdikleri çikolatalı kekle zencefilli speculoos ekmeğini de mutlaka tadın. Çikolata soslu waffle, midye ve yerel biralar Brüksel pazarlarının vazgeçilmezleri.
Avrupa’nın en güzel Noel Pazarları

Yüzyıllardır kuruluyor
Prag-Çek Cumhuriyeti

Kasım ayının sonlarına doğru açılan pazarlar yeni yılın ilk haftasına kadar sürüyor. Şehrin birçok yerinde olsalar da pazarların en görkemlisi Eski Şehir diye tabir edilen bölgenin meydanında oluşturulanı. Burada Astronomik Saat’e çıkıp 11’inci yüzyıldan beri kurulan pazara yukarıdan bakabilirsiniz. Prag’ın ünlü kuklalarını ve Bohemya kristallerini bulabileceğiniz tezgâhlar danteller ve amber takılarla süsleniyor.
Avrupa’nın en güzel Noel Pazarları

Lezzetli ve eğlenceli
Stockholm-İsveç

Tarihi şehir merkezi Gamlastan’da kurulan pazar aynı zamanda Stockholm’ün en eski Noel pazarı olarak biliniyor. Pazarında biberli kurabiyeler, safranlı çörekler, glögg ismi verilen sıcak şarabı bulabilirsiniz. Kasım ayının 20’sinde başlayan pazar, aralık ayının son haftasına kadar sürüyor.
Avrupa’nın en güzel Noel Pazarları

Etkileyici görünüm
Budapeşte-Macaristan

Tuna Nehri üzerindeki köprülerle süslü ve gecesi bir başka güzel olan görünümüne Noel ışıklarının da eklenmesiyle masalsı bir havaya kavuşuyor. Vörösmarty tér’de kurulan Noel pazarı 31 Aralık tarihine kadar açık kalıyor.
Avrupa’nın en güzel Noel Pazarları

Yüzlerce Noel ağacı
Kopenhag-Danimarka

19’uncu yüzyıl Tivoli Bahçeleri’nde kurulan Noel pazarı bir ay boyunca baharatlı içecekler, elmalı çörekler, sıcak elma mantıları sunuyor. Yüzlerce Noel ağacı ve ışığın süslediği pazarda buz pateni de yapılabiliyor.
Avrupa’nın en güzel Noel Pazarları

Şehrin merkezinde
Paris-Fransa

Şehrin merkezi sayılan Champs-Elysees’de Noel döneminde her yer şenlikli ve renkli bir pazara dönüşüyor. Kaz ciğeri, çikolatalı krep, şarap, peynir çeşitleri pazarın değişmez lezzetleri arasında. La Défense bölgesinde kurulan devasa pazarın da etkileyici bir görselliği oluyor.
Avrupa’nın en güzel Noel Pazarları

Bir kış masalı
Londra-İngiltere

Avrupa’nın Noel döneminde en güzel süslenen şehirlerinden biri de Londra. Noel heyecanını yaşamak için Regent, Carnaby, Oxford caddeleri mutlaka gezilmesi gereken yerler. Hyde Park’ta her sene kurulan Winter Wonderland Noel’e ve kış masallarına ait birçok güzelliğe ev sahipliği yapıyor.

ÖNEMLİ NOT

Yurtdışı seyahatinizi planlarken pandemi koşulları nedeniyle oluşabilecek değişiklikler için konsolosluklardan veya tur şirketinizden bilgi alınız. COVID -19 vakalarının artışa geçtiği ülkeler anlık kararlar alabiliyor ve Avusturya’da olduğu gibi kurulmuş Noel pazarları kapatılabiliyor.

False