GeriSeyahat Avrupa’da aile dostu kır evleri ve kamp alanları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avrupa’da aile dostu kır evleri ve kamp alanları

Avrupa’da aile dostu kır evleri ve kamp alanları

Güneşin kendini göstermesiyle ısınmaya başlayan hava, baharın müjdecisi! Bu havalarda yapılacak en güzel tatil, yanınıza ailenizi alıp kendinizi doğaya kaptırmak olsa gerek. İşte bu sebeple Avrupa’nın çeşitli yerlerindeki kır evleri ve kamp alanlarını sizin için derledik.

CASTEL CHALETS, LAC DE CLARENS, LOT-ET-GARONNE / FRANSA  
GÖLDEN GELEN SÜKÛNET

Avrupa’da aile dostu kır evleri ve kamp alanları



Aquitaine bölgesinde bulunan Lot-et-Garonne ilinin bir komünü olan Casteljaloux, Gaskonya’nın hakiki doğasını ve güneybatının kendine özgü leziz mutfağını keşfetmeye doyamayacağınız, küçük bir Fransız kasabası. Kent merkezinden iki kilometre uzaklıkta bulunan Castel Chalets, Clarens Gölü’nün batı kıyılarında, çam ormanları arasında genişçe bir alana yayılan, kulübelerin göl manzarasına sahip olduğu, kumsala 30 metre mesafede konuşlanmış bir tatil yeri. Karavan alanı, kulübeler ve 25 adet bungalovla hizmet veren mekânda orman yürüyüşü ya da göl kenarında bisiklet turu, balık avı, paintball ve tenis gibi çeşitli etkinlikler yapabilirsiniz. Kamp alanında ayrıca yüzme havuzu, sinema, binicilik merkezi ve SPA olanakları da mevcut. Bungalovda minimum yedi gece konaklama şartı var. (Dört kişilik karavan alanı 35 TL, çift kişilik bungalov haftalık 120 TL, castel-chalets.com)

 

CASA SAN GABRIEL, UMBRIA / İTALYA
VADİDEKİ CENNET

Avrupa’da aile dostu kır evleri ve kamp alanları



Yarımadanın denize kıyısı olmayan tek bölgesi Umbria’da bulunan Casa San Gabriel, vadiye nazır bir tepenin doruk noktasında, dört kişiye kadar konaklamanın mümkün olduğu üç küçük kulübe, yüzme havuzu ve çocuklar için oyun alanının bulunduğu bir tatil yeri. Geçmişi 16’ncı yüzyıla dayanan bu çiftlikte beslenen devegiller familyasından gelen alpakalar, özellikle genç konukların dikkatini çekecek. Üzüm bağları, zeytinlikler ve ağaçlarla kaplı bayırların arasındaki Casa San Gabriel, misafirlerine yüksek dozda huzur sunuyor. Şehrin kırsallarında yapılan doğa yürüyüşleri, üzüm ve zeytinyağı tadımlarıyla şenlenen günlerinizde her hafta düzenlenen pizza geceleriyle benzersiz bir İtalya deneyimi yaşayacaksınız. 30 dakika uzaklıktaki Assissi kentinin göz alıcı panoramasını görmeyi ihmâl etmeyin. Minimum yedi gece konaklama şartı var. (Dört kişilik konaklama haftalık 285 TL, casasangabriel.com)

 

LANZAROTE RETREATS, LANZAROTE, KANARYA ADALARI / İSPANYA
DAHA YEŞİL BİR TATİL MÜMKÜN

Avrupa’da aile dostu kır evleri ve kamp alanları



Turistik yerleri ve doğal güzellikleriyle harikulade bir tatil merkezi olan Lanzarote, çölümsü manzarasının yarattığı egzotik havayla ebeveynlerin gözlerini kamaştıracak. Uhrevî tabiatın masalsı kumsallarla birleştiği noktada volkanik dağlarıyla göz kamaştıran Timanfaya Ulusal Parkı ve César Manrique’in sanat dolu Bond evlerinin de bulunduğu bölgedeki Jameos del Agua gibi yer-
altı mağaralarıyla burası mutlaka görülmesi gereken bir ada. Lanzarote Retreats, 2007 yılında adanın gözde mekânlarından olmuş bir aile işletmesi. Hem doğa hem aile dostu. Arrieta’da deniz kenarında, kendin pişir kendin ye mantığıyla Moğol çadırlarından küçük kulübe veya villalara kadar çeşitli şekillerde konaklama imkânı sunan bu kamp alanında güneş enerjisiyle ısınan havuz ve çocuklar için oyun alanı bulunuyor. Minimum yedi gece konaklama şartı var. (Çift kişilik konaklama 325 TL, lanzaroteretreats.com)

 

CASA VICENTINA, ALGARVE / PORTEKİZ 
DOĞAYA DÖNÜŞ HİSSİ

Avrupa’da aile dostu kır evleri ve kamp alanları



Gece karanlığında, verandada oturup sessizliği dinleyerek şehrin her türlü tasasından uzakta huzuru bulmak isteyenler için, Odeceixe plajına üç kilometre uzaklıktaki Casa Vicentina, en doğru adres. Burası, koruma altına alınmış doğal park alanının içinde, göl kenarında tamamen ekolojik malzemelerle inşa edilmiş bir tatil yeri. Toplam 12 odası var. Çam ağaçlarının gölgesinde, Algerve mutfağının geleneksel lezzetlerinin servis edildiği açık büfe kahvaltısıyla güne mutlu başlayacağınız Casa Vicentina’da, bir de ferahlamak isteyenler için yüzme havuzu bulunuyor. Dilerseniz doğal park alanında doğayürüyüşlerine katılabilir ya da bisikletle kıyı şeridi boyunca keşiflerde bulunabilirsiniz. (Çift kişilik konaklama 400 TL, casavicentina.pt)

EKIES ALL SENSES RESORT, HALKİDİKİ / YUNANİSTAN 
DOĞANIN GÖRKEMİNİ KEŞFETMEK İÇİN

Avrupa’da aile dostu kır evleri ve kamp alanları



Anakarada olduğu için feribot kullanmak zorunda kalmayacağınız ama adeta bir Yunan adasındaymışsınız hissiyle tatilin tadını doya doya çıkarabileceğiniz bir yarımada Halkidiki. Açık hava SPA olanakları, sakin kumsalı, sevimli ağaç evleri ve bu ağaçlara asılı hamaklarıyla Ekies All Senses Resort, özellikle stresli ebeveynlerin huzur bularak arınmak amacıyla inzivaya çekilebileceği sayılı yerlerden biri. Mekânda ayrıca havuz ve çocuklar için oyunu alanı var. Vourvourou Körfezi’nin kristal denizinden el değmemiş kumsallarına açılan tatil yerinin etrafı mağaralar, adacıklar ve çam ormanlarıyla sarılı. Dilerseniz tekneyle açılıp, keşfedilmeyi bekleyen gizli koyların izine düşebilirsiniz. Minimum iki gece konaklama şartı var. (Çift kişilik konaklama 425 TL, ekies.gr)

 

False