GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

AVARE'NİN ŞİİRİ

DOĞAN HIZLAN ÖNERİYOR

ÜRGÜP

Bir masaldır yelken açmış;

Yelkeni taş rüzgarı taş teknesi taştan.

Bir kadehtir dolup taşmış;

Köpüğü taş, salkımı taş, saçağı taştan.

Bu bir acayip dünyadır.

Her yanı taştan güpegündüz bir rüyadır,

Yatağı taş, yorgan taş,

Yastığı taş, uykusu taştan.



Bedri Rahmi Eyüboğlu

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Patagonya Ekspresi

Luis SEPÜLVEDA

Can Yayınları


Şilili yazar Luis Sepulveda’nın en büyük tutkusu, yolculuk yapmak, dünyayı dolaşmak, insanları tanımak ve onların öykülerini dinlemek. Patagonya Ekspresi, yaptığı ilginç yolculukların bir dökümü. Bolivya sınırını geçerken başına gelenleri, Ekvator’un unutulmuş bir köşesinde gündüzleri "İletişim Sosyolojisi" dersi verip gecelerini bir genelevde tüketmesini, uğradığı duraklarda dinlediği, inanılması güç öyküleri, gemicilerin ruhlarını kurtarmak için hayalet gemilerin peşinde dolaşan denizcileri, yalın ve keyifli bir dille anlatıyor. Okurunu Latin Amerika’da, Patagonya’nın ıssız topraklarında, Ateş Ülkesi’nde gezdiriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

FARUK SARAÇ BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Sezen Aksu

Bahane

DMC


Modacı Faruk Saraç, gizemli yerlere seyahat etmeyi seviyor. Yurtiçinde Cunda, balıklarıyla ilk tercihi. Bodrum’a özellikle soğuk denizi için gidiyor. Yalova’da çiftliği olan Saraç, burada dinlendiğini söylüyor. Fırsat bulduğu zamanlarda damda uymak için Urfa’ya uğruyor. En kısa zamanda Karadeniz’i görmek istiyor. Yurtdışında İtalya’da kendini rahat hissediyor. Kayak yapmak için Alpler’i tercih ediyor. Fas’ı merak ediyor. Saraç’ın Avare okuyucularına önerisi Sezen Aksu’nun "Bahane" adlı albümü.

NE OKUYALIM

FATİH ÜREK BU KİTABI ÖNERİYOR

Üçüncü Harname

Hayrullah Şanzumi

Pegasus Yayınları


Şarkıcı Fatih Ürek’i daha çok doğal güzellikleri olan yerler çekiyor. Antakya’yı eski medeniyetlerinden dolayı ilginç buluyor. Ürek, yaz ve bahar aylarında mutlaka İzmir’e gittiğini, buranın kendisine enerji verdiğini söylüyor. Karadeniz; yeşillikleri, doğası ve deniziyle vazgeçemediği yerlerden. Ürek, Bodrum için de "Aşkların ve duyguların en güzeli yaşanır. Bodrum’a doyulmaz" diyor. İlk bulduğu fırsatta Peribacaları’nı ziyaret etmek istiyor. Yurtdışında Bali ve Singapur’un doğası ve egzotik yapısından etkileniyor. Daha önce görmediği bitkiler ve canlılarla karşılaştığı Avusturalya’yı mutlaka görülmesi gereken yer olarak tanımlıyor. Ürek, Avare okuyucularına Hayrullah Şanzumi’nin "Üçüncü Harname" adlı kitabını öneriyor.
False