GeriRotalar Aşı koyu nerede, nereye bağlı? Aşı koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Aşı koyu nerede, nereye bağlı? Aşı koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Aşı koyu nerede, nereye bağlı? Aşı koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Aşı Koyu, bir tatil yeri olup özellikle yaz aylarında tercih edilebilecek bir aile yeri olarak bilinmektedir. Sakin ve sessiz bir ortamı olmasının yanı sıra oldukça güzel bir çevreye sahiptir. Tertemizdir ve ağaçlık alanların yer aldığı bir alan olarak bilinir. Peki, Aşı Koyu nerededir? Aşı Koyu'na nasıl gidilir? Girişi ücretli midir ve Aşı Koyu'nda yapılacak etkinlikler nelerdir detayları ile derledik.

Aşı Koyu, Muğla ilçesinde yer alan bir tatil yeri olarak tanımlanabilir. Her mevsim tercih edilebilir ancak en fazla yaz aylarında tercih edilmektedir.

 Aşı Koyu Hakkında Genel Bilgiler

 Çok kalabalık olmayan ve sessiz sakin bir alan isteniyorsa tatil olarak burası tercih edilebilir. Tam aranılan adres burası olacaktır çünkü sakin ve huzurlu bir auraya sahiptir. Birçok tatil yerine göre daha temiz ve farklı bir suyu vardır. İskelesi bulunur ve denize açıklardan girmek bu açıdan daha rahat bir hal almaktadır. Bölgeye gelen kişiler için güneş ve deniz çok önemli avantajlar sağlamaktadır. Su seviyesi ve suyun sahip olduğu renk de eşsiz güzelliklerinden biridir. 50 metre ile açıldığında bile boy fazla yukarıyı aşmamaktadır. Berraktır ve her yaştan insanın girmesine imkan tanır.

 Aşı Koyu Nerede?

 Aşı Koyu, Muğla'da yer alan bir tatil koyu olarak bilinmektedir. Muğla/ Ortaca ilçesinde yer almaktadır. Doğanın sunduğu eşsiz güzellikler ile kaplı olan muhteşem bir alanı vardır. İztuzu ve Sarıgerme arasında bulunan yemyeşil çam ağaçlarının bulunduğu tertemiz bir koy olarak tanımlanabilir.

 Aşı Koyu Ücretli mi?

 Aşı Koyu'na giriş yapmak için herhangi bir ücret ödemesi yapılmamaktadır. Özel araç ile gelenler için otopark ücreti bulunmaktadır. Koy içerisinde sadece bir adet işletme yer alır. İşletme imkanından yararlanmak isteyen kişiler de belli bir miktar ücret ödemektedir. Bu ücret örneğin 2 şezlong ve 1 adet şemsiyeye 80 TL gibi bir miktar belirlenmiştir.

 Aşı Koyuna Nasıl Gidilir?

 Aşı Koyu'na gidebilmek için yapılması gereken en önce Dalyan ve Ortaca'ya gelmek olacaktır. Ortaca'dan Mergenli-Güzelyurt yolunu kullanarak ulaşım yapılabilir. Mergenli Mahallesi üzerinden devam edildiğinde Güvez Cami görülecektir. Bu camiyi geçtikten sonra virajlı yol görülecek ve bu yol 5 dakika kadar bir süre içerisinde oraya gitmeyi sağlayacaktır.

 Aşı Koyu'nda Neler Yapılır?

 Bu Koy'da yapılacak en önemli aktivite yazları gelmek ve güneşlenmek olacaktır. Bunun yanı sıra yüzmeye elverişli olduğundan dolayı kolaylıkla yüzülebilir. Bu Koy'a yakın olan yerlerde güzel bir yaz akşamında yemek yemek, dolaşmak ve yeni yerler görmek için de gelinebilir.

 Aşı Koyu'nda Kamp Yapılır mı?

 Aşı Koyu'nda güzel bir hafta sonu geçirebilmek ve tatil yapabilmek mümkündür. Bunun yanı sıra kamp da genel olarak bahar aylarında yapılmaya uygundur. Hem yüzme hem de kamp gibi etkinlikleri yapmaya uygunluk sağlar.

False